Κύμα καταλήψεων σχολείων από μαθητές σε όλη την Ελλάδα, με αιτήματα για την υγεία & την παιδεία ΦΩΤΟς

ΠΟΡΕΙΑ μαθητών, Τετάρτη 23/9 Θεσσαλονίκη

Δεκάδες προστίθενται καθημερινά στα κατειλημμένα σχολεία (ΦΩΤΟς), κυρίως σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Κρήτη, Αχαία, Ηλεία, Μαγνησία, Καβάλα, Σέρρες, Αιτωλοακαρνανία…

ΠΟΡΕΙΑ Τετάρτη στην Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ).

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ Πέμπτη στην Αθήνα.

ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ εκπαιδευτικοί (ΥΜΑΘ 13:30 24/9 , υγειονομικοί, ναυτεργάτες.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ εκπαιδευτικών, Πέμπτη 24/9 ΥΜΑΘ, Θεσσαλονίκη

Μόλις μία βδομάδα από την έναρξη της σχολικής χρονιάς και τον κορονοϊό να έχει χτυπήσει πολλά σχολεία, οι μαθητές σε πολλά εξ αυτών έχουν προχωρήσει στην κατάληψή τους. Μέρα με τη μέρα ο αριθμός αυξάνεται, με τους καταληψίες μαθητές να θέτουν στο επίκεντρο των αιτημάτων τους: τα ολιγομελή τμήματα, τις προσλήψεις καθηγητών, όπως και προσωπικού καθαριότητας. Και όχι αυτό της μάσκας, όπως προσπάθησαν τα συστημικά και φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, επιχειρώντας να δυσφημίσουν τον αγώνα των μαθητών για ένα ασφαλές σχολείο. Η κυβέρνηση σπεύδει να κοινοιήσει την πρόθεσή της για λήψη μέτρων εναντίων των καταληψιών.

Σήμερα στην Θεσσαλονίκη οι μαθητές πορεύτηκαν στους δρόμους της πόλης, ενώ αύριο Πέμπτη στις 10:00 συγκεντρώνονται στα Προπύλαια. [ΔΕΙΤΕ ΝΕΟΤΕΡΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ]

Χαρακτηριστικά της κατάστασης που διαμορφώνεται είναι όσα αναφέρουν οι #energoimathites: Εκατοντάδες σχολεία πανελλαδικά τελούν υπό κατάληψη, με τους μαθητές να κινητοποιούνται και να αγωνίζονται για ουσιαστικά μέτρα προστασίας και μόρφωση στο ύψος των αναγκών τους. Κινητοποιήσεις σε πόλεις και περιοχές και το μεγάλο κεντρικό ραντεβού την Πέμπτη 24/9 στις 10:00 στα Προπύλαια! 

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Θεσσαλονίκης: Καταφέραμε και κάναμε μεγάλες κινητοποιήσεις και καταλήψεις σχολείων, βγήκαμε στους δρόμους και δώσαμε μαχητική απάντηση ενάντια στη κυβέρνηση διεκδικώντας άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας μας… Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη στάση διάφορων ΜΜΕ που προσπάθησαν να διαστρεβλώσουν το δίκαιο αγώνα μας λέγοντας ότι “οι μαθητές αντιδρούν στη χρήση μάσκας”!».

Οι Μαθητ(ρι)ές Ενάντια στο Σύστημα φωνάζουν: Κάτω τα χέρια από τις μαθητικές καταλήψεις και επισημαίνουν τα αιτήματα για: Λεφτά για τις ανάγκες μας, για υγεία & παιδεία & όχι για εξοπλισμούς. Κανένα παιχνίδι με τις ζωές μας. Μαζικά δωρεάν τεστ σε όλα τα σχολεία. Μεγαλύτερες αίθουσες, προσλήψεις εκπαιδευτικών και προσωπικού καθαριότητας.

#energoimathites

Μένουμε Ενεργοί – υγεία – συλλογικότητα – αλληλεγγύη

🔴Δεχθήκαμε δεκάδες μηνύματα από μαθητές/τριες όλης της χώρας που
ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της σελίδας μας, μόλις σε μια ημέρα.

