Η κατάληψη Πρυτανείας ΑΠΘ καλεί φοιτητές και αλληλέγγυους σε αγωνιστικές δράσεις

Με αιτήματα την κατάργηση του νόμου Κεραμέως – Χρυσοχοϊδη,  την παραίτηση του πρύτανη Νίκου Παπαϊωάννου και την επιστροφή στην κανονικότητα στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα με τη φυσική παρουσία φοιτητών και καθηγητών με τήρηση των μέτρων προστασίας, αλλά και τη μη δίωξη των φοιτητριών και φοιτητών που συνελήφθησαν στον χώρο του πανεπιστημίου στις 22 Φεβρουαρίου καλεί και σήμερα (3/3) η Συντονιστική Συνέλευση Κατειλημμένης Πρυτανείας ΑΠΘ στη Θεσσαλονίκη. Οι φοιτητές και φοιτήτριες εκφράζουν τη συμπαράσταση τους στον αγώνα των συμφοιτητών τους σε άλλες πόλεις της χώρας και απευθύνουν έκκληση για την άμεση ικανοποίηση του αιτήματος του Δημήτρη Κουφοντίνα, ώστε να μη θρηνήσουμε νεκρό απεργό πείνας στην Ελλάδα.
Αναλυτικά το κάλεσμα:
Καλούμε όλους τους φοιτητικούς συλλόγους να λάβουν αγωνιστικές αποφάσεις και να στηρίξουν την κατάληψη πρυτανείας.
Καλούμε τους συλλόγους μεταπτυχιακών, διδακτορικών και καθηγητών να στηρίξουν και να κοινοποιήσουν τα αιτήματά μας. Να συναντηθούμε όλοι/ες φοιτητές/τριες, μεταπτυχιακοί/ες, διδακτορικοί/ρισσες, καθηγητές/τριες, εργαζόμενοι εντός και εκτός πανεπιστημίου και κάθε αγωνιζόμενο κομμάτι της κοινωνίας στο Κατειλημμένο Κέντρο Αγώνα της Πρυτανείας, ώστε να υψώσουμε συλλογικές αντιστάσεις ενάντια στην Εκπαιδευτική Αναδιάρθρωση, την αυταρχικότητα και βία του Κράτους, της Αστυνομίας και των Πρυτανικών Αρχών.
Kαλούμε τους φοιτητές, τους κοινωνικούς φορείς και τα σωματεία, πολιτικές συλλογικότητες και κάθε αγωνιζόμενο/η της πόλης, να συμμετέχουν στον αγώνα ενάντια στις βίαιες τακτικές του κράτους, την καταστολή και την επιβολή μέτρων ολοκληρωτισμού.
Απαιτούμε:
Κατάργηση του Νόμου Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη
Καμία δίωξη στους 31 συλληφθέντες/συλληφθείσες της 22/2
Παραίτηση του Πρύτανη Παπαϊωάννου
Άνοιγμα των σχολών με τήρηση των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων και με μέριμνα της υγείας των φοιτητών και εργαζομένων
Διακοπή των εκπαιδευτικών διαδικασιών από τους καθηγητές
Άμεση ικανοποίηση του αιτήματος του απεργού πείνας – δίψας Δ.Κ.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στις κατειλημμένες πρυτανείες σε Ιωάννινα και Κομοτηνή και σε κάθε εστία αγώνα που γεννιέται.
Τετάρτη 3/3
7:00 κάλεσμα στήριξης στην Κατειλημμένη Πρυτανεία
12:00 Συντονιστική Συνέλευση της Κατάληψης
14:00 Εκδήλωση – Συζήτηση για τον Νόμο Κεραμέως – Κεραμέως και την αστυνομική εισβολή στην Πρυτανεία ΑΠΘ την Δευτέρα 22/2, με τη συμμετοχή φοιτητικών συλλόγων, πρωτοβουλιών μεταπτυχιακών, διδακτόρων και καθηγητών/τριών.
18:00 Άγαλμα Βενιζέλου, Συγκέντρωση Αλληλεγγύης στον απεργό πείνας – δίψας Δ.Κ.
20:00 προβολή της ταινίας «Hunger», η οποία ακολουθεί την πορεία του Bobby Sands, ο οποίος πέθανε την 5/4/1981, την 66η μέρα απεργίας πείνας και είναι ο τελευταίος νεκρός απεργός πείνας στην Ευρώπη. Θα ακολουθήσει συζήτηση.
Συντονιστική Συνέλευση Κατειλημμένης Πρυτανείας
Μοιραστείτε το άρθρο