Κατακραυγή για την δολοφονία του 20χρονου στο Πέραμα από αστυνομικούς:
Έκτακτες συγκεντρώσεις απόψε σε Αθήνα 21:00 Εξάρχεια και Θεσσαλονίκη 23:00 Καμάρα

Τον τελευταίο καιρό πληθαίνουν τα περιστατικά με πυρά αστυνομικών υπό την πλήρη κάλυψη της κυβέρνησης: πλατεία Βάθης, Άγ. Παντελεήμονας, Καλαμπάκα και χθες βράδυ Πέραμα. Η τελευταία περίπτωση είναι τόσο καραμπινάτη δολοφονική ενέργεια των ενστόλων του κράτους, που δεν αφήνει περιθώρια. Τα βίντεο και τα ηχητικά μιλάνε μόνα τους: Οι αστυνομικοί δεν ήταν σε άμυνα, εξαπέλυσαν κυνηγητό, κι αυτό παρά τις εντολές από τα κεντρικά να σταματήσουν, έριξαν 38 σφαίρες… και γνώριζαν ότι έχουν την έγκριση του επιτελικού κράτους! Γι αυτό και κυβερνητικά στελέχη ή ακροδεξιοί έσπευσαν να τους καλύψουν.

Για σχέδιο συγκάλυψης μιλάει ο δικηγόρος Θανάσης Καμπαγιάννης και αναφέρεται σε σχετικό βίντεο μαρτυρία – κόλαφος για την αστυνονία: Σε δεύτερο βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας, ακούγονται πεντακάθαρα οι διαβιβάσεις όπου λέγεται ότι δεν υπάρχει κανένας τραυματίας αστυνομικός. Όλες οι ειδήσεις των ΜΜΕ που αναφέρουν επτά τραυματίες αστυνομικούς (αναμεταδίδοντας το δελτίο τύπου της ΕΛΑΣ) διαψεύδονται. Είναι σαφές ότι υπάρχει σε εξέλιξη σχέδιο συγκάλυψης.

Η δολοφονία αυτή ενός νέου από πυρά αστυνομικών, είναι επόμενο να έχει προκαλέσει γενικότερη κατακραυγή, όπως και τα αντανακλαστικά του ευρύτερου ανταγωνιστικού κινήματος και ήδη έχουν εξαγγελθεί συνελεύσεις, συγκεντρώσεις και πορείες. Στην Αθήνα απόψε στις 21:00 στην πλατεία Εξαρχείων και στην Θεσσαλονίκη στις 23:00 στην Καμάρα.

Όπως σημειώνει η Πρωτοβουλία αναρχικών ενάντια στις κρατικές δολοφονίες: Είναι προφανές, τόσο από τη πυκνότητα των περιστατικών όσο και από τις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών, ότι υπάρχουν εντολές άνωθεν στους μπάτσους να πυροβολάνε στο ψαχνό για να υπάρχει μια εικόνα που να παραπέμπει στο κυβερνητικό δόγμα Νόμος και Τάξη, με απώτερο σκοπό να χαϊδέψουν τα αυτιά στο ακροδεξιό ακροατήριο τους.

Ενώ η Ανοιχτή Συνέλευση για την Υπεράσπιση του Λόφου Στρέφη επισαημαίνει ότι οι αστυνομικοί: Λειτουργούν σαν σερίφηδες μέσα στις πόλεις που βασανίζονται από τις κοινωνικές και ταξικές ανισότητες και την ακραία φτωχοποίηση, με την ανθρώπινη ζωή να μετράει όλο και λιγότερο. Και ζητάει: Έξω οι κρατικοί δολοφόνοι από τις γειτονιές μας.

ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ


Συγκέντρωση στη Καμάρα ενάντια στη κρατική δολοφονία στο Περαμα

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΙΣ 11 ΚΑΜΑΡΑ

ΑΥΡΙΟ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 14:00 ΣΤΗΝ ΣΘΕ

Για άλλη μια φορά οι μπάτσοι πυροβολούν σε κατοικημένη περιοχή, για άλλη μια φορά οι μπάτσοι λειτουργούν σαν μπάτσοι(εκπαίδευση καουμπόι, λειτουργουν ξέροντας ότι έχουν το νόμο με το μέρος τους). Οποιοσδήποτε δε σταματάει στο σήμα τους μπορεί να βρεθεί νεκρός. Το περιστατικό είναι πολύ σημαντικό, γιατι οι καταδιωκόμενοι ήταν 16 χρονα παιδιά και τα παιδιά ήταν ΆΟΠΛΑ. Οι μπάτσοι δεν κινδύνεψαν από κατι. Επειδή το περιστατικό όπως είπαμε είναι σημαντικό, το κράτος προσπαθεί να κατευνάσει τα πράγματα, για αυτο οι μπάτσοι θα βρεθούν κατηγορούμενοι. Δε χρειάζεται να περιμένουμε τα αριστερα κομματα ή να γίνει μεγαλος ντορος για να δράσουμε. Μπορούμε να κρίνουμε και εμείς τα γεγονότα.


ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ

Η Ανοιχτή Συνέλευση για την Υπεράσπιση του Λόφου του Στρέφη καλεί απόψε στην πλατεία Εξαρχείων στις 21:00 συγκέντρωση για την κρατική δολοφονία στο Πέραμα

”Το βράδυ της Παρασκευής 22/10, πραγματοποιείται καταδίωξη από την ομάδα ΔΙΑΣ σε διερχόμενο όχημα, το οποίο κρίνεται ύποπτο καθώς ένα από τα τζάμια του είναι σπασμένο. Το όχημα καταδιώκεται μέσα στις γειτονιές του Αιγάλεω έως εκείνες του Περάματος. Οι σερίφηδες της Ελ.Ας., σε μια προσφιλή τους μέθοδο τον τελευταίο καιρό, σηκώνουν τα όπλα τους και αρχίζουν να πυροβολούν προς το αυτοκίνητο, γαζώνοντας το και τελικά δολοφονούν τον εικοσάχρονο οδηγό, τραυματίζουν τον 16χρονο επιβαίνοντα, ενώ ο τρίτος 15χρονος επιβαίνοντας καταφέρνει να διαφύγει, ενώ παράλληλα οι τρεις επιβαίνοντες ήταν άοπλοι. Η αστυνομία σε ανακοίνωση της παρουσιάζει ως τραυματίες τους αστυνομικούς της ΔΙΑΣ, ενώ σε βίντεο που δημοσιεύεται στη συνέχεια ακούγονται να αναφέρουν στο κέντρο πως δεν έχει τραυματιστεί κανείς τους, ενόσω στέκονται πάνω από τον νεκρό 20χρονο. Ταυτόχρονα τα ΜΜΕ σπεύδουν να παρουσιάσουν τον νεκρό ως στυγνό εγκληματία.

Ως κάτοικοι του κέντρου της Αθήνας και ειδικά των Εξαρχείων, γνωρίζουμε καλά τις δολοφονικές μεθόδους της αστυνομίας μέσα στις γειτονιές μας. Από τα face-control και τις απειλές ως τους ξυλοδαρμούς και τις εξευτελιστικές προσαγωγές όσων δε γεμίζουν το μάτι των ένστολων τραμπούκων, ο τρόπος δράσης τους είναι γνωστός σε όλες και όλους μας.

Ωστόσο τον τελευταίο καιρό, πληθαίνουν τα περιστατικά κατά τα οποία επιλέγουν να αναβαθμίσουν, πυροβολώντας αδιακρίτως μέσα σε γειτονιές και κεντρικούς δρόμους της Αθήνας (πλατεία Βάθης, Μάρνη κτλ), παραβαίνοντας ακόμα και την ίδια τους την “εκπαίδευση”.

Λειτουργούν σαν σερίφηδες μέσα στις πόλεις που βασανίζονται από τις κοινωνικές και ταξικές ανισότητες και την ακραία φτωχοποίηση, με την ανθρώπινη ζωή να μετράει όλο και λιγότερο.

