Το Νέο-ΜΕΤΑ-Cabaret πάει Suburbia, Παρασκευή 17/12 στις 20:00

Γεια σας και χαρά σας και αέρα στα πανιά σας. Σας λείψαμε;

Ένα ακόμα Νέο ΜΕΤΑ Cabaret σας περιμένει με ανυπομονησία για να το απολαύσετε.

Είμαστε το Δίκτυο Καλλιτεχνών! Με καμβά την συλλογικότητα και την αλληλεγγύη, προσπαθούμε να εκφραστούμε ελεύθερα έξω από την κουλτούρα της εκμετάλλευσης, του ανταγωνισμού και της απόδοσης. Και κάνουμε ό,τι μπορούμε για να την αλλάξουμε. Μέσα στο Δίκτυο το κάθε άτομο είναι ελεύθερο να εκφραστεί όπως θέλει, αδιαμεσολάβητα. Για εμάς, η επιθυμία για καλλιτεχνική δημιουργία είναι επαρκής προϋπόθεση για να θεωρηθεί το κάθε αποτέλεσμα τέχνη. Η τέχνη ευτελίζεται όταν περιορίζεται.

Γι’ αυτό λειτουργούμε αυτοοργανωμένα και χωρίς ιεραρχία (με οριζόντιες διαδικασίες). Το βασικό όργανο του Δικτύου Καλλιτεχνών είναι η εβδομαδιαία του συνέλευση, η οποία είναι πάντα ανοιχτή. Εκεί όλα τα άτομα συμμετέχουν ισότιμα. Στόχος μας είναι να ενθαρρύνεται και να υποστηρίζεται η καλλιτεχνική (και όχι μόνο) έκφραση όλων. Το Δίκτυο είναι πρωτίστως ένας χώρος συνάντησης, όπου με κοινό παρονομαστή την τέχνη βρισκόμαστε, αλληλεπιδρούμε, προβληματιζόμαστε, συνδημιουργούμε, αλληλοϋποστηριζόμαστε. Οι ιδέες μας και ο τρόπος με τον οποίο έχουμε επιλέξει να λειτουργούμε, μπορουν να ευδοκιμήσουν μόνο σε χώρους όπου δεν περιορίζεται από κανέναν η πολιτική ή η προσωπική έκφραση, όπου δεν υπάρχουν ιδιοκτήτριες, μεσάζοντες, υπεύθυνοι που θα σου απαγορεύσουν την είσοδο. Ανοιχτοί δημόσιοι χώροι, καταλήψεις και γενικότερα δομές του κινήματος μπορούν να στεγάσουν ομάδες με καλλιτεχνικό χαρακτήρα, οι οποίες έχουν τη δυνατότητα μέσα από τις δράσεις τους να απευθυνθούν σε ένα ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.

Αυτη φορά κάνουμε μια στάση στην άκρη του κόσμου, στο κατειλημμένο εργοστάσιο της ΒΙΟΜΕ, που δεν σταματάει ποτέ να μας εκπλήσσει. Με πολλή αγάπη, αυτοοργάνωση και αλληλεγγύη όσοι/όσες/όσα εργάζονται εκεί φροντίζουν να λάμπουν τα πατώματα μας και τα ρούχα μας, να απολαμβάνουμε υπέροχες βραδιές με μουσικάρες, εκθέσεις, performances και προφανώς νοστιμότατους μεζέδες και άφθονο αλκόολ. Και ευχόμαστε να συνεχίζει για πολλά πολλά πολλά χρόνια ακόμα να μας εκπλήσσει με τον πιο απρόσμενο τρόπο!

Δίκτυο Καλλιτεχνών

Μοιραστείτε το άρθρο