Η κατάληψη της πρυτανείας ΑΠΘ, η αποφασιστικότητα των φοιτητών και το κίνημα αλληλεγγύης, απέτρεψαν την επέμβαση της αστυνομίας – ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ
Καλούν συγκέντρωση την Τρίτη 10:00

ΔΕΥΤΕΡΑ ΒΡΑΔΥ Μετά από τρεις ώρες περικύκλωσης της κατειλημμένης πρυτανείας του ΑΠΘ από αστυνομικές δυνάμεις, αυτές αποχώρησαν τόσο μπροστά από το κτίριο της αίθουσας τελετών επί της Εγνατίας, όσο και από άλλες εισόδους της πανεπιστημιούπολης. Οι φοιτητές της κατάληψης  και το κίνημα αλληλεγγύης που ανταποκρίθηκε μέσα σε ελάχιστο χρόνο κατάφεραν να πετύχουν την απόσυρση της αστυνομίας. 

ΒΙΝΤΕΟ ΠΩΣ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑΝ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ-ΡΙΕΣ – ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ

 

Μεγάλη συμμετοχή φοιτητών και αλληλέγγυων συναδέλφων τους στην μεταμεσονύχτια συνέλευση που ακολούθησε στον περίβολο του κτιρίου της πρυτανείας του ΑΠΘ.

Οι φοιτητές ωστόσο επειδή θεωρούν ότι οι επόμενες ώρες είναι κρίσιμες και ο κίνδυνος για νέα αστυνομική επιχείρηση δεν έχει αποσοβηθεί καλούν κόσμο να στηρίξει την κατάληψη της Πρυτανείας και αύριο το πρωί στις 10.00 καλούν σε συγκέντρωση υπεράσπισης της κατάληψης.

Ανακοίνωση της συνέλευσης περιφρούρησης της κατειλημμένης πρυτανείας:

Σήμερα αργά το απόγευμα πληροφορηθήκαμε το ενδεχόμενο αστυνομικής εκκένωσης από τις δυνάμεις καταστολής της Κατάληψης της Πρυτανείας. Παράλληλα, μάθαμε ότι στη Θεσσαλονίκη ανέβηκαν αύρες από την Αθήνα, ώστε να χρησιμοποιηθούν σε μελλοντική μαζική καταστολή των διαδηλωτών/τριών.

Αργότερα, ενώ πραγματοποιούνταν η συνέλευσή μας είδαμε τις αστυνομικές δυνάμεις να περικυκλώνουν τις εισόδους και να προετοιμάζονται για την αστυνομική εκκένωση. Κλούβες των ΜΑΤ, μηχανές και οι νεοφερμένες αύρες απέκλεισαν κάθε είσοδο. Πλήθος κόσμου παρέμεινε μέσα στο κτήριο ως περιφρούρηση, ενώ γρήγορα συγκεντρώθηκε κόσμος απ’ έξω. Μετά από δύο ώρες σύσσωμες οι αστυνομικές δυνάμεις αποχώρησαν χωρίς καν να επιχειρήσουν τον σκοπό για τον οποίο ήρθαν. Η κινητοποίηση της ένοπλης συμμορίας της ΕΛ.ΑΣ. για την ώρα φαίνεται να έχει αποτύχει. Είμαστε, όμως, αντιμέτωποι με ένα οργανωμένο κρατικό σχέδιο καταστολής των φοιτητικών και κοινωνικών αντιστάσεων, μια συντονισμένη επιχείρηση του Υπουργείου Προστασίας να εκκενώσει την Κατάληψη Πρυτανείας.

Καλούμε άμεσα κόσμο να προσεγγίσει και να στηρίξει την Κατειλημμένη Πρυτανεία, καθώς θεωρούμε ότι το ενδεχόμενο νέας αστυνομικής επιχείρησης τις επόμενες ώρες παραμένει αρκετά πιθανό.

Τρίτη 9/3 στις 10:00 Συγκέντρωση Υπεράσπισης της Κατάληψης Πρυτανείας

Συνέλευση Κατάληψης Πρυτανείας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων:

Καλούμε την Τρίτη 9/3 στη 1μ.μ. μπροστά από την Περιφέρεια Ηπείρου σε πορεία αλληλεγγύης στους φοιτητές και τις φοιτήτριες του αγωνιζόμενου ΑΠΘ!
Ούτε βήμα πίσω! Ο αγώνας μας είναι δίκαιος! Θα νικήσουμε!

 

https://new.infolibre.gr/2021/03/08/ischyres-astynomikes-dynameis-tis-astynomias-me-kloyves-echoyn-perikyklosei-tin-kateilimmeni-prytaneias-toy-apth-tora-20-45/

Μοιραστείτε το άρθρο