Συγκέντρωση υπεράσπισης του πανεπιστημιακού Ασύλου μετά την εισβολή ασφαλιτών στη ΣΘΕ, Παρασκευή 10/12 στις 13:00 στη ΣΘΕ ΑΠΘ

Συγκέντρωση υπεράσπισης του Ασύλου, Παρασκευή 10/12 13:00, Σχολή Θετικών Επιστημών ΑΠΘ
ΕΞΩ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ
Το βράδυ της Πέμπτης 9/12 στις 21:30 και ενώ είχε την εβδομαδιαία ανοιχτή συνέλευσή του το Αυτόνομο Σχήμα Φυσικού στο κτήριο της ΣΘΕ και παράλληλα πρόβες θεατρικές ομάδες, μπήκε ομάδα κουκουλωμένων ασφαλιτών στο κτήριο. Στάθηκαν για κάποια ώρα στο εσωτερικό του κτηρίου, περιεργαζόμενοι τον κόσμο που περνούσε, φανερά ψάχνοντας κάτι. Εν τέλει εκδιώχθηκαν από τον παρευρισκόμενο κόσμο, ενώ κάποιοι από αυτούς κρατούσαν πτυσσόμενα γκλομπ.
Στη συγκυρία της επίθεσης που δέχεται η δημόσια παιδεία και η κοινωνική βάση συνολικά, αιχμή του δόρατος του κράτους και του κεφαλαίου είναι η καταστολή. Αυτή η απόπειρα στοχοποίησης των αγωνιζόμενων φοιτητικών σχημάτων και των αγωνιζόμενων ατόμων που δραστηριοποιούνται στα πανεπιστήμια και η παρουσία κουκουλωμένων μπάτσων στο πανεπιστήμιο, δίνει μία ιδέα του πανεπιστημίου το οποίο ονειρεύεται το κράτος, οι εταιρίες, οι μπατσοι κι ο στρατός, τους οποίους εξυπηρετεί η έρευνα στο πανεπιστήμιο. Η αστυνομοκρατία είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος που κρατάει 40.000 μαθητ(ρι)ές εκτός τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με την ελάχιστη βάση εισαγωγής, που εντατικοποιεί την καθημερινότητα των φοιτητ(ρι)ών σε ασφυκτικό βαθμό, που θέλει τον φοιτητικό κόσμο σκυμένο και υποταγμένο, να περνάει σαν κυνηγημένος από το πανεπιστήμιο και να βλέπει την παρουσία του σε αυτό ως ένα απλό προστάδιο της κανιβαλιστικής αγοράς εργασίας. Η συρρίκνωση του χρόνου και του χώρου των φοιτητ(ρι)ών έχει ως στόχο να μας μετατρέψει σε υπάκουο εργατικό δυναμικό για τις ανάγκες των αφεντικών και να μη περνάει καν από το μυαλό των φοιτητ(ρι)ών να αγωνιστούν. Παράλληλα ολοένα περισσότερος κόσμος προερχόμενος από την κοινωνική βάση, στερείται την πρόσβαση στη δημόσια τριτοβάθμια εκπαίδευση. Έτσι αναγκάζεται είτε να βγαίνει στην αγορά ως ανειδίκευτος εργαζόμενος/η με μηδενικά εργασιακά δικαιώματα (βλ. Νόμο Χατζιδάκη) είτε να δίνουν τεράστια ποσά σε ιδιωτικά κολλέγια για να πάρουν πτυχίο ισόβαθμο με ΑΕΙ. Με την ισοτίμηση πτυχίων ιδιωτικών κολλεγίων με αυτά των ΑΕΙ, το κράτος αβαντάρει την ιδιωτική εκπαίδευση εις βάρος της δημόσιας εκπαίδευσης, στο γενικότερο πλαίσιο της μετακύλισης του κόστους φοίτησης στις πλάτες των φοιτητ(ρι)ών και της υποτίμησης των ζωών μας.
Ό,τι και αν συμβεί, ωστόσο, όση φτωχοποίηση και αν υποστεί η κοινωνική βάση, η συνέχεια της ταξικής και κοινωνικής πάλης είναι αναπόδραστη. Οι φοιτητικές κινητοποιήσεις, καταλήψεις και συγκρούσεις του προηγούμενου διαστήματος, η ριζοσπαστικοποίηση των συλλόγων μέσα από συμμετοχικές και ισότιμου χαρακτήρα διαδικασίες, αποδεικνύει ότι η ασφυκτική φύση του κεφαλαίου και του κράτους μπορεί να απαντηθεί με οργανωμένο και αδιαμεσολάβητο αγώνα σε σχολές, αλλά και σε οποιοδήποτε άλλο πεδίο. Ο νόμος 4777, το επερχόμενο αντι-εκπαιδευτικό νομοσχέδιο, οι εισβολές μπάτσων στα πανεπιστήμια έχουν βρει και θα συνεχίσουν να βρίσκουν τους φοιτητικούς συλλόγους, τα φοιτητικά σχήματα, τον αγωνιζόμενο και
αλληλέγγυο κόσμο απέναντί τους. Η εισβολή αυτή στοχοποιεί ξεκάθαρα το Αυτόνομο Σχήμα Φυσικού και όλο τον αγωνιζόμενο κόσμο της ΣΘΕ και του πανεπιστημίου.
Όλοι και όλες στη Γενική Συνέλευση του Συλλογου Φυσικού την Τρίτη 14/12 στις 15:00 στο φουαγιέ της ΣΘΕ
Όλοι και όλες στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Μαθηματικού την Τετάρτη 15/12
Συγκέντρωση υπεράσπισης του Ασύλου, Παρασκευή 10/12 13:00, Σχολή Θετικών Επιστημών
ΟΥΤΕ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΑ ΟΥΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ, ΕΞΩ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ
ΚΑΤΩ Ο ΝΟΜΟΣ 4777 ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
Αυτόνομο Σχήμα Φυσικού
ΦΕΡΜΑ σχήμα στο Μαθηματικό
Φωτογραφίες από alerta.gr
Μοιραστείτε το άρθρο