Τελειώνουν τα προγράμματα παροχής υπηρεσιών υγείας σε πρόσφυγες – μετανάστες!

Οι συμβάσεις των υγειονομικών στις προσφυγικές δομές και στα νοσοκομεία του προγράμματος PHILOS “Ολοκληρωμένη επείγουσα παρέμβαση υγείας για την προσφυγική κρίση” λήγουν 31/12/2021 και μέχρι στιγμής δεν έχουμε καμιά απάντηση για την ανανέωση τους!!!, ούτε φυσικά για συνέχιση του προγράμματος ή προκήρυξη νέου ανάλογου.

Το πρόγραμμα “PHILOS II» ή αλλιώς «Ολοκληρωμένη επείγουσα παρέμβαση υγείας στην προσφυγική κρίση» σχεδιάστηκε για να καλύψει τις ανάγκες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας του προσφυγικού πληθυσμού στα πλαίσια της προαγωγής υγείας του συνόλου του πληθυσμού στη χώρα. Τα υποέργα του προγράμματος αφορούν τόσο την παροχή υπηρεσιών στο πεδίο -δηλαδή στα Κέντρα Φιλοξενίας και στα Κέντρα Ταυτοποίησης προσφύγων μεταναστών- αλλά και την τοποθέτηση προσωπικού στο δημόσιο σύστημα ώστε να ενισχυθεί για να καλύψει αυξημένες υγειονομικές ανάγκες εξαιτίας των προσφυγικών ροών.

Επί δύο και πλέον έτη το προσωπικό που έχει προσληφθεί στα ΚΦΠΜ και ΚΥΤ παρέχει τις υπηρεσίες φροντίδας υγείας σε αντίξοες συνθήκες και με ανεπαρκή υλικοτεχνικό εξοπλισμό. Η παροχή ολοκληρωμένης πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στον προσφυγικό πληθυσμό στα ΚΦΠΜ και ΚΥΤ και η κατά το δυνατόν ενίσχυση των παροχών υγείας στα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας από τους εργαζόμενους στο PHILOS εντάσσεται στο πλαίσιο της προαγωγής υγείας όλου του πληθυσμού.

700 περίπου εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας στις 31/12/2021 θα οδηγηθούν στην ανεργία (350 στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) και στα Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων – Μεταναστών, 300 υγειονομικοί σε δομές του δημόσιου συστήματος υγείας (Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας), και 50 διοικητικοί στα κεντρικά του ΕΟΔΥ).

Επιπλέον, το προσωπικό των ΚΟΜΥ (Κινητές Μονάδες Υγείας) δεν έχει ακόμη συμβάσεις και καθυστερεί η μισθοδοσία τους

Από: Σωματείο Εργαζομένων ΕΟΔΥ (Προσφυγικό, Κινητές Μονάδες)

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

1ο δελτίου τύπου ΣΕΕΟΔΥ_5-12-2021 ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΔΣ ΣΕΕΟΔΥ 9-12-2021 προς ΕΟΔΥ Ενημέρωση ΔΣ ΣΕΕΟΔΥ συνάντηση με Ζαούτη 9-12-2021

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΔΣ ΣΕΕΟΔΥ 9-12-2021 προς ΕΟΔΥ

Ενημέρωση ΔΣ ΣΕΕΟΔΥ συνάντηση με Ζαούτη 9-12-2021

Μοιραστείτε το άρθρο