Ταυτόχρονα, όσο διάφοροι επιφανείς φίλοι και γνωστοί της εκάστοτε εξουσίας απολαμβάνουν εξόφθαλμα κάθε είδους ευνοϊκή μεταχείριση και ασυλία, άλλοι καταλήγουν ελαφρά την καρδία στα κρατητήρια ή δολοφονούνται εν ψυχρώ.

Η περιοχή των Εξαρχείων ασφυκτιά εδώ και καιρό από την επικίνδυνη παρουσία τους. Στόχος η καταστολή και η δημιουργία ενός κλίματος εκφοβισμού τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες της. Η συνθήκη αυτή, ειδικά κατά την περίοδο της καραντίνας, διαχύθηκε σε όλες τις γειτονιές της πόλης.

Ωστόσο σε αυτή την πλέον αστυνομοκρατούμενη γειτονιά της Αθήνας, γνωρίζουμε καλά τα αποτελέσματα των μεθόδων αυτών. Από τους δολοφονημένους από την Ελληνική Αστυνομία Γρηγορόπουλο και Καλτεζά, ως τους εκατοντάδες ξυλοδαρμούς διαδηλωτών κάτω από τα σπίτια μας και τις αθρόες προσαγωγές στο σωρό αστέγων και μεταναστών, μας είναι ξεκάθαρο πως η αστυνομία δολοφονεί όσο οι κυρίαρχοι μας κλέβουν τη ζωή.

ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΑΜΑ ΩΣ ΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ

ΕΞΩ ΟΙ ΚΡΑΤΙΚΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ

Ανοιχτή Συνέλευση για την Υπεράσπιση του Λόφου Στρέφη


Έκτακτη συνέλευση για πραγματοποίηση δράσεων με αφορμή τη κρατική δολοφονία στο Πέραμα (Αθήνα)

από Πρωτοβουλία αναρχικών ενάντια στις κρατικές δολοφονίες

Τις τελευταίες 2 εβδομάδες βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα πρωτοφανές (ακόμα και για τα Ελληνικά δεδομένα) κύμα δολοφονικής αστυνομικής βίας με αποτέλεσμα 2 σοβαρά τραυματίες και έναν νεκρό. Όλοι άοπλοι. Όλοι γαζωμένοι από σφαίρες μπάτσων. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά.

08/10 09.00 το πρωί. Η αστυνομία εντοπίζει ένα κλεμμένο όχημα στη πλατεία Βάθης. Επί τόπου χωρίς καμία προετοιμασία στήνεται ενέδρα από την ομάδα ΔΙΑΣ. Σε λίγη ώρα και αφού ένας άνδρας επιβιβάστηκε στο όχημα και πήγε να ξεκινήσει, περικυκλώθηκε από αστυνομικούς και μετά από δευτερόλεπτα βρέθηκε γαζωμένος από σφαίρες επειδή προσπάθησε να παίξει το τελευταίο χαρτί της ελευθερίας του και να διαφύγει με το όχημα από τον κλοιό των μπάτσων. Αυτό το ομολογουμένως ακραίο γεγονός έπρεπε με κάποιο τρόπο να δικαιολογηθεί στα μάτια της “κοινής γνώμης”. Αμέσως τα συστημικά ΜΜΕ ξεκίνησαν να μιλούν για δολοφονική επίθεση στους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, ενώ στα τηλεοπτικά τους πλάνα δείχνουν ένα αμάξι κυριολεκτικά γαζωμένο από σφαίρες και μάλιστα σε σημεία που θα μπορούσαν να αποβούν μοιραία για τον οδηγό. Ταυτόχρονα ο ίδιος ο υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος δήλωσε κατά την επίσκεψη του σε “τραυματία” μπάτσο της ΔΙΑΣ ότι έδρασε “με ψυχραιμία, επαγγελματισμό και αποφασιστικότητα”. Η δήλωση του υπουργού είναι βαρύνουσας σημασίας καθώς πέρα από το ότι αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονική ενέργεια των αστυνομικών σε ένα πολυσύχναστο δρόμο του κέντρου της Αθήνας, και μάλιστα σε ώρα αιχμής, δίνει και το ελεύθερο από εδώ και πέρα σε κάθε τσογλάνι που υπηρετεί στην ΕΛ.ΑΣ. να πυροβολεί στο ψαχνό κατά βούληση.

