«Η Γιορτή του Βαρδάρη», Κυριακή 3/10 11:30-23:00 στο πάρκο των Εθνών (Λαγκαδά και Αγ. Δημητρίου)

Ανοιχτή γιορτή γειτονιάς στον Βαρδάρη: “Η Γιορτή του Βαρδάρη”

Η «Ομάδα Γειτονιάς του Βαρδάρη» του Προγράμματος  Προαγωγής Αυτοβοήθειας του ΑΠΘ  σας καλούν στην πρώτη ανοιχτή γιορτή γειτονιάς «Η Γιορτή του Βαρδάρη». Η γιορτή πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Ιδρύματος Χάινριχ Μπελ Γραφείο Θεσσαλονίκης – Ελλάδα, τη συνεργασία με τη Β’ Δημοτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης, τη συμμετοχή φορέων και της τοπικής κοινωνίας των πολιτών. Η γιορτή θα λάβει χώρα την Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021 από τις 11:00 μέχρι τις 23:00 στο Πάρκο των Εθνών, στη συμβολή  των οδών Λαγκαδά και Αγίου Δημητρίου.

Η «Γιορτή του Βαρδάρη» ξεκινάει από την επιθυμία των μελών της ομάδας να αναδείξουν την ομορφιά, αλλά και τις ανάγκες της περιοχής. Βασικοί στόχοι της ολοήμερης αυτής εκδήλωσης είναι η «συνάντηση» και η γνωριμία των μελών της ομάδας με τους κατοίκους, τους επαγγελματίες, την τοπική αυτοδιοίκηση, τους φορείς, τις δομές και τις συλλογικότητες της γειτονιάς, αλλά και με άλλες ομάδες της πόλης, που δραστηριοποιούνται σε επίπεδο γειτονιάς. Σημείο συνάντησης, ένας ανοιχτός δημόσιος χώρος, ένα πάρκο της περιοχής, το Πάρκο των Εθνών, του οποίου η χρήση αυτή τη στιγμή είναι περιορισμένη.

Η πληθώρα δράσεων που περιέχονται στην εκδήλωση στοχεύουν στην ανακάλυψη της ιστορίας και των «κρυφών θησαυρών» της περιοχής, εστιάζουν στο παρόν και στρέφουν το βλέμμα στο μέλλον της. Μέσα από διαδραστικά εργαστήρια και δραστηριότητες που θα αφορούν στο δημόσιο χώρο, το κτιριακό απόθεμα και την εργασία στον Βαρδάρη, καθώς και την καλλιτεχνική έκφραση, τις παιδικές δράσεις, τη συλλογική κουζίνα, το πικ-νικ με φαγητά που θα προσφέρουν στον μπουφέ οι κάτοικοι και τα συμμετέχοντα άτομα στην γιορτή ευελπιστούμε να περάσουμε μια όμορφη, δημιουργική και ουσιαστική Κυριακή στον Βαρδάρη.

Αυτός ο χώρος ευελπιστούμε να αποτελέσει την αφορμή ενός γόνιμου διαλόγου, την αφετηρία ανταλλαγής προβληματισμών μέσα από δημιουργικές-διαδραστικές δράσεις και την ευκαιρία διερεύνησης συνεργασίας και συνεργειών για την ανάπτυξη κοινών δράσεων.  Αυτή η ημέρα ίσως αποτελέσει μια αρχή για να οραματιστούμε τη γειτονιά μας, να ενισχύσουμε τις σχέσεις όλων όσων κατοικούμε και δραστηριοποιούμαστε σε αυτήν και να βρούμε τον κοινό μας τόπο χωρίς προκαταλήψεις και στερεότυπα για ανθρώπους και τόπους.

Στην εκδήλωση θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα προστατευτικά μέτρα για τον Covid-19.

Μοιραστείτε το άρθρο