Β. ΔΗΜΑΚΗΣ Άρνηση τροφής, νερού και επικοινωνίας για τη μη μεταγωγή του μετά τη λήξη της “καραντίνας”

Αλληλεγγύη στον κρατούμενο φοιτητή Βασίλη Δημάκη

Μετά τη διάψευση όλων των υποσχέσεων του υπουργείου, τη συνέχιση του αποκλεισμού του από την σύνδεση στο internet(!) και τη σημερινή μη μεταγωγή του στη Δ’ Πτέρυγα των Φυλακών Κορυδαλλού κατόπιν λήξης του 14ημέρου, ο Βασίλης Δημάκης μας έστειλε την παρακάτω δήλωση. Δεν έχει πλέον μαζί μας καμία άλλη επικοινωνία.

Δήλωση Βασίλη Δημάκη, 23/05/20

Σήμερα 23/05/2020 διανύω την 29η ημέρα καραντίνας, 14 στα Γρεβενά και 15 στα υπόγεια των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, και όχι στο κελί μου όπως θα έπρεπε και υποσχέθηκε η θλιβερή Σοφία Νικολάου.

Κοροϊδεύοντας πρώτα απ’ όλα εμένα κι έπειτα όσους-ες στήριξαν τον αγώνα μου για ισότιμη εκπαίδευση κατά την κράτηση.

Όπως είναι γνωστό, σε καμία καραντίνα δεν ήμουν σε αυτές τις 15 μέρες, όπως ακριβώς συμβαίνει με την ανοχή της εδώ διευθύντριας του Κ2, αφού έχει καταγγελθεί πλέον επίσημα και στην κ. Νικολάου αλλά και στην επόπτρια του συγκροτήματος Κορυδαλλού κ. Νταγιάντα εγγράφως, όπως ακριβώς συμβαίνει, συνεχίζω, και στις γυναικείες φυλακές ακριβώς από πάνω μας, αφού σε ένα κελί καραντίνας τοποθετούνται καθημερινά νέες κρατούμενες στον ίδιο χώρο με τις ήδη υπάρχουσες.

Με λίγα λόγια στοιβάζονται σε ένα χώρο χωρίς την τήρηση των γνωστών σε όλους μας πια υγειονομικών πρωτοκόλλων. Οπότε, κύριε Τσιόδρα, τι έχετε να πείτε για τα παραπάνω;
Που έχετε πετσοκόψει τον ήδη εξουθενωμένο λαό στα πρόστιμα των 150 ευρώ; Η αξία της ανθρώπινης ζωής είναι ίδια, δεν διαφοροποιείται εκ της ιδιότητας που έκαστος φέρει.
Όλα τα παραπάνω, με μια επίσκεψη ενός άμεμπτου εισαγγελέα, είναι άμεσα διαπιστώσιμα.

Επειδή από πάντα ένα κι ένα ίσον δύο, ή μας δουλεύετε όλους τους πολίτες ψιλό γαζί ή η αξία της ζωής των κρατουμένων δεν εξισώνεται επ’ ουδενί με των υπολοίπων πολιτών.

Τα παραπάνω θεωρήστε τα ως «κύκνειο άσμα» από τον γράφοντα…

Όλη αυτή η ταλαιπωρία δίχως τέλος που περνώ από τις 16/04/2020, ο εκδικητικός βασανισμός μου μέχρι κι ετούτη τη στιγμή που γράφω τη δήλωση αποχής μου απ’ τα πάντα, ο εμπαιγμός και η κοροϊδία μου από τη Γ.Γ. Εγκληματικής πολιτικής, με οδήγησαν εκεί που απευχόμουν να οδηγηθώ, στην πλήρη αποθάρρυνσή μου από την εκπαιδευτική διαδικασία και απ’ όλα από όσα μόχθησα μέχρι τώρα, με τον μηδενισμό της στήριξης τόσων ανθρώπων, πολιτών, φορέων, ανθρωπιστικών οργανώσεων, καθηγητών, συμφοιτητών, καλλιτεχνών και άλλων από την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της κατάπτυστης Νικολάου με τους στοχευμένους και πονηρούς χειρισμούς της.

Αρνούμαι ως βαθιά δημοκράτης να γίνω μέρος των σαδιστικών της σχεδίων.

Ο άνθρωπος, κυρία Νικολάου, πεθαίνει μια φορά και όχι δύο-τρεις-τέσσερις και δεν ξέρω πόσες φορές ακόμα εσείς σχεδιάζετε. Δεν θα σας δώσω τη χαρά. Με τις φασιστικές σας,
γκεμπελικού περιεχομένου μεθόδους, εκτελέσατε οτιδήποτε δημοκρατικό ζούσε μέσα μου, κι όπως σας έχω πει και παλαιότερα, για κανένα λόγο δεν θα με μετατρέψετε -και ειδικά εσείς που δεν σας υπολήπτομαι- σε κάτι που εσείς θα θέλατε προς επίρρωση των κατάπτυστων προηγούμενων και ενίοτε ανορθόγραφων δελτίων τύπου του Υ.Π.Π. Σίγουρα δεν είμαι ο άνθρωπος που η Σοφία Νικολάου (ή πινόκιο) θα βγάλει όλα τα απωθημένα και τα ψυχικά τραύματά της επάνω μου, είμαι πολύ λεύτερος παρά τη μακρόν κράτησή μου για να δεχτώ και δη μάλιστα σε δημόσια θέα κάτι τέτοιο, είμαι φύσει ελεύθερο ον και τηρώ το δικαίωμά μου στην αυτοδιάθεση. Από τα προρρηθέντα συμφραζόμενα, παραιτούμαι από την εκπαιδευτική διαδικασία γιατί κουράστηκα, απηύδησα και απογοητεύτηκα παντελώς. Σοφία Νικολάου, είσαι ένας παλιάνθρωπος!

Θέλω να ευχαριστήσω τον καλύτερο υπερασπιστή που θα μπορούσα ποτέ να έχω, τον κύριο Θ. Καμπαγιάννη, που έκανε τα πάντα, αλλά ο φασισμός με όρους βιολογίας
είναι καρκίνος και δεν νικιέται εύκολα. Τον κύριο Πέτρο Δαμιανό, πρώτο μου δάσκαλο και υπέροχο άνθρωπο, και να τους ζητήσω συγγνώμη που δεν μπορώ να ακολουθήσω όσα τότε στη συνάντησή μας εδώ εκατέρωθεν συμφωνήσαμε, αλλά ειλικρινά με ξεπερνάει όλο αυτό που συμβαίνει εδώ και κοντά 40 μέρες…

Έλενά μου, εσένα για τα πάντα!

Όπως επίσης κάθε έναν ξεχωριστά για τη στήριξή του!

Εύχομαι με την ίδια θέρμη να στηρίξετε την κοινωνία να απαλλαγεί από τους φασίστες και τα ορφανά του Γκέμπελς που κατατρώγουν σαν σαράκι τον θεσμικό κορμό του κράτους
αποδομώντας κάθε θεσμικό πυλώνα στήριξης της δημοκρατίας.

Από σήμερα θα αρνηθώ τροφή, νερό και οποιαδήποτε επικοινωνία με τον οποιονδήποτε, χωρίς να διεκδικώ τίποτα παρά μόνο δημοκρατία, «ο πιο φθοροποιός αγώνας είναι αυτός για τ’ αυτονόητο».

Σας ευχαριστώ από καρδιάς όλους!!!

Υ.Γ.: Άι στο γεροδιάολο κυρά μου! Μπράβο σου, τα κατάφερες…

Μετά τιμής,

Δημάκης Βασίλειος

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ & ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ

Ο Βασίλης Δημάκης και ο «αναγκαίος νεο-σωφρονισμός» της ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής

Αθήνα, 24 Μαΐου 2020

Για μια ακόμα φορά, η  ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής φρόντισε να δείξει τις προθέσεις  της για την εκπαίδευση, τη μόρφωση  και την επανένταξη των κρατουμένων, παραβιάζοντας ανερυθρίαστα το νόμο, αρνούμενη τη μεταγωγή του Βασίλη Δημάκη στο κελί του στην Δ’ πτέρυγα των Φυλακών Κορυδαλλού. Στην τελευταία της ανακοίνωση  με έναν εντελώς παιδαριώδη τρόπο προσπαθεί να αποφύγει τις ευθύνες της, υποτιμώντας τη νοημοσύνη μας με την υπόδειξή της να ξαναδιαβαστεί η σχετική ανακοίνωση για τη μεταγωγή του Βασίλη Δημάκη στα υπόγεια της Γυναικείας Πτέρυγας του Κορυδαλλού, διευκρινίζοντας ότι κακώς καταλάβαμε περί μεταγωγής στο κελί του μετά την 14ήμερη υποτιθέμενη καραντίνα (εδώ).   Προφανώς κακώς καταλάβαμε επίσης ότι ο κρατούμενος θα είχε πρόσβαση στην τηλεκπαίδευση (βλ. δήλωση Δημάκη εδώ). Η ΓΓ είναι ολοφάνερο πως έχει την εντύπωση ότι απευθύνεται σε ανεγκέφαλους. Διότι πώς αλλιώς να εξηγήσει κανείς και