4/2 Αγώνα διαρκείας εκπαιδευτικών, φοιτητών, μαθητών – Εκ νέου δυναμικές και μαζικές συγκεντρώσεις, πορείες

Συγκεντρώσεις φοιτητών, μαθητών, εκπαιδευτικών και συλλόγους γονέων σε όλη τη χώρα αυτή την ώρα που ζητούν την απόσυρση του νομοσχεδίου για την Παιδεία Κεραμέως – Χρυσοχοϊδη, που συζητείται στη Βουλή.

Σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα μαζικές για μία ακόμη Πέμπτη οι διαμαρτυρίες με την εκπαιδευτική κοινότητα να απορρίπτει το νομοσχέδιο που θέτει φραγμούς στην πρόσβαση στην ανώτατη εκπαίδευση. Τα συνθήματα που ακούστηκαν δίνουν τον τόνο, “Από τις σχολές μας δεν λείπει η αστυνομία, δώστε λεφτά, καθηγητές βιβλία”, “Δεν είναι εγκληματίες οι φοιτητές έξω οι κάμερες από τις σχολές”  κ.α.

Video που απεικονίζει την προσαγωγή ατόμου, κάνει τον γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Πρόκειται για διδακτορικό φοιτητή που ενώ πήγαινε στην δουλειά του βρέθηκε μπροστά στα επεισόδια που έγιναν νωρίτερα. Αντικρύζοντας τα τεκταινόμενα απομακρύνθηκε και δέχθηκε αναίτια επίθεση στην Ρωμαϊκή αγορά, μιας και η αστυνομία κυνήγησε τον κόσμο μέχρι έκει. Το video φαίνεται παρακάτω:


Θεσσαλονίκη ΤΩΡΑ (14.00): Δύο προσαγωγές από την αστυνομία μετά την ολοκλήρωση της πορείας στη γωνία Αγίας Σοφίας και Φιλίππου στο κέντρο της πόλης.

Με την ολοκλήρωση της πορείας μπροστά στο ΥΜΑΘ, μέρος των συγκεντρωμένων φοιτητών κατευθύνθηκε προς το ΑΠΘ, προκειμένου να πραγματοποιήσουν συνέλευση. Όμως την ώρα που περνούσαν τον δρόμο μπροστά ακριβώς, από τη Φιλοσοφική Σχολή, τους επιτέθηκαν αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες τους διεμβόλησαν κάβνοντας χρήση δακρυγόνων.

Αρκετοί κατάφεραν και εισήλθαν στην πανεπιστημιούπολη, ωστόσο οι φοιτητές που έφυγαν προς Φιλίππου, τους κυνήγησαν αστυνομικοί με μηχανές και στο ύψος της Αγ. Σοφίας απέκλεισαν μία ομάδα, συλλαμβάνοντας δύο νέα άτομα, από όπου και η φωτό του infolibre.

Μήνυμα αλληλεγγύης από τους έλληνες φοιτητές στον αγώνα των φοιτητών στην Τουρκία, με σύνθημα “Δεν θέλουμε την αστυνομία στα Πανεπιστήμια”.

Σε εξέλιξη αυτή την ώρα 12.30 η πορεία στη Θεσσαλονίκη.

ΑΘΗΝΑ  Δυναμικό “παρών” στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο με κεντρικό σύνθημα των φοιτητικών συλλόγων της Αθήνας “Με τα 30 εκ. Ευρώ ανοίξτε τις σχολές – Όχι στο νομοσχέδιο Κεραμέως. Καμία σκέψη για πανεπιστημιακή αστυνομία – διαγραφές – πειθαρχικό”.

 

https://new.infolibre.gr/2021/02/03/nees-panekpaideytikes-kinitopoiiseis-enantia-sto-nomoschedio-kerameos-chrysochoidi/

 

Μοιραστείτε το άρθρο