Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στη διαδήλωση και την απεργία, ενάντια στις μαζικές διώξεις αγωνιστών: συγκέντρωση και διαδήλωση 27/11 στις 11:30 στη Δάφνη

Συγκέντρωση και διαδήλωση ενάντια στις διώξεις των αγωνιστών, Σάββατο 27 Νοεμβρίου στις 11:30, πλατεία Καλογήρων στη Δάφνη.

Με την πανδημία εκτός ελέγχου και την κυβέρνηση να αποποιείται κάθε ευθύνη για την ραγδαία αύξηση κρουσμάτων και θανάτων επαναλαμβάνοντας μονότονα το ιδεολόγημα της «ατομικής ευθύνης», δικάζονται στις 29 Νοεμβρίου 2021, 62 πολίτες επειδή στις 6/12/20 προσπάθησαν να διαδηλώσουν στο κέντρο της Αθήνας. Ανάμεσά τους και τρία (3) μέλη των Δρόμων Αντίστασης Δάφνης-Υμηττού. Ενώ, από την περιοχή μας δίωξη έχει ασκηθεί και σε ένα (1) μέλος της Μαχόμενης Ηλιούπολης (ΜΑ.Χ.Η.), μαζί με άλλους διαδηλωτές, για συμμετοχή στην κινητοποίηση που είχε καλεστεί στις 6/3/2021 στο Σύνταγμα και κτυπήθηκε από την αστυνομία.

Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν πήρε κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας της υγείας του λαού (αντίθετα, «αδυνάτισε» τα νοσοκομεία, συγχώνευσε και αύξησε τον αριθμό μαθητών ανά τμήμα και τάξη, στοίβαξε ανθρώπους σε χώρους εργασίας και ΜΜΜ), αλλά αξιοποιεί κυνικά την πανδημία για να εντείνει την επίθεσή της ψηφίζοντας καταιγίδα μέτρων που αμφισβητούν, περιορίζουν και καταργούν δικαιώματα και ελευθερίες πολλών δεκαετιών και σε όλους τους τομείς (οκτάωρο, υπερωρίες, δικαίωμα στη διαδήλωση, στο συνδικαλισμό και την απεργία, στη δημόσια παιδεία και υγεία κ.λπ.), επιβάλλοντας ένα κλίμα φίμωσης, ποινικοποίησης, τρομοκρατίας και καταστολής κάθε φωνής διαμαρτυρίας, αντίστασης και διεκδίκησης.

Στο πλαίσιο αυτής ακριβώς της αντιδραστικής πολιτικής και βάρβαρης επίθεσης στο λαό υπήρξε κυβερνητική απαγόρευση των διαδηλώσεων, όπως στις 17/11/20 για το Πολυτεχνείο και στις 6/12/20 για την επέτειο της δολοφονίας του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου από όργανα των δυνάμεων καταστολής.

62 άνθρωποι που ήθελαν να διαδηλώσουν συνελήφθησαν και κρατήθηκαν κάτω από απαράδεκτες υγειονομικές συνθήκες για 15 ώρες στη ΓΑΔΑ με την προσχηματική και υποκριτική κατηγορία της διασποράς μολυσματικής ασθένειας από μια κυβέρνηση και ένα κράτος που έχει αφήσει το λαό απροστάτευτο στο έλεος της πανδημίας.

Η άγρια καταστολή της κυβέρνηση και των ΜΑΤ σε πολλές πόλεις της χώρα (και, προφανώς, στην Αθήνα), με ξυλοδαρμούς, χημικά, συλλήψεις και διώξεις εκατοντάδων αγωνιστών, ανακόπηκε, εν μέρει, μονάχα μετά τη μαζική αντίδραση και αντίσταση του λαού και τον «ξεσηκωμό» στη Νέα Σμύρνη.

Καλούμε κάθε συλλογικότητα, συνδικάτο και σύλλογο, κάθε εργαζόμενο, άνεργο και νεολαίο σε μαζική συμπαράσταση στους 62 αγωνιστές καθώς και σε όλους τους αγωνιστές που διώκονται από το κράτος και την πολιτική τρομοκράτησης και καταστολής.

Καλούμε σε αγώνα καταγγελίας, αντίστασης και διεκδίκησης απέναντι στην αντιδραστική και εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης και του συστήματος.

-Να αθωωθούν όλοι οι αγωνιστές.
-Να διαγράφουν τα πρόστιμα.
-Να υπερασπίσουμε το δικαίωμα στην διαδήλωση, τον συνδικαλισμό και την απεργία και την πολιτική δράση.

