Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους 62 συλληφθέντες της 6/12/2020, Σάββατο 27/11 12:00 Τσιμισκή-Ναυαρίνου – Φωτογραφίες

Φωτοστιγμιότυπα από τη διαμαρτυρία


Για την ερχόμενη Δευτέρα, 29 Νοέμβρη, έχει οριστεί η δίκη για τους 62 διωκόμενους/ ες αγωνιστές αγωνίστριες που συνελήφθησαν την 6η Δεκέμβρη 2020 στην Αθήνα σε διάφορα σημεία του κέντρου τω Αθηνών. Οι κατηγορίες που τους βαραίνουν είναι για διασπορά μολυσματικής νόσου και για απείθεια. Οι συλλήψεις αυτές ήταν συνέχεια της άγριας καταστολής και των απαγορεύσεων για την επέτειο του Πολυτεχνείου του 2020 και της της απαγόρευσης των απεργιακών συγκεντρώσεων στις 26 Νοέμβρη 2020, ενώ την ίδια ημέρα είχε πραγματοποιηθεί αποκλεισμός και απόπειρα εφόδου σε γραφεία πολιτικών οργανώσεων μεταξύ των οποίων και της Ταξικής Αντεπίθεσης στην Αθήνα.

Απέναντι σε αυτή την δυστοπική πραγματικότητα που πήγε να παγιωθεί με πρόσχημα την πανδημία αλλά και με νομικό πάτημα το νομοσχέδιο καταστολής των διαδηλώσεων του Χρυσοχοΐδη, οι οργανωμένες δυνάμεις του κινήματος αλλά και ευρύτερες δυνάμεις της εργατικής τάξης και της κοινωνίας δώσαν και συνεχίζουν να δίνουν μία σειρά από μάχες χαρακωμάτων για να μπορεί ο λαός μας να κατεβαίνει στους δρόμους, να διεκδικεί, να αγωνίζεται.

Με περισσότερους από 1.000.000 ανέργους

την ακρίβεια σε είδη πτώτης ανάγκης να γονατίζει τα φτωχότερα νοικοκυριά

τα νοσοκομεία να βρίσκονται υπό κατάρρευση

τα ενοίκια να αγγίζουν ένα μεγάλο κομμάτι του μισθού

τις εξώσεις από πρώτες κατοικίες λόγω χρεών στις τράπεζες να είναι όλο και πιο κοντά

την πλήρη ιδιωτικοποίηση της παιδείας

τους μισθούς-ψίχουλα και τη δουλειά χωρίς δικαιώματα που γίνεται όλο και πιο εντατική

την καταλήστευση και το ρήμαγμα του φυσικού πλούτου ολόκληρων περιοχών

την δαπάνη δισεκατομμυρίων για πολεμικό εξοπλισμό και τις φοροελαφρύνσεις στους κεφαλαιοκράτες…

η αστική εξουσία οχυρώνεται: νομοθετεί και εξοπλίζεται, προσλαμβάνει προσωπικό, φακελώνει τα σωματεία και τους αγωνιζόμενους, απαγορεύει και διαλύει πορείες, συλλαμβάνει, ξυλοκοπά και βασανίζει διαδηλωτές, αλλά δεν μπορεί να αποφύγει την εκδήλωση νέων ταξικών αγώνων, νέων κοινωνικών συγκρούσεων και εξεγέρσεων.

Όπως έδειξαν οι μάχες στις 17 και 26/11 και στις 6/12 του 2020, οι διαδηλώσεις για την απεργία πείνας του Δ. Κουφοντίνα, ο αγώνας των φοιτητών στην Θεσσαλονίκη, τα γεγονότα της νέας Σμύρνης, οι αγώνες στην e-food και την cosco, οι νέες και οι νέεοι, οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι, οι καταπιεσμένοι και οι εκμεταλλευόμενες, με τους αγώνες μας θα επιβάλουμε το δίκιο μας και ο λαός θα είναι αυτός, που οργανωμένος και αποφασισμένος, θα τσακίσει την κρατική καταστολή.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ/ΣΤΙΣ 62 ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ/ ΑΓΩΝΙΣΤΡΙΕΣ ΤΗΣ 6/12/2020

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΑΥΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ & ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΚΕΙΝΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΣΤΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΤΟΥΣ:

ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ!

ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

Ταξική Αντεπίθεση Θεσσαλονίκης (ομάδα αναρχικών και κομμουνιστών)

Μοιραστείτε το άρθρο