3 μέρες αργότερα 11/10 ομάδα ΟΠΚΕ καταδιώκει όχημα που δεν σταμάτησε σε σήμα για αστυνομικό έλεγχο στον Άγιο Παντελεήμονα. Για άλλη μια φορά χωρίς τη παραμικρή απειλή πυροβολούν εναντίον των επιβαινόντων στο ΙΧ χωρίς ευτυχώς τον τραυματισμό κανενός.

20 Οκτωβρίου στη περιοχή της Καλαμπάκας στον νομό Τρικάλων μετά από καταδίωξη ΙΧ και με τη δικαιολογία πως πήγε να διαφύγει με επικίνδυνο τρόπο οι μπάτσοι γαζώνουν πάλι το όχημα.

Χθες το βράδυ αυτό το κρεσέντο αστυνομικής βίας είχε τον πρώτο νεκρό. Στη περιοχή του Περάματος οι μπάτσοι εγκλώβισαν ένα κλεμμένο ΙΧ και το γάζωσαν με παραπάνω από 20 σφαίρες όπως ακούγεται και στο βίντεο από τη στιγμή της συμπλοκής. Αποτέλεσμα να εκτελεστεί εν ψυχρώ ένας 20χρονος ενώ ένα ανήλικο παιδί 16 χρονών νοσηλεύεται στο νοσοκομείο βαρύτατα τραυματισμένο. Πριν στεγνώσει το αίμα του νεκρού η κυβέρνηση δια στόματος Άδωνι Γεωργιάδη αναλαμβάνει για άλλη μια φορά την ευθύνη (“πολύ καλώς έδρασε η αστυνομία”).

Είναι προφανές, τόσο από τη πυκνότητα των περιστατικών όσο και από τις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών, ότι υπάρχουν εντολές άνωθεν στους μπάτσους να πυροβολάνε στο ψαχνό για να υπάρχει μια εικόνα που να παραπέμπει στο κυβερνητικό δόγμα Νόμος και Τάξη, με απώτερο σκοπό να χαιδέψουν τα αυτιά στο ακροδεξιό ακροατήριο τους. Θεωρούμε τα παραπάνω περιστατικά – με αποκορύφωμα τη χθεσινή δολοφονία – άκρως σημαντικά καθώς αν αυτά συνεχιστούν θα θρηνήσουμε κι άλλους νεκρούς. Σήμερα τα όπλα της αστυνομίας πυροβολούν τους περιθωριοποιημένους παραβατικούς προλετάριους και τους απόκληρους αυτού του κόσμου, χθες τους συντρόφους μας, αύριο έναν/μια από εμάς. Δεν θα αφήσουμε να γίνουν οι καταπιεσμένοι και οι καταπιεσμένες κινούμενοι στόχοι σκοποβολής για τους ένστολους φονιάδες. Γι αυτό το λόγο καλούμε έκτακτη συνέλευση αύριο Κυριακή 24/10 στις 18.00 στη ΦΕΠΑ (ώστε λόγω της βαρύτητας του γεγονότος η συνέλευση να πραγματοποιηθεί ακόμα και με βροχή σε κλειστό χώρο) για να συζητηθούν αντανακλαστικές δράσεις πάνω στο ζήτημα της αναβαθμισμένης αστυνομικής βίας.

ΚΑΝΕΝΑΣ/ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΟΣ/Η ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ

Πρωτοβουλία αναρχικών ενάντια στις κρατικές δολοφονίες

Μοιραστείτε το άρθρο