Φρεγάτες και εξορύξεις: πώς απαντάνε τα κινήματα σε Ελλάδα-Τουρκία-Κύπρο;

Διαδικτυακή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27 Μαρτίου στις 7μμ από πολίτες και συλλογικότητες της Ελλάδας, της Τουρκίας και της Κύπρου με κεντρικό θέμα τις αντιπαραθέσεις για την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων και τις εξελίξεις πάνω στο κλίμα.


Είμαστε  πολίτες και συλλογικότητες των περιοχών της Μεσογείου κι έχουμε κοινό συμφέρον. Δεν έχουμε ανάγκη να πολεμήσουμε ο ένας τον άλλο για τα αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου. Καλούμαστε  να συνεργαστούμε για να διαμορφώσουμε το διάλογο για μια βιώσιμη ενεργειακή πολιτική για την περιοχή και να αποτρέψουμε κάθε ενδεχόμενο πολέμου.  Σε τελική ανάλυση, οι υδρογονάνθρακες να παραμείνουν στο έδαφος. Είμαστε απολύτως βέβαιες/οι  πως αυτές οι επικίνδυνες αντιπαραθέσεις απειλούν την ασφάλεια των λαών των χωρών μας.

Δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη και διακρίνουμε την απόλυτη υποκρισία των κυβερνήσεων μας να συμμετέχουν στις «κλιματικές διασκέψεις κορυφής» κάτω από την ομπρέλα των Ηνωμένων Εθνών και να υπόσχονται τη μείωση των εκπομπών αερίου του θερμοκηπίου δίχως καμία διαφάνεια και, στη συνέχεια, να ανταγωνίζονται μεταξύ τους για να εξάγουν ακόμη περισσότερα ορυκτά καύσιμα από το φλοιό της γης.

Λέμε όχι στις έρευνες ορυκτών καυσίμων και στην εξόρυξη νέων αποθεμάτων!
Λέμε όχι στη σύγκρουση μεταξύ των χωρών μας!
Λέμε ναι στη δικαιοσύνη για το κλίμα και στην ειρήνη!

Οι ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι  μέλη της κοινής πρωτοβουλίας συλλογικοτήτων και ενεργών πολιτών από Ελλάδα, Κύπρο και Τουρκία «Kasma Birak – Don’t dig – Μας σκάβουν το λάκκο” (Όχι στις εξορύξεις – Όχι στον Πόλεμο)

Onur Yilmaz- Kazma birak (Τουρκία)

Νίκος Αναστασιάδης- Μας σκάβουν τον λάκκο (Ελλάδα)

Μυρτώ Σκουρουπάθη και Rüyam Oztuna (Κύπρος)

Καλούμε συλλογικότητες και πολίτες να συμμετέχουν στην εκδήλωση που θα  γίνει μέσω zoom και θα μεταδοθεί με live streaming από την σελίδα «Μας σκάβουν τον λάκκο» στο facebook .

Για τη συμμετοχή σας μέσω zoom, παρακαλείστε να μας ενημερώσετε στο e mail: [email protected].

Οι διοργανωτές,

Μας σκάβουν το λάκκο

Μοιραστείτε το άρθρο