🔴Εκατοντάδες σχολεία πανελλαδικά τελούν υπό κατάληψη, με τους μαθητές να
κινητοποιούνται και να αγωνίζονται για ουσιαστικά μέτρα προστασίας και
μόρφωση στο ύψος των αναγκών τους. Κινητοποιήσεις σε πόλεις και περιοχές
και το μεγάλο κεντρικό ραντεβού την Πέμπτη 24/9 στις 10:00 στα
Προπύλαια!

🔴Τα ΜΜΕ τα έχουν χάσει στην προσπάθεια τους να βαφτίσουν τα παιδιά
“αρνητές της μάσκας”, “ψεκασμένους” και γίνονται περίγελος όλης της
κοινωνίας. Οι χιλιάδες μαθητές απομονώνουν φυσικά και σκοταδιστικές
ακροδεξιές απόψεις αρνητών της μάσκας που με δήθεν ανεξάρτητο – αγαθό
προσωπείο προσπαθούν να μπολιάσουν τα παιδιά με μίσος και ανορθολογισμό.

Ο αγώνας έχει ξεκινήσει για τα καλά και το σκορ έχει Μαθητές –
Κυβέρνηση 100-0.

Οι μαθητές δυναμικά και αποφασιστικά διεκδικούν:
1️⃣Μέχρι 15 παιδιά ανά τάξη.
2️⃣Μόνιμες – Μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικών και προσωπικού καθαρισμού
για να καλύψει τις ανάγκες όλων των σχολείων.
3️⃣Ύπαρξη όλων των μέτρων προστασίας (δωρεάν διανομή μασκών,
αντισηπτικών, μαζικά τεστς κοκ.).
4️⃣Κατάργηση της τράπεζας θεμάτων. Ανατροπή του νόμου Κεραμέως.
5️⃣Γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την παιδεία.

Φυσικά την τιμητική τους έχουν και αιτήματα ενάντια στην στράτευση στα
18 που απασχολεί χιλιάδες μαθητές, καθώς και αντιφασιστικά μηνύματα για
την καταδίκη της Χρυσής Αυγής και τσακίσματος του φασισμού.

Ο αγώνας των μαθητών και των εκπαιδευτικών, να γίνει αγώνας όλης της
κοινωνίας. Την Πέμπτη 24/9 στην Αθήνα αλλά και σε άλλες πόλεις της χώρας
θα βρεθούν στους δρόμους πέραν των μαθητών και εκπαιδευτικών, οι
εργαζόμενοι της υγείας στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία της ΟΕΝΓΕ καθώς
και οι εργαζόμενοι ναυτεργάτες στην απεργία της ΠΕΝΕΝ.

Το μήνυμα από την πανδημία, είναι ο αγώνας για δημόσια και δωρεάν
υγεία! Ο αγώνας για τη ζωή και αξιοπρέπεια όλου του λαού!

🔴Συνεχίστε να μας στέλνετε υλικό από τα σχολεία σας και θα το
προσθέσουμε σε αυτήν τη δημοσίευση. Ανεβάστε και εσείς χρησιμοποιώντας
το hashtag #energoimathites το οποίο και παρακολουθούμε συνεχώς. Η
δημοσίευση ανανεώνεται συνεχώς!

Ως τώρα έχουμε υλικό από τα σχολεία:

//Αθήνα
1ο ΓΕΛ Περιστερίου
3ο ΓΕΛ Αγίας Παρασκευής
6ο ΓΕΛ Αμαρουσίου
1ο-2ο-3ο Γυμνάσιο Νέας Φιλαδέλφειας
Γυμνάσιο Νέας Χαλκηδόνας

//Θεσσαλονίκη
3ο ΓΕΛ Αμπελοκήπων
1ο ΓΕΛ Πολίχνης
1ο-2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης

//Πάτρα
2ο ΓΕΛ Πάτρας

//Πρέβεζα
1ο Γυμνάσιο Πρέβεζας
1ο-2ο ΓΕΛ Πρέβεζας

//Αγρίνιο
3ο ΓΕΛ Αγρινίου

Η λίστα ανανεώνεται συνεχώς, βάσει όσων βρίσκουμε στο διαδίκτυο και μας
στέλνουν οι μαθητές/τριες!

