Επιβολή ποινής σε φαντάρο που συμμετείχε στην πορεία του Πολυτεχνείου και ανάκληση της ποινής μετά το κύμα αλληλεγγύης

Για μία ακόμα φορά η κυβέρνηση ΝΔ αποδεικνύει το αυταρχικό και τιμωρητικό της πρόσωπο, οδηγώντας σε τιμωρία φαντάρου που συμμετείχε στη μαζική πορεία για το Πολυτεχνείο. Η Διοίκηση του Κέντρου Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων στο Μεγάλο Πεύκο προχώρησε στην επιβολή ποινής στο φαντάρο, ωστόσο η άμεση αντίδραση και το κύμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης προς τον φαντάρο και καταδίκης της ποινής από πολίτες και στρατευμένους οδήγησε στην ανάκλησή της.


Με μια ακραία κίνηση αυταρχισμού της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του Υπουργείου Άμυνας απαντά η κυβέρνηση της ΝΔ στη  μεγαλειώδη πορεία του Πολυτεχνείου.
Την σκυτάλη της κρατικής τρομοκρατίας πήρε η Διοίκηση του Κέντρου Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων (ΚΕΕΔ) στο Μεγάλο Πεύκο, που ανάλαβε την πρωτοβουλία “να τιμωρήσει φαντάρο ο οποίος συμμετείχε στην πορεία του Πολυτεχνείου”.
Είναι το ίδιο στρατόπεδο που βράζει στον κορονοιό με τα δεκάδες θετικά κρούσματα εξαιτίας της εγκληματικής κυβερνητικής πολιτικής, εκεί που εκπαιδεύονται οι νέοι ΕΠ.ΟΠ. που θα σταλούν στο Μάλι και στις χώρες του Σαχέλ, να σκοτώσουν και να σκοτωθούν για τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα της Γαλλίας, για να κλείσουν συμβόλαια οι Έλληνες επιχειρηματίες.
Η κυβέρνηση της ΝΔ και το στρατιωτικό κατεστημένο δεν μπορούν να ανεχθούν ότι δεκάδες χιλιάδες αγωνιστές, μεταξύ τους και συναγωνιστές συνφάνταροι βροντοφώναξαν “ΕΞΩ ΟΙ ΗΠΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ”.
Στάθηκαν και στέκονται ενάντια στις πολεμικές συμφωνίες του ελληνικού κράτους με τις ΗΠΑ και τη Γαλλία, αλλά και τα αντιδραστικά αραβικά καθεστώτα και το Ισραήλ.
 ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ… απαιτούσαν το 1973, αλλά και σήμερα…
 Είχε ιδιαίτερη σημασία η παρουσία στην πορεία του Πολυτεχνείου συνφαντάρων που ήρθαν να προσθέσουν την δική τους αγωνία και το δικό τους αγωνιστικό παλμό δίπλα στους χιλιάδες αγωνιστές που αμφισβητούν την κυβέρνηση και την αστική πολιτική της, το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ, το μονόδρομο των νόμων της αγοράς της ΕΕ που μας σκοτώνει στα εργασιακά κάτεργα, μας δολοφονεί με την διαχείριση του Κορονοιού και τη διάλυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, απειλεί να μας θυσιάσει στο βωμό των κερδών τους και των ανταγωνισμών.
Είτε του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού για τις ΑΟΖ και τα ενεργειακά κοιτάσματα, είτε στην ένταση των αντιθέσεων ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ με την Ρωσία και την Κίνα.
Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά.
Είναι Πολίτες με Στολή.
Κατά τη διάρκεια της θητείας τους, δεν χάνουν κανένα από τα δικαιώματα που έχουν, όπως να διεκδικούν και να αγωνίζονται.
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ καταδικάζουν με τον πλέον απόλυτο τρόπο την τρομοκρατική και ακραία αυταρχική αυτή κίνηση όλων αυτών που απαιτούν “εθνική ενότητα”, δηλαδή υποταγή του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας στα πολεμοκάπηλα σχέδια τους, να γίνουμε κρέας στα κανόνια των ανταγωνισμών τους, θύτες και θύματα στις αποστολές εκτός συνόρων, αδίστακτοι διώκτες προσφύγων και να στρέψουμε να όπλα ενάντια στα κοινωνικά κινήματα.
Καλούμε σε πλατιά ενωτική και αποφασιστική πάλη όλους τους συνφάνταρους.
Σε μαζικό και μαχητικό κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό ενάντια στον πόλεμο, τον εθνικισμό και ρατσισμό, το ΝΑΤΟ και τις βάσεις, την ΕΕ και τις ΗΠΑ.
Απαιτούμε να σβήσουν τώρα την απαράδεκτη και χυδαία Ποινή του Συνφάνταρου και καλούμε όλους τους συναγωνιστές, όλες τις συλλογικότητες της Αριστεράς και τα κοινωνικά κινήματα να σταθούν στο πλευρό του.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com
Μοιραστείτε το άρθρο