Ξανάνοιξαν το Λοιμωδών σήμερα Κυριακή 5/12!
ΦΩΤΟ / ΒΙΝΤΕΟ

Η κοινωνία θα επιβάλλει την επαναλειτουργία του νοσοκομείου, κόντρα σε κυβέρνηση και τρωκτικά του δημόσιου συστήματος υγείας. Συγκέντρωση, είσοδο στο προαύλιο και το εσωτερικό του πρώην νοσοκομείου, από όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΚΙΑΘ και συλλογικοτήτων της πόλης. Η συνέλευση των συγκεντρωμένων αποφάσισε νέα συγκέντρωση την άλλη Κυριακή 12/12 και το Σάββατο 18/12 στην πλατεία Αριστοτέλους.

Για δεύτερη συνεχόμενη Κυριακή οι συγκεντρωμένοι έξω από το κλειστό εδώ και 8 χρόνια πρώην νοσοκομείο Λοιμωδών το ξανάνοιξαν! Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης και συλλογικοτήτων της πόλης, συγκεντρώθηκαν (για τρίτη συνεχόμενη Κυριακή) έξω από το κτίριο, άνοιξαν την καγκελόπορτα, εισήρθαν στον προαύλιο χώρο και πραγματοποίησαν συνέλευση για τις περαιτέρω δράσεις. Στη συνέχεια μπήκαν και στο εσωτερικό του πρώην νοσοκομείου. Αποφασίστηκε δε, νέα συγκέντρωση την άλλη Κυριακή 12/12 με προσυγκέντρωση στο Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας. Όπως και το Σάββατο 18/12 στην πλατεία Αριστοτέλους.

Κινήσεις που γίνονται ώστε να αναγκαστεί η κυβέρνηση που εγκληματεί εναντίον των κατοίκων της πόλης, βλέποντας τα νοσοκομεία ασφυκτικά γεμάτα να αδυνατούν να ανταποκριθούν στην περίθαλψη των νοσούντων με κορονοϊό!

Οι θάνατοι από covid-19 βρίσκονται στα ύψη, εκτός ΜΕΘ πολλοί διασωληνωμένοι και ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης λέει προκλητικά πως δεν υπάρχει διαφορά! Οι θάνατοι εκτός ΜΕΘ βαρέως πασχόντων ασθενών είναι κρατικές δολοφονίες με κυβερνητική ευθύνη. Κι ενώ υπάρχει αυτή η κατάσταση κρατάνε δομές υγείας κλειστές!

Όπως αναφέρει το ΚΙΑΘ: Δεν θα μείνουμε άπραγοι! Επιμένουμε! Δεν θα σταματήσουμε! Καλούμε τους κατοίκους της γειτονιάς της Τούμπας να συμμετέχουν μαζικά και ενεργά στις κινητοποιήσεις. Καλούμε κάθε κάτοικο της Θεσσαλονίκης να διεκδικήσει το άνοιγμα του νοσοκομείου. Καλούμε συλλόγους, σωματεία και φορείς, καλούμε κάθε συλλογικότητα της πόλης να στηρίξει δυναμικά αυτήν την προσπάθεια. Για κάποιους η ζωή κοστίζει. Για μας η ζωή αξίζει!

Γι αυτό, όπως τονίζει ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης, απαιτούνται: άμεσο άνοιγμα των κλειστών νοσοκομείων της πόλης, “Λοιμωδών” και “Παναγία” και την επαναλειτουργία/ενίσχυση των τοπικών ιατρείων (Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας), άμεση επίταξη των ιδιωτικών κλινικών και δομών υγείας χωρίς αποζημίωση, ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, όπως προτείνουν οι υγειονομικοί και ο Π.Ο.Υ. (ΜΕΘ, προσλήψεις προσωπικού, τακτικά δωρεάν test για όλους/ες κ.ά.).

ΦΩΤΟΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ και ΒΙΝΤΕΟ


Συνέλευση στο Λοιμωδών, τοποθετήσεις

Συγκέντρωση και είσοδος μέσα στο νοσοκομείο

https://new.infolibre.gr/2021/12/02/sygkentrosi-syneleysi-tin-kyriaki-5-12-12-00-sto-quot-loimodon-quot-gia-synechisi-ton-draseon/

Μοιραστείτε το άρθρο