Στηρίζουμε και ενημερωνόμαστε από τις σελίδες:
Ανυπόταχτος Μαθητής
Ανυπόταχτος Μαθητής Πάτρας
Ανυπόταχτος Μαθητής Θεσσαλονίκης
Ανυπόταχτος Μαθητής Πρέβεζας
Πρωτοβουλία για τον Συντονισμό Σχολείων και Μαθητών Αθήνας

#ΜένουμεΕνεργοί


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Α’ ΕΛΜΕ

15 μαθητές στα τμήματα τώρα!

Μαζικοί διορισμοί μονίμων εκπαιδευτικών! Να καλυφθούν όλα τα κενά!

Κάτω η αντιεκπαιδευτική – αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης!

Να παραιτηθεί ΤΩΡΑ η Κεραμέω

Όλοι στην πανεκπαιδευτική συγκέντρωση Πέμπτη 24/09, ΥΜΑΘ, 1.30μμ

Το ξεκίνημα της χρονιάς βρίσκει τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς αντιμέτωπους με τα σοβαρά προβλήματα που γεννά η πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ και του ΥΠΑΙΘ. Ανοχύρωτη απέναντι στον κορονοϊό η εκπαίδευση  των χιλιάδων κενών σε εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων, των πολυπληθών τμημάτων με περισσότερους από 25 μαθητές, των ακατάλληλων αιθουσών ( αίθουσες κλουβιά, υπόγεια, κοντέινερ), των σοβαρών ελλείψεων σε προσωπικό καθαριότητας , των ανεπαρκειών σε μέσα ατομικής προφύλαξης (μάσκες, αντισηπτικά κλπ)  διαψεύδει  την επίπλαστη «εικονικότητα» που παρουσιάζει το ΥΠΑΙΘ και τα χειραγωγούμενα ΜΜΕ. Μετά το φιάσκο με τις τεράστιες ακατάλληλες μάσκες, έχουμε την πλήρη αδιαφορία της ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ στα σχολεία που εμφανίστηκαν κρούσματα του κορωνοϊού, όπου δεν διενεργεί τεστ σε όλους τους εκπαιδευτικούς.!

Κυβέρνηση και ΥΠΑΙΘ εκμεταλλεύονται τους λεγόμενους «αρνητές της μάσκας», ως πεδίο «εύκολης» αντιπαράθεσης, για να αποδράσουν από τα πραγματικά προβλήματα που απασχολούν αυτή τη στιγμή την εκπαίδευση. Με εισαγγελικές διώξεις και συκοφαντία επιχειρεί να καταστείλειτις πρώτες αγωνιστικές κινητοποιήσεις των μαθητών που διεκδικούν λήψη ουσιαστικών μέτρωνασφαλούς λειτουργίας των σχολείων.

.Όλα τα μέτρα που θεσμοθετεί η κυβέρνηση της ΝΔ στα πλαίσια των κατευθύνσεων  ΕΕ,  ΟΟΣΑ έχουν ως κοινό παρονομαστή την πολιτική της λιτότητας και των περικοπώνσε βάρος της κοινωνικής πλειοψηφίας, των εκπαιδευτικών και του δημόσιου σχολείου , την  ώρα που   ξοδεύει αμέτρητα δισ ευρώ για νέα εξοπλιστικά προγράμματα, αξιοποιώντας το σκηνικό της έντασης στη νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Την ίδια στιγμή το ΥΠΑΙΘ προχωρά με γοργά βήματα στην υλοποίηση όλης της αντιεκπαιδευτικής ατζέντας.

