Το fb κατέβασε εκδήλωση οργανώσεων για τον Κουφοντίνα!

Στον καιρό του αλλόκοτου φόβου
Όσο περνούν οι μέρες γίνεται ξεκάθαρο σε όλους και όλες ότι η κατασταλτική εκστρατεία της κυβέρνησης εντείνεται. Τα δικαιώματα και οι ελευθερίες ολόκληρης της κοινωνίας μπαίνουν στο στόχαστρο, ενώ οι προσλήψεις αστυνομικών αυξάνονται καθημερινά για να αντιμετωπίσουν τις αντιδράσεις που έρχονται.
Οι απαγορεύσεις διαδέχονται η μια την άλλη. Όχι μόνο οι διαδηλώσεις, οι βόλτες αλλά και οι συζητήσεις φαίνεται ότι ενοχλούν και θεωρούνται επικίνδυνες για την “δημοκρατία” τους. Η διαδικτυακή εκδήλωση για την απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα “κατέβηκε” από το facebook ενώ μας ανακοινώθηκε ότι το επόμενο βήμα θα είναι να “κατέβουν” και οι σελίδες των οργανώσεων.
Ενώ απείλειται η ζωή του Δημήτρη Κουφοντίνα που διεκδικεί το αυτονόητο δικαίωμα του να επιστρέψει πίσω στις φυλακές Κορυδαλλού, όπως προβλέπει ο νόμος που η κυβέρνηση έχει ψηφίσει, ενώ πανεπιστημιακοί, σωματεία, αγωνιστές ενώνουν την φωνή τους για να υπερασπίσουν στοιχειώδη δικαιώματα, η λογοκρισία και η καταστολή συνεχίζονται. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και ο Συνήγορος του πολίτη καταθέτει ερωτήματα για τους παράνομους χειρισμούς της κυβέρνησης.
Εμείς δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι δεν θα κάνουμε πίσω. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί κανονικά (σε σύνδεσμο που θα ανακοινωθεί από τις (ιστο)σελίδες μας) και τις επόμενες μέρες θα βρεθούμε όλοι και όλες στους δρόμους για να αγωνιστούμε ενάντια σ’ αυτή την αντιδραστική πολιτική.
Ήρθε η ώρα ο φόβος ν’ αλλάξει στρατόπεδο!
Αναμέτρηση – Ομάδα Κομμουνιστών/στριών
Αντιεξουσιαστική Κίνηση Αθήνας
Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα
Κόκκινη Γραμμή
Συνάντηση για μια αντικαπιταλιστική διεθνιστική Αριστερά
Μοιραστείτε το άρθρο