Διαμαρτυρίες ενάντια στη νέα επέκταση ωραρίου των Νηπιαγωγείων, 25/1

Παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στη νέα επέκταση ωραρίου των Νηπιαγωγείων, Δευτέρα 25/1, 2μ.μ., Δ/νση Π.Ε. Δυτ. Θεσ/νίκης

Το Υ.ΠΑΙ.Θ. και η κυβέρνηση, αντί πραγματικών μέτρων για την προστασία της υγείας και της ζωής εκπαιδευτικών και μαθητ(ρι)ών από τον covid-19, προχωρά για άλλη μια φορά σε θέσπιση μέτρων που όχι μόνο δεν συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της πανδημίας αλλά λειτουργούν στην εντελώς αντίθετη κατεύθυνση και ταυτόχρονα αμφισβητούν εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών. Μια τέτοια ρύθμιση είναι και η παντελώς αναιτιολόγητη (και χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση των άμεσα ενδιαφερόμενων εκπαιδευτικών) απόφαση της υφυπουργού Παιδείας Ζ. Μακρή, που τροποποιεί την ώρα αποχώρησης των νηπίων, από τη 1μ.μ. στη 1.10μ.μ. και επεκτείνει έτσι παντελώς αναιτιολόγητα το ωράριο των Νηπιαγωγείων.

Με δεδομένο ότι (και) η συγκεκριμένη αντιεκπαιδευτική ρύθμιση σε τίποτα δεν εξυπηρετεί την αντιμετώπιση της πανδημίας αλλά αντίθετα μεγεθύνει το συνωστισμό παιδιών και γονέων κατά την αποχώρηση των μαθητ(ρι)ών, είναι φανερό ότι στοχεύει αποκλειστικά στην εκ νέου επέκταση του ωραρίου των νηπιαγωγών. Η φαινομενικά μικρή αυτή αύξηση του ωραρίου κατά 10 λεπτά ημερησίως ή 1 διδακτική ώρα συνολικά της εβδομάδα που αφορά την ομάδα εκπαιδευτικών με το μεγαλύτερο διδακτικό ωράριο από κάθε άλλη (και ταυτόχρονα χωρίς διαλείμματα κ.ά), ανοίγει το δρόμο για τη συνολική αύξηση του ωραρίου σε όλη την εκπαίδευση. Γι αυτό και σύσσωμος ο κλάδος πρέπει να απαιτήσει την μη εφαρμογή και άμεση κατάργηση αυτής της υπουργικής εγκυκλίου.

Σε συνέχεια και προηγούμενης απόφασής μας για το ίδιο θέμα ( Ζ΄ Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θεσσαλονίκης: ΟΧΙ στη νέα επέκταση του ωραρίου των Νηπιαγωγείων και τις αντιδραστικές αντιεκπαιδευτικές ρυθμίσεις… ), το Δ.Σ. του Ζ΄ Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θεσσαλονίκης μαζί και με άλλους Σ.Ε.Π.Ε. της Θεσσαλονίκης καλεί τη

Δευτέρα 25/1/2021, στη 2μ.μ.,

σε παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Π.Ε. Δυτικής Θεσ/νίκης

για να απαιτήσουμε την κατάργηση της εγκυκλίου καθώς και να πάψουν οι πιέσεις που ασκούνται στις/στους νηπιαγωγούς να αλλάξουν τις παντελώς νομότυπες αποφάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων των Νηπιαγωγείων τον Σεπτέμβρη του 2020 και στις 8/1/2021. Την ίδια ώρα πραγματοποιείται και σχετική παράσταση στο Υπουργείο Παιδείας, ενώ έχει κηρυχθεί από τη ΔΟΕ και 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας.

Μοιραστείτε το άρθρο