Προβολές ντοκιμαντέρ για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου σε Θεσσαλονίκη και Λαρισα, Παρασκευή 3/12

Με την συμπλήρωση 13 χρόνων από τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα οι επικρατούσες συνθήκες  δυσχεραίνουν προοδευτικά ακόμα και την ίδια την επιβίωσή μας, δημιουργώντας μία ασφυκτική δυστοπική κατάσταση. Βίαιη καταστολή και δολοφονίες από την αστυνομία, αύξηση των γυναικοκτονιών, ομοφοβικές και τρανσοφοβικές επιθέσεις, υγειονομική πανδημία με εκατόμβες νεκρών, φτώχεια,  κοινωνικός αυτοματισμός κ.α. συνθέτουν τον σύγχρονο καμβά της ελληνικής γεωγραφίας.

Η εξέγερση του 2008 άφησε σημαντικές παρακαταθήκες, η δικαιολογημένη οργή και αγανάκτηση αποτέλεσαν τις πυξίδες για την αναζήτηση δικαιοσύνης και τη δημιουργία ονείρων για την κατασκευή μίας κοινωνίας βασισμένης στην αλληλεγγύη, την αυτοοργάνωση, την ισότητα, το σεβασμό στη διαφορετικότητα ανάμεσα σε άλλα. Χρέος μας αποτελεί η διατήρηση της μνήμης και το χτίσιμο πάνω στις βάσεις που δημιουργήθηκαν.

Στα πλαίσια της 6 Δεκεμβρίου, την Παρασκευή 3/12 πραγματοποιούνται προβολές ντοκιμαντέρ σε Θεσσαλονίκη και Λάρισα.

Λάρισα: “Η οργή αντικαθιστά τα δάκρυα”, 18:00 στο κατειλημμένο στέκι Αντιδραστήριο στα ΤΕΙ Λάρισας
Θεσσαλονίκη: “Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας δολοφονίας”, 20:00 στη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ


Η αυτοοργανωμένη παραγωγή “Δεκέμβρης 2008 – η οργή αντικαθιστά τα δάκρυα” είναι ένα ντοκιμαντέρ με θέμα την εξέγερση που ξέσπασε το Δεκέμβρη του 2008 με αφορμή την εν ψυχρώ δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου από το μπάτσο Επαμεινώνδα Κορκονέα. Δε μιλάει από τη σκοπιά του δήθεν αντικειμενικού παρατηρητή αλλά από αυτή του άμεσα συμμετέχοντα και παίρνει ξεκάθαρη θέση: υπέρ της εξέγερσης.

Ψάχνοντας χρονικά, υλικό βίντεο, κείμενα, μουσική και βάζοντας την τελευταία πινελιά του μοντάζ το έργο αυτό μάς θυμίζει τις στιγμές από τη δράση μας, την οργάνωση και τα συναισθήματά μας τις μέρες του Δεκέμβρη. Προσπαθεί έτσι να συμβάλλει στη διατήρηση της κινηματικής μνήμης απέναντι στη σιωπή και την πλαστογραφία που θέλει να επιβάλλει η κάθε εξουσία.

Παρασκευή 03/12 στις 18:00 στο Κατειλημμένο Στέκι Αντιδραστήριο.

Δεν θα γίνουν δεκτές ρατσιστικές, σεξιστικές, ομοφοβικές και άλλων ειδών κανιβαλιστικές συμπεριφορές.

Κατειλημμένο Στέκι Αντιδραστήριο


Με αφορμή τα 13 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, από τον ειδικό φρουρό Κορκονέα, το σχήμα των Αγωνιστικών Κινήσεων προβάλει το ντοκιμαντέρ «Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας δολοφονίας».

13 χρόνια μετά η πολιτική της φασιστικοποίησης, της καταστολής και των κρατικών δολοφονιών συνεχίζεται και χτυπά τα δικαιώματα της νεολαίας.

Αγωνιστικές Κινήσεις

Μοιραστείτε το άρθρο