  • Χρησιμοποιεί την πανδημία ως όχημα για να θεσμοθετήσει νέες ελαστικές σχέσεις εργασίας με τους περίφημους «προσωρινούς» αναπληρωτές τρίμηνης διάρκειας.
  • Μετά την τροπολογία, την ΠΝΠ και ΤΏΡΑ με τη νέα Υ.Α αξιοποιεί την πανδημία για να  καθιερώσειτην εξ αποστάσεως εκπαίδευσης σε μόνιμη βάση. Επιχειρεί να επιβάλλει με ρητό και υποχρεωτικό τρόπο τη ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος και το εικονικό σχολείο τηλεκπαίδευσης. Μετατρέπει σε εργαλείο μόνιμης χρήσης τη λεγόμενη «εξ αποστάσεως» εκπαίδευση, μια μεθοδολογία που αντιστοιχεί σε σεμινάρια ενηλίκων, χωρίς παιδαγωγική τεκμηρίωση της μεθοδευόμενης υποκατάστασης του μαθήματος. Στην ουσία προωθούν μια εκπαίδευση δυο ταχυτήτων, ένα με την πραγματική τάξη και ένα «εικονικό σχολείο» β’ κατηγορίας για τα παιδιά των λαϊκών στρωμάτων. Επιχειρούν έτσι να καλύψουν τα κενά, όχι με διορισμούς, αλλά με το δήθεν μάθημα μέσω κάμερας που θα κάνει ένας εκπαιδευτικός για απροσδιόριστο αριθμό μαθητών και τμημάτων.
  • Καταστροφικός για την εκπαίδευση αποδεικνύεται ο διορισμός αναπληρωτών σε δόσεις, με ακάλυπτα κενά, αναπληρωτές σε αγωνία, το σχολείο σε υπολειτουργία. Το «προσοντολόγιο» του Γαβρόγλου που ενεργοποιήθηκε για πρώτη φορά φέτος, επιβεβαιώνει πως πρόκειται για ένα αντεργατικό μέτρο που καταδικάζει στην ανεργία και στο αέναο κυνήγι τίτλων χιλιάδες εκπαιδευτικούς.
  • Δια στόματος Μητσοτάκη, από το βήμα της Θεσσαλονίκης, ξεκινά άμεσα η αξιολόγηση των σχολικών μονάδων και ακολουθούν οι εκπαιδευτικοί.
  • Βάζει σε εφαρμογή τον αντιεκπαιδευτικό νόμο 4692/2020 που ψήφισε η κυβέρνηση μέσα στο κατακαλόκαιρο και τις δεκάδες συνοδευτικές διατάξεις (τράπεζα θεμάτων, εξετάσεις, βάση του «10», κλπ),
  • μεθοδεύει το νέο νομοσχέδιο για την Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση, όπως υπαγορεύουν τα μεγάλα ιμπεριαλιστικά κέντρα ΕΕ – ΟΟΣΑ και οι εκπρόσωποι του μεγάλου κεφαλαίου και των βιομηχάνων του ΣΕΒ.

Πρόκειται για μια πολιτική που αφήνει ανοχύρωτους εκπαιδευτικούς και μαθητές, αποδομεί το Δημόσιο Σχολείο, εντείνει τους ταξικούς φραγμούς στη μόρφωση!

Παράλληλα, η κυβέρνηση της ΝΔ κλιμακώνει απότομα την αντιλαϊκή και αντεργατική πολιτική της. Πάνω στο έδαφος της πανδημίας βρίσκει τη «χρυσή» ευκαιρία για να επιβάλει πλήθος μέτρων που τσακίζουν τις εργασιακές σχέσεις και της κατακτήσεις πολύχρονων αγώνων του εργατικού κινήματος. Οι δημοκρατικές ελευθερίες, η διαδήλωση και η απεργία μπαίνουν στο «γύψο».

Για να συγκαλύψει τη γύμνια της πολιτικής της που καταβαράθρωσε τη Δημόσια Υγεία ενεργοποιεί το αντιδραστικό δόγμα της «ατομικής ευθύνης». Στις πρόσφατες κυβερνητικές εξαγγελίες, από τη Θεσσαλονίκη, ο Μητσοτάκης ανακοίνωσε «δώρα» και απαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο, ενώ μοίρασε ψίχουλα και φτώχεια στον κόσμο της εργασίας. Ακόμα, οι «παρωχημένες» εργασιακές σχέσεις και η κοινωνική ασφάλιση ξαναμπαίνουν στο στόχαστρο.

Η κυβέρνηση της ΝΔ προετοιμάζει το νέο εργασιακό μεσαίωνα με τις πιο ελαστικές μορφές εργασίας και μισθούς – συντάξεις πείνας σύμφωνα με τις επιταγές του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου. Θέλει να φορτώσει ξανά στις πλάτες του λαού τις συνέπειες της νέας καπιταλιστικής κρίσης.

ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ  ΠΟΛΥΜΟΡΦΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΕΛΑΣΗ

Τώρα είναι η ώρα να βγούμε ξανά στο δρόμο του αγώνα! Να αντιπαρατεθούμε με την κυβερνητική πολιτική που αφήνει εκτεθειμένο το λαό απέναντι στην πανδημία, που φέρνει ένα νέο εργασιακό μεσαίωνα συντρίβοντας όσες κατακτήσεις έχουν απομείνει, που βυθίζει σε ακόμα μεγαλύτερη φτώχεια το λαό και τους εργαζόμενους, που ισοπεδώνει τη Δημόσια Υγεία – Παιδεία και τα Κοινωνικά Αγαθά!

Με τη συσπείρωση στα σωματεία μας,με αγωνιστικές κινητοποιήσεις απεργιακές αποφάσεις των ΕΛΜΕ,με το συντονισμό των πρωτοβάθμιων σωματείων , ΕΛΜΕ- ΣΕΠΕ- γονείς, μαθητές , φοιτητές να προχωρήσουμε σε  ανυποχώρητο και πολύμορφο αγώνα  ενάντια στην κυβερνητική αντιεκπαιδευτική επέλαση .

Η ΟΛΜΕ να καταθέσει τώρα σχέδιο ανταπάντησης αποφασιστικού αγώνα , να συγκαλέσει άμεσα Γ.Σ. και ΓΣ των προέδρων ΕΛΜΕ

Με τον αγώνα μας να υπερασπίσουμε το Δημόσιο Δωρεάν Σχολείο για όλα τα παιδιάκαι να απαιτήσουμε άμεσα:

  • 15 μαθητές στα τμήματα!
  • Μαζικούς διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών για κάλυψη όλων των κενών και αναγκών στα σχολεία!
  • Kαμία εφαρμογή της ΥΑ για την εξ αποστάσεως!Να καταργηθεί τώρα η νέα υπουργική απόφαση, η τροπολογία και η ΠΝΠ για την «εξ αποστάσεως εκπαίδευση» και τη ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος  μέσα από τις σχολικές τάξεις.
  • Όχι κάμερα στην τάξη, όχι στη διάλυση της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Υλοποίηση των αποφάσεων ΑΔΕΔΥ, ΟΛΜΕ, ΕΛΜΕ για απεργία-αποχή.
  • Κάλυψη όλων των σχολείων με μόνιμο προσωπικό στην καθαριότητα!
  • Γενναία κρατική χρηματοδότηση της Δημόσιας Εκπαίδευσης!
  • Κάτω η αντιεκπαιδευτική – αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης!
  • Να παραιτηθεί ΤΩΡΑ Κεραμέως

Προτάσεις για μια αγωνιστική κατεύθυνση ανατροπής της κυβερνητικής πολιτικής:

  • Παράσταση διαμαρτυρίας στην ΠΔΕ την Τετάρτη 30/10, στις 2 μμ
  • Γενικές συνελεύσεις, συντονισμός ΕΛΜΕ- Συλλόγων ΠΕ, απεργία στις 5/10 τη μέρα του εκπαιδευτικού. Η ΟΛΜΕ να οργανώσει άμεσα γενική συνέλευση προέδρων ΕΛΜΕ,
  • Κλιμάκωση του αγώνα με πανεργατική απεργία στις 13/10, νέες γεν. συνελεύσεις για την οργάνωση της.
  • Συμμετοχή στην αντιπολεμική-αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση ενάντια στην επίσκεψη του υπουργού των ΗΠΑ Πομπέο τη Δευτέρα 28/9

ΠΡΟΑΣΠΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΌΛΟΙ –ΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 24/09, ΥΜΑΘ, 1.30ΜΜ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Α’ ΕΛΜΕ


ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΑ ΛΟΓΩ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ:

Κρούσματα σε σχολεία: Κλειστά 94 σχολεία και τμήματα λόγω κορονοϊού

Συνεχής ενημέρωση: Αναλυτικός πίνακας με τα κλειστά σχολεία και τμήματα σε ολόκληρη την Ελλάδα, λόγω εμφάνισης κρουσμάτων κορονοϊού

alfavita.gr

 

Μοιραστείτε το άρθρο