Οι Ζαπατίστας έφθασαν στην Ευρώπη!
Αναμένεται ο κατάπλους του πλοίου
με την πρώτη ζαπατιστική αντιπροσωπεία

20/6/2021

20:00 Πριν από λίγο, η Λα Μοντάνια έφθασε στο λιμάνι της Μπαγιόνα, 30 χλμ νότια του Βίγκο (Γαλικία).
Η Μπαγιόνα είναι το πρώτο λιμάνι στο οποίο το 1493 έδεσε ο Μαρτίν Πινθόν επιστρέφοντας από την Αμερική, το πρώτο μέρος της Ευρώπης όπου έγινε γνωστό ότι υπάρχει ένας «Νέος Κόσμος»!

15:00 Το πλοίο Λα Μοντάνια της ζαπατιστικής μοίρας 421 βρίσκεται ανοιχτά του Βίγκο στην Γαλικία και αναμένεται να καταπλεύσει στο λιμάνι σήμερα.

Οι πληροφορίες το μεσημέρι της Κυριακής από τα μέλη του Πανελλαδικού συντονισμού για την υποδοχή των Ζαπατίστας που βρίσκονται στο Βίγκο, αναφέρουν ότι καταιγίδα στα ανοιχτά έχει καθυστερήσει την άφιξη.

Νωρίτερα έγινε πορεία υποδοχής από τα μέλη (πάνω από 100) των αντιπροσωπειών που έχουν σπεύσει από διάφορα μέρη της Ευρώπης και τις πρωτοβουλίες που έχουν συγκροτηθεί κατά τόπους για την οργάνωση της υποδοχής των Ζαπατίστας. [Δείτε το βίντεο παρακάτω]

Έξω από το λιμάνι είναι ένα πλοιάριο με medios libres (γάλλους) και την επιτροπή υγείας η οποία θα επιχειρήσει να ανέβει στο πλοίο για τα τεστ. Γενικώς πάντως η αποβίβαση δε θα γίνει αμέσως, θα πρέπει να περιμένουν πρώτα τα αποτελέσματα των τεστ κόβιντ.

Αύριο Δευτέρα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η γιορτή υποδοχής της πρώτης αυτής  αντιπροσωπείας των Ζαπατίστας.

ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ

Βίντεο από την πορεία των αλληλέγγυων στο Βίγκο σήμερα (Κυριακή) πρωί:

Ιστότοπος του Πανελλαδικού συντονισμού υποδοχής των Ζαπατίστας: karavanizapatista.espivblogs.net

Μοιραστείτε το άρθρο