“Η ΕΛ.ΑΣ. είναι τρομοκρατική οργάνωση-change our mind” – Δράση της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης στην Καμάρα

Το αρχείο του «copwatch» (Παρατηρητήριο καταγραφής περιστατικών αστυνομικής βίας) χρησιμοποιήθηκε χθες, το μεσημέρι του Σαββάτου,  στη δράση της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης Θεσσαλονίκης που περιελάμβανε την κατασκευή μιας τεράστιας λίστας πάνω σε πανό με απαριθμημένα και καταγεγραμμένα αναλυτικά όλα τα κατορθώματα της ΕΛ.ΑΣ. από τις 17 Νοεμβρίου 2020 μέχρι σήμερα: βίαιη καταστολή, απάνθρωπες επαναπροωθήσεις, σεξιστικές επιθέσεις και κάθε λογής μαφιόζικες δραστηριότητες.

Η λίστα αυτή επάνω στο τεράστιο πανό καταλαμβάνει σε μήκος  όλη την πλατεία της Καμάρας, όπως φαίνεται και από την φωτογράφηση της δράσης της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης Θεσσαλονίκης. Σχεδόν λίγο ακόμα και θα έφτανε μέχρι και στην Εγνατία οδό. Στην πλατεία της Καμάρας την ίδια ώρα, στήθηκε παράλληλα ένα αυτοσχέδιο «περίπτερο» ενημέρωσης με πλούσιο φωτογραφικό και ενημερωτικό υλικό του copwatch και της Α.Κ.Θ.

Η λίστα αυτή θα επανατοποθετείται ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε διάφορα σημεία στην Θεσσαλονίκη.

Λίγα λόγια για το «Copwatch.gr» #CopWatchGR

Το Copwatch.gr είναι ένας κόμβος αντιπληροφόρησης για τις επιθέσεις της Ελληνικής Αστυνομίας , που συγκεντρώνει υπερεξουσίες και δρα σε ένα πλαίσιο μόνιμης έκτακτης ανάγκης. Παράλληλα θέλει να συμβάλλει στη συζήτηση για τις υπερχρηματοδοτήσεις αστυνομίας και στρατού εις βάρος άλλων τομέων όπως η υγεία, η στέγαση και η παιδεία.

Το Copwatch.gr δε στοχεύει ωστόσο μόνο σε μία διαδικτυακή παρουσία, αλλά και στην εδαφικοποίηση σε πόλεις, γειτονιές, κοινωνικούς χώρους και τις κοινότητές τους. Αποτελεί την πρόταση για ένα μέσο αυτοάμυνας και αυτοπροστασίας ενάντια στη στρατιωτική διαχείριση των κρίσεων από το κράτος, δηλαδή τη νέα κανονικότητα. Ο δημόσιος χώρος είναι κοινό αγαθό και όχι έδαφος της αστυνομίας και των επιχειρήσεων.

Μοιραστείτε το άρθρο