Συγκέντρωση αλληλεγγύης στις μετανάστριες πραγματοποιήθηκε στην Καμάρα, Σάββατο 20/11 – ΦΩΤΟΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ / ΒΙΝΤΕΟ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στις μετανάστριες πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20/11 στην Καμάρα στη 1 το μεσημέρι. Ντόπιοι και μετανάστριες/ες συγκεντρώθηκαν διαμαρτυρόμενες/οι για την κυβερνητική αντιμεταναστευτική πολιτική η οποία περιορίζει ή κόβει εντελώς το ήδη πενιχρό οικονομικό επίδομα. Το ελληνικό κράτος συνεχίζει να εντείνει τον πόλεμο ενάντια στις μετανάστριες/τες  με τα συνεχόμενα pushbacks, τις βίαιες μεταφορές των μεταναστών από την αστυνομία στην Τουρκία, το κόψιμο των επιδομάτων, την αυστηροποίηση της παροχής ασύλου κ.α.

Στη συγκέντρωση καλούσαν η συνέλευση Stop War on Migrants και η συλλογικότητα Room39.

Φωτογραφίες και Βίντεο



Πολύνεκρο τροχαίο δυστύχημα στην Εγνατία με 7 νεκρούς και 8 τραυματίες σημειώθηκε την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου στο ύψος του κόμβου Ιάσμου μεταξύ Κομοτηνής και Ξάνθης.

Η επιθετική καταστολή και το άγριο κυνηγητό οχημάτων στο οποίο βρίσκονται μέσα μετανάστριες και μετανάστες από την αστυνομία, έχει προκαλέσει μέχρι τώρα πλήθος ατυχημάτων με νεκρούς μετανάστες και πρόσφυγες. Η γενικότερη αντιμεταναστευτική και αντιπροσφυγική πολιτική της ΕΕ και του ελληνικού κράτους, με τη FRONTEX να δρα χωρίς κανένα έλεγχο στα σύνορα έχει εγκλωβίσει σε ένα καφκικό σκηνικό τους μετανάστες και τους πρόσφυγες οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με το θάνατο και την εκμετάλλευσή τους σε μόνιμη βάση. Ναυάγια, τροχαία δυστυχήματα μετά από κυνηγητό, pushbacks, άθλιες συνθήκες εγκλεισμού και εγκλωβισμούς σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Τα αίτια του νέου δυστυχύματος πρέπει άμεσα να διερευνηθούν.


Κανονικά, ένα τροχαίο με 7 νεκρούς θα ήταν πρώτη είδηση. Εκτός βέβαια αν οι νεκροί είναι μετανάστες/τριες ή πρόσφυγες. Κι εκτός φυσικά αν δεν πρόκειται για ατύχημα, αλλά για μία ακόμη μαζική κρατική δολοφονία.
Τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, στην Εγνατία Οδό κοντά στην Ξάνθη, ένα όχημα με μετανάστες δεν σταμάτησε σε μπλόκο. Η αστυνομία το καταδίωξε, το όχημα ανατράπηκε, 7 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 8 τραυματίστηκαν. Η ίδια τραγική ιστορία επαναλαμβάνεται εδώ και χρόνια. Την τελευταία φορά που κάναμε παρέμβαση για το θέμα, τον Δεκέμβρη του 2018, είχαμε μετρήσει τουλάχιστον 18 νεκρούς και 54 τραυματίες μέσα σε λίγους μήνες στην ίδια περιοχή, στον ίδιο δρόμο. Τότε, απαιτήσαμε, χωρίς ανταπόκριση, να σταματήσουν οι καταδιώξεις στους δημόσιους δρόμους.
Σήμερα, ακόμα κι εμείς, όλοι/ες μας, έχουμε συνηθίσει τόσο στο θάνατο, που πολλές φορές δεν νιώθουμε ούτε την ανάγκη να απαιτήσουμε τα αυτονόητα. Παρόλα αυτά, οφείλουμε να το φωνάξουμε ξανά, όσο πιο δυνατά μπορούμε: καταδιώξεις σε δημόσιο δρόμο σημαίνει θανάτους, τόσο για τους μετανάστες και τις μετανάστριες, όσο και για όποιο/α άτυχο βρεθεί στο δρόμο. Είναι μια πρακτική δολοφονική και αποτρόπαια και πρέπει να σταματήσει. Κι εμείς δεν πρέπει να συνηθίσουμε στον θάνατο.

Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης

https://www.facebook.com/114811555314802/posts/4312930532169529/?d=n


https://new.infolibre.gr/2021/11/19/sygkentrosi-allileggyis-stis-metanastries-savvato-20-11-13-00-kamara/?fbclid=IwAR0hlQw1o-bD90FJXs1EWFMIe8yOVNYorfBkHgJ9tG2pZRQroG4-Yil6PNs

 

Μοιραστείτε το άρθρο