Ύστατη προσπάθεια για τη ζωή του Δημήτρη Κουφοντίνα στο Πρωτοδικείο Λαμίας

Αύριο Πέμπτη αναμένεται να εξεταστεί από το Πρωτοδικείο Λαμίας η αίτηση για “αναβολή έκτισης ποινής” που κατέθεσε σήμερα η συνήγορος του Δημήτρη Κουφοντίνα Ιωάννα Κούρτοβικ και ο Θέμης Σοφός στοχεύοντας σε μια “προσωρινή άρση της κράτησης” του Δημήτρη Κουφοντίνα,  όπως σημείωσε η δικηγόρος του σε τοπικά μέσα ενημέρωσης, ανοίγοντας έτσι ένα… παράθυρο προς μία κατά κάποιο τρόπο λύση. “Η κατάσταση της υγείας του είναι τέτοια που υπάρχει ανάγκη να αρθεί προσωρινά η κράτησή του. Όχι για να γυρίσει σπίτι του, αλλά για να μπορέσει να αποκατασταθεί σε νοσοκομείο η κατάσταση της υγείας του (…) Θα ήταν πολύ καλό να μην υπάρχει αστυνομική φρούρηση μέσα και έξω από τον θάλαμο εντατικής” τόνισε.

Όπως σημείωσε η κ. Κούρτοβικ κατατέθηκαν δύο αιτήματα ουσιαστικά, ένα για να εξεταστεί η νομιμότητα των πράξεων με τις οποίες μετήχθη ο κρατούμενος Δημήτρης Κουφοντίνας στις φυλακές Δομοκού και να κριθεί η εγκυρότητα ή ακυρότητά τους και μία αίτηση περί αναβολής έκτισης ποινής.

“Η προϊσταμένη εισαγγελέας δήλωσε αναρμόδια για πλείστα εξ΄αυτών των αιτημάτων” σημείωσε η Κούρτοβικ και πρόσθεσε “αλλά θα το εισάγει…”.

Αποτελεί την ύστατη προσπάθεια να σωθεί η ζωή του Δημήτρη Κουφοντίνα και να μην υποστεί ανήκεστο βλάβη η υγεία του, δεδομένου ότι βρίσκεται σε πολυήμερη απεργίας πείνας και δίψας και κινδυνεύει να πέσει σε κώμα.

 

Μοιραστείτε το άρθρο