Πορείες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ενάντια στην υποχρεωτική λήψη DNΑ, χημικά και ξύλο στους συμμετέχοντες στα Εξάρχεια από την αστυνομία – ΦΩΤΟΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ και ΒΙΝΤΕΟ

Πορείες πραγματοποιήθηκαν σήμερα Τρίτη 26/10 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ενάντια στην υποχρεωτική λήψη DNA, μετά από κλήσεις της αστυνομίας στους 14 αγωνιστές που συννελήφθησαν στις 13/11/2020 στην κατάληψη της πρυτανείας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Στην Αθήνα η πορεία χτυπήθηκε με χημικά και ακολούθησε κυνηγητό και ξύλο από τις δυνάμεις της αστυνομίας. Άνδρες των ΜΑΤ χτυπούν ανελέητα με τα γκλοπ, γρονθοκοπούν και κλωτσάνε διαδηλωτές, ακόμα και όταν είναι στο έδαφος ακινητοποιημένοι βάναυσα από άλλους συναδέλφους τους. Τα ΜΑΤ προκάλεσαν φθορές και σε κατάστημα σπάζοντας τη βιτρίνα.

Η εκδικητική μανία της αστυνομίας είναι έκδηλη από τη σκληρότητα και την άγρια καταστολή που εξαπολύει μετά την κρατική δολοφονία στο Πέραμα, ξυλοκοπώντας και ρίχνοντας χημικά διαρκώς.

Στη Θεσσαλονίκη η πορεία ξεκίνησε από την Καμάρα για να καταλήξει στο πάρκο του ΕΚΘ στις 14:10, με δυνάμεις της αστυνομίας να βρίσκονται συνεχώς ασφυκτικά πίσω από την πορεία και την Αγίου Δημητρίου να είναι κλειστή με πλήθος κόσμου να βρίσκεται στην εκκλησία.

Φωτοστιγμιότυπα και βίντεο


ΑΘΗΝΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


https://new.infolibre.gr/2021/10/25/poreies-enantia-stin-ypochreotiki-lipsi-dna-gia-toys-14-tis-katalipsis-toy-emp-triti-26-10-se-athina-kai-thessaloniki/

Μοιραστείτε το άρθρο