“ΣΧΕΔΙΑ”
Το νέο τεύχος από σήμερα στους δρόμους

Η «σχεδία» Σεπτεμβρίου (τεύχος #92) θα βρίσκεται από την Τετάρτη 25 Αυγούστου στους δρόμους της πόλης:

Υφαίνουμε τη δαντέλα των αναμνήσεων, ακολουθούμε τη μοίρα της επιστροφής, σβήνουμε τις φωτιές με τη μάνικα της νόησης, βγάζουμε το μολύβι από τη λίμνη, βιώνουμε την αποδοχή στο γκαζόν, σχεδιάζουμε την αγάπη στο χέρι.

Αλτσχάϊμερ

«Η δαντέλα των αναμνήσεων»

Σωματική άσκηση, απομονωμένη ακρόαση, νοητική ενδυνάμωση, παιχνίδι με την άμμο. Μπορεί η άνοια να είναι ανίατη, μια σειρά από δράσεις, όμως, προσφέρουν ενέργεια και χαρά στους πάσχοντες.

Α. Σπύρου

«Η μοίρα της επιστροφής»

Ο ελληνικής καταγωγής πρέσβης της Αυστραλίας στη χώρα μας μάς εξηγεί γιατί η καρδιά χωράει δύο πολιτισμούς, γιατί νιώθει ότι κουβαλάει ένα εθνικό πεπρωμένο, πώς αγάπησε εκ νέου την ελληνικότητά του, αλλά και πώς διαμορφώθηκε, από τα νηπιακά του χρόνια, η σχέση του με την ελληνική ποίηση.

Ποδόσφαιρο

«Η αποδοχή στο γκαζόν».

Το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο ντρίμπλες, αλλά και πάλη εναντίον των διακρίσεων, ενσυναίσθηση, κοινωνική προσφορά, αξίες και προορισμοί για τους οποίους έχει βάλει για τα καλά πλώρη και η «σχεδία».

Πυρκαγιές

«Ο αλγόριθμος στη μάνικα»

Από στατιστικά μοντέλα μέχρι δείκτες πρόβλεψης, στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, στη μάχη κατά των πύρινων καταστροφών έχει επιστρατευθεί η τεχνητή νοημοσύνη.

Κυνήγι

«Το μολύβι στη λίμνη»

shedia.gr

Μοιραστείτε το άρθρο