Εκδηλώσεις – συζητήσεις ενάντια στην υποχρεωτική λήψη DNA από τους 14 αγωνιστές της κατάληψης πρυτανείας του ΕΜΠ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 22/10 18:00 Βιολογικό ΑΠΘ – ΧΑΝΙΑ 22/10 18:00 Λόφο Καστέλι – ΠΑΤΡΑ 23/10 19:00 Κατάληψη Παραρτήματος


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στις 13/11 το 2020 επιχειρείται εκκένωση της κατάληψης της Πρυτανείας στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο καθώς και στο κάτω πολυτεχνείο από τις δυνάμεις τις αστυνομίας όπου προχώρησαν σε προσαγωγές δεκάδων φοιτητ(ρι)ών για να μετατραπούν σχεδόν όλες σε συλλήψεις. Το Οκτώβριο του 2021 ήρθαν κλήσεις για λήψη γενετικού υλικού και ανάλυση DNA σε 14 αγωνιστές, 13 από τους συλληφθέντες από τις 13/11 και μία κλήση σε ενα επιπλέον άτομο επειδή ταυτοποιήθηκε αποτύπωμα του εντός της κατάληψης. Η συγκεκριμένη κλήση αναφέρει ότι υπάρχει ταύτιση ανδρικού γενετικού υλικού μεταξύ κινητού αντικειμένου (άδειου μπουκαλιού) που βρέθηκε εντός της κατειλημμένης πρυτανείας, με κάποια χαρτιά με αίμα, που βρέθηκαν επί της οδού Σπύρου Τρικούπη 3 στα Εξάρχεια, μετά από επίθεση κατά δελτάδων με μολότοφ τις πρωινές ώρες της 7/12/2014. Πρόκειται για μία μεθόδευση της αστυνομίας με στόχο το συσχετισμό των συλληφθέντων του ΕΜΠ με κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα με μία υπόθεση που αφορά το 2014, ώστε η ΕΛΑΣ να επεκτείνει τη βάση δεδομένων της υποχρεώνοντας τους 14 αγωνιστές να δώσουν γενετικό υλικό. Στα πλαίσια των κινητοποιήσεων αλληλεγγύης στους 14 αγωνιστές, την Παρασκευή 22/10 στις 18:00 πραγματοποιείται συζήτηση – εκδήλωση στον Πλάτανο του Βιολογικού στο ΑΠΘ.


Εδώ και λίγο καιρό εκτυλίσσεται μία ακόμη επίθεση των κατασταλτικών μηχανισμών ενάντια στον κόσμο του αγώνα. Πιο συγκεκριμένα, η κρατική ασφάλεια έχει ξεκινήσει να καλεί για υποχρεωτική λήψη DNA 14 συντρόφους φοιτητές που σχετίζονται με την κατάληψη της πρυτανείας του ΕΜΠ στις 13/11/20. Ουσιαστικά καλούνται, καθώς δείγμα γενετικού υλικού που βρέθηκε σε κινητό και μη παράνομο αντικείμενο στην πρυτανεία μετά την κατάληψη, ταυτίστηκε με εκείνο που βρέθηκε σε ματωμένη γάζα στα Εξάρχεια το 2014.

[…]

Ως αναρχικοί/ες φοιτητές/ριες είναι απαραίτητο να πολεμήσουμε οποιοδήποτε μέτρο προληπτικής αντιεξέγερσης, από τον νόμο Κ-Χ και το εργασιακό νομοσχέδιο, μέχρι την υποχρεωτική λήψη DNA και οποιαδήποτε υπόθεση σκευωρίας και καταστολής του αγώνα. Καμία κατασταλτική κίνηση, όσο αναβαθμισμένη και ύπουλη, δεν θα κάμψει τους αγώνες για την κοινωνική κι ταξική αντεπίθεση.

Αλληλεγγύη στους 14 συντρόφους φοιτητές. Καμία σκέψη για υποχρεωτική λήψη DNA.

Αλληλεγγύη στους/ις 92 συλληφθέντες/είσες της κατάληψης την πρυτανείας του ΕΜΠ και του Κάτω Πολυτεχνείου στις 13/11/20

Να πολεμήσουμε τον σύγχρονο ολοκληρωτισμό με οργάνωση και αγώνα σε κάθε πτυχή της κοινωνικής πραγματικότητας.

*σε περίπτωση βροχής η εκδήλωση θα μεταφερθεί στην αίθουσα Α11, δίπλα από το στέκι φυσικού

Αναρχική Συνέλευση Φοιτητών/τριών Quieta Movere

 


ΧΑΝΙΑ

Εκδήλωση με θέμα την υπόθεση υποχρεωτικής λήψης DNA & τη δίωξη 14 αγωνιστών

Ενάντια στην υποχρεωτική λήψη DNA

Συζήτηση – Ενημέρωση με θέμα την υπόθεση υποχρεωτικής λήψης DNA και την δίωξη 14 αγωνιστών, με σκοπό τον συντονισμό δράσεων αλληλεγγύης και ενημέρωσης.

Παρασκευή, 22/10 στις 18.00, στο κτίριο της κατειλημμένης Πρυτανείας, στον λόφο Καστέλι, Χανιά.

Μέσα από τους συλλογικούς μας αγώνες να σταθούμε απέναντι στις κρατικές μεθοδεύσεις, οι οποίες στήνονται για να στοχοποιήσουν και να εκφοβίσουν όσους/ες αντιστέκονται.

Συνέλευση αναρχικών – αντιεξουσιαστριών


ΠΑΤΡΑ

Εκδήλωση, ενημέρωση & συζήτηση με διωκόμενους αγωνιστές

Εκδήλωση, ενημέρωση & συζήτηση με διωκόμενους αγωνιστές που έχουν κληθεί από το κράτος για λήψη DNA από την Ανοιχτή Συνέλευση Αναρχικών Πάτρας

Σάββατο 23/10/2021 στις 19:00 στην κατάληψη Παραρτήματος

ΚΑΜΙΑ ΛΗΨΗ DNA ΦΩΤΙΑ ΣΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

 

Μοιραστείτε το άρθρο