Όλοι στη συγκέντρωση στην Ευελπίδων:

Την Δευτέρα 29/11 στις 10:30πμ στο κτίριο 12 για την δίκη των 62

Συνυπογράφουν:

ΑΝΥΠΟΤΑΧΤΕΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΔΑΦΝΗΣ-ΥΜΗΤΤΟΥ
ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ
ΔΡΟΜΟΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΔΑΦΝΗΣ-ΥΜΗΤΤΟΥ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΔΑΦΝΗΣ
ΜΑΧΟΜΕΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ Μ.ΑΡΙ.Δ.Α. ΔΑΦΝΗΣ-ΥΜΗΤΤΟΥ
ΜΑΧΟΜΕΝΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΜΑΧ.Η.
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΒΥΡΩΝΑ


Αλληλεγγύη στους συλληφθέντες διαδηλωτές της 17/11/20 και 6/12/20

Κάτω η επικίνδυνη και εγκληματική κυβέρνηση Μητσοτάκη

Εργαζόμενοι, νέοι, φτωχά λαϊκά στρώματα βιώνουμε μια όλο και πιο ασφυκτική κατάσταση. Η ακρίβεια καλπάζει, οι μισθοί παραμένουν στα ίδια χαμηλά επίπεδα, ενώ η οικονομία όλο και χειροτερεύει δημιουργώντας μια ζοφερή κατάσταση. Παράλληλα, η πανδημία επελαύνει με 17.000 νεκρούς από το ξεκίνημα της και 7.000 κρούσματα καθημερινά.

Όλο αυτό το διάστημα η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έχει λάβει κανένα ουσιαστικό μέτρο. Το 2020 η μόνη απάντηση που έδωσε ήταν τα καταστροφικά για την οικονομία λοκντάουν και οι χουντοαπαγορεύσεις. Ξεκινώντας με την ποινικοποίηση των διαδηλώσεων, προχώρησε σε μια σειρά αντεργατικών μέτρων και κατέληξε σε ένα όργιο καταστολής απέναντι σε όποιον ξεσηκώνεται απέναντι σε αυτή την κατάσταση. Για να προλάβει οποιαδήποτε αντίδραση ενισχύει ασύστολα την αστυνομία ενώ για τη δημόσια υγεία δεν δίνει ούτε δεκάρα. Αποκορύφωμα ήταν η απαγόρευση των συγκεντρώσεων μνήμης και αγώνα για το Πολυτεχνείο και τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Στις συγκεκριμένες, η κυβέρνηση Μητσοτάκη «έδωσε ρέστα», εξαπολύοντας ένα άγριο κλίμα αστυνομοκρατίας και καταστολής, χτυπώντας τις συγκεντρώσεις με πρωτοφανή αγριότητα και βία και συλλαμβάνοντας διαδηλωτές στο σωρό. Το επιστέγασμα είναι οι διώξεις και τα εξοντωτικά πρόστιμα σε βάρος των διαδηλωτών. Η κυβέρνηση θέλει να οικοδομήσει ένα κλίμα τρόμου και αστυνομοκρατίας απέναντι σε όποιον τολμάει να αγωνίζεται και να αντιστέκεται.

Η μόνη λύση απέναντι στη φτώχεια και στην εξαθλίωση που μας απειλεί είναι η οργάνωση μας και οι αγώνες μας. Απέναντι στο μαύρο Κράτος Έκτακτης Ανάγκης που θέλει να χτίσει ο Μητσοτάκης και το επιτελείο του, που ποινικοποιεί τους αγώνες, απαγορεύει τις απεργίες και εξοντώνει μέσω των δικαστηρίων και των προστίμων πρέπει να οργανωθούμε και να ανασυγκροτήσουμε τις δυνάμεις μας. Με διαδηλώσεις τις ημέρες των δικών να αναπτύξουμε ένα κίνημα αλληλεγγύης με στόχο να πέσουν στο κενό όλες οι κατηγορίες, να αθωωθούν όλοι οι διωκόμενοι αγωνιστές και να ακυρωθούν όλα τα πρόστιμα που τους επιβλήθηκαν. Μέσα από λαϊκές Συνελεύσεις σε κάθε γειτονιά, με οργάνωση στα σωματεία σε κάθε χώρο εργασίας και σε επιτροπές αγώνα όπου δεν υπάρχουν σωματεία να βάλουμε φρένο στο κλίμα αστυνομοκρατίας που θέλει να στήσει η κυβέρνηση. Ο μόνος τρόπος να προστατευτούμε από αυτή την επικίνδυνη και εγκληματική κυβέρνηση είναι να τη διώξουμε!

  • Λαϊκές συνελεύσεις σε κάθε γειτονία για να οργανώσουμε τον αγώνα μας
  • Να αθωωθούν όλοι οι αγωνιστές. Να διαγραφούν τα πρόστιμα
  • Να υπερασπιστούμε μαχητικά το δικαίωμα στη διαδήλωση, την κινητοποίηση, την απεργία, την πολιτική δράση
  • Καλούμε όλους τους κατοίκους της Δάφνης σε λαϊκή συνέλευση

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΔΑΦΝΗΣ

Μοιραστείτε το άρθρο