Ένας κόσμος καταστρέφεται κι ένας καινούργιος δεν έχει ακόμη γεννηθεί… Εκδήλωση – Συζήτηση, Παρασκευή 3/12

Την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου στις 18:30 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση και συζήτηση στο στέκι Φιλοσοφικής του ΑΠΘ στο φουαγιέ του νέου κτιρίου δίπλα από το Αμφιθέατρο Β΄, από το Ελευθεριακό Σχήμα Φιλοσοφικής.

Εκδήλωση/Συζήτηση

Ένας κόσμος καταστρέφεται κι ένας καινούργιος δεν έχει ακόμη γεννηθεί…

Η εξουσία οπλίζει, καταστέλλει και δολοφονεί

Ποιός θα μας φυλάει απο τους “φυλάκες”;

Η εξέγερση είναι πάντα δίκαιη

Παρασκευή 18:30 στο Αυτόνομο Στέκι Φιλοσοφικής (Δίπλα από το Αμφιθέατρο Β’)

“Στον κόσμο της εξουσίας ασφυκτιούμε – Στην εξέγερση ανασαίνουμε

Η επιβολή της εξουσίας αποτελεί μια εξελισσόμενη και μεθοδευμένη διαδικασία. Είτε έγκλειστος μετανάστης σε κάποιο στρατόπεδο συγκέντρωσης, είτε φτωχός χωρίς υγεία σε κάποια φυλακή, είτε γυναίκα μόνη στο δρόμο προς το σπίτι, είτε εργάτης κρεμασμένος στη σκαλωσιά του κέρδους, είτε 15χρονος στα Εξάρχεια, σε καμία από αυτές τις περιπτώσεις η ζωή σου δεν έχει αξία για την κυριαρχία. Για να συντηρηθεί ο σάπιος κόσμος της εξουσίας δε μπορεί παρά να παράγει εξαιρέσεις και θάνατο. Είναι η παντοδυναμία της που δε θέλει να αμφισβητείται. Αυτή είναι η φυσικη ροή της εξουσίας κι αν δε μπορείς να συμβαδίζεις με αυτήν θα είσαι ένας ακόμη ανώνυμος μεταξύ ανωνύμων.
Υπάρχουν κάποιες στιγμές που εμείς δημιουργούμε, που εμείς θυμόμαστε, που εμείς ορίζουμε. Είναι ο χρόνος στον οποίο αμφισβητούμε την παντοδυναμία τους, η στιγμή που κηρύσσουμε τον πόλεμο στη λήθη και δημιουργούμε συνθήκες που η εξουσία τίθεται σε αμφισβήτηση. Τη στιγμή που ο αόρατος γίνεται ορατός, ο ανώνυμος ανακτά το όνομα του, ο πνιγμένος βρίσκει την ανάσα του κι η σπίθα γίνεται πυρκαγιά, ξέρεις ότι μιλάς για εξέγερση.

Μια τέτοια στιγμή ήταν κι ο Δεκέμβρης. Τα οξυμένα αντανακλαστικά και οι συνειδήσεις που παράχθηκαν από τους αγώνες των προηγούμενων χρόνων δεν αφήσαν την δολοφονία του Αλέξη στις 6 Δεκέμβρη του ’08 αναπάντητη. Φυσικά, και δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό ούτε και συμβάν που ανήκει στο παρελθόν. Οι δολοφονίες των Καλτεζά, Κουμή, Κανελλοπούλου, οι νεκρές μετανάστριες στα χερσαία και υδάτινα σύνορα της χώρας, η καταστολή των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων απλά επιβεβαιώνουν ότι το κράτος έχει συνέχεια.

Αντεπίθεση – Αυτοοργάνωση – Αλληλεγγύη

Διαδήλωση Δευτέρα 6 Δεκέμβρη, 12:00 Καμάρα

Ελευθεριακό Σχήμα Φιλοσοφικής

Μοιραστείτε το άρθρο