ΠΟΔΗΛΑΤΟΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος έφτασε και εμείς ποδηλατούμε! Γιορτάζουμε και διεκδικούμε μια πόλη βιώσιμη για τους κατοίκους της, χωρίς καυσαέριο, απαλλαγμένη από την καύση υδρογονανθράκων, την ηχορύπανση και τα τροχαία εγκλήματα. Οραματιζόμαστε μια πόλη που θα εξυπηρετεί τη φύση στην ολότητά της.

Σας προσκαλούμε όλες και όλους την Παρασκευή 5 Ιουνίου και ώρα 18:00 στον Λευκό Πύργο, με τα ποδήλατά σας και τη θετική σας ενέργεια! Θα πραγματοποιηθεί ποδηλατοπορεία στους δρόμους της πόλης, ενώ μετά τη λήξη της (περίπου στις 20:00) θα ακολουθήσουν ενημερώσεις και μουσικές εκδηλώσεις στον Λευκό Πύργο. Για όσα άτομα έχουν αφήσει τα ποδήλατά τους να “σκουριάζουν”, από τις 16:00 στον ίδιο χώρο θα λειτουργήσει εργαστήριο επισκευής ποδηλάτων!

Η ποδηλατοπορεία θα ξεκινήσει από τον Λευκό Πύργο (όπου και θα καταλήξει) προς το δημαρχιακό μέγαρο Θεσσαλονίκης. Θα επιδοθεί ψήφισμα για τη δημιουργία ασφαλούς δικτύου ποδηλατοδρόμων και για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στην πόλη μας (μπορείτε να το βρείτε παρακάτω) προς τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης. Έπειτα θα συνεχίσει τη διαδρομή της προς το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης μέσα από το κέντρο της πόλης. Κατά τη διάρκειά της ποδηλατοπορείας θα πραγματοποιηθούν στάσεις ξεκούρασης. Ακόμη η διαδρομή θα ακολουθήσει μέρος των προτεινόμενων ποδηλατόδρομων του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας. Μπορείτε να βρείτε το αναλυτικό πρόγραμμα της ποδηλατοπορείας ως δημοσίευση στη συζήτηση της εκδήλωσής μας στο Facebook.

Η δράση συνδιοργανώνεται από:
Καλλιστώ
Κοινά υπό κατοίκηση – Commons in Residency
Περιβαλλοντική Ομάδα ΑΠΘ
Περιβαλλοντική Ομάδα ΠαΜακ
Fridays For Future Thessaloniki
Gymnosophy
Stop Climate Change Greece
ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Οικόπολις – μια παράλληλη πόλη

Με την υποστήριξη:
Άγρυπνοι Πολίτες της Θεσσαλονίκης

Μοιραστείτε το άρθρο