“Λαβράκι της ανώνυμης δημοσιογραφίας” κατά μέλους του ΚΙΑΘ με αφορμή την εξέταση του απεργού πείνας Δ. Κουφοντίνα

Δελτίο Τύπου Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης

Το μυαλό είναι ο στόχος

Δημοσιογραφικό λαβράκι της «ανώνυμης» δημοσιογραφίας δημοσιεύθηκε στα παραπολιτικά της 26ης Ιανουαρίου 2021. Στο κείμενο ο σύντροφός μας Θοδωρής Ζδούκος και μέλος του ΚΙΑ Θεσσαλονίκης αναφέρεται ως ο «γιατρός του Κουφοντίνα» , ενώ παρουσιάζεται ως αποκάλυψη  το γεγονός ότι «ο συγκεκριμένος επιστήμονας συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο της Β΄ Θεσσαλονίκης ως υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές», στις εκλογές του 2015.

Επιχειρεί έτσι ο ανώνυμος αρθρογράφος να συνδέσει τους γιατρούς που εξέτασαν τον Δ. Κουφοντίνα με την πολιτική του πρακτική και επαναλαμβάνει την κυβερνητική καραμέλα  ότι όποιοι, κόμματα ή απλοί πολίτες, αναφέρονται στα δικαιώματα των φυλακισμένων ταυτίζονται και με τις πράξεις τους.

Επειδή και στη συγκεκριμένη περίπτωση το μυαλό είναι ο στόχος, όπως θα έλεγε και η Κατερίνα Γώγου, ας υπενθυμίσουμε κάποιες βασικές δημοκρατικές αρχές:

  1. Ο γιατροί έχουν δώσει όρκο-από την εποχή του Ιπποκράτη- για την άσκηση του επαγγέλματός τους ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΗ.
  2. Ο σωφρονισμός δεν είναι πράξη εκδίκησης (έχει διατυπωθεί από την εποχή της γαλλικής επανάστασης).
  3. Οι νόμοι που αναφέρονται στα δικαιώματα των φυλακισμένων είναι νόμοι του κράτους και, εφόσον ισχύουν,  αποτελούν περιοριστικό πλαίσιο για την κάθε κυβέρνηση.
  4. Οι δημοκρατίες κρίνονται και από το πόσο προστατεύουν τις μειοψηφίες τους.

Είναι σαφές ότι όλα τα παραπάνω τίθενται σε αμφισβήτηση από τη σημερινή κυβέρνηση που έχει επιλέξει την πολιτική ενός διαρκώς αυξανόμενου αυταρχισμού, εκμεταλλευόμενη και την πανδημία. Ο συνδυασμός εκφοβισμού των πολιτών και διαστρέβλωσης της πραγματικότητας, με τη βοήθεια των εξαγορασμένων ΜΜΕ, έχει στόχο να πλήξει θεμελιώδη δικαιώματα, αρχίζοντας από το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης.

Θα τους επιτρέψουμε;

Θεσσαλονίκη,     5/2/21

Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης

Αισώπου 24 (Βαρδάρης)

τηλ. 2310520386

www.kiathess.gr

Μοιραστείτε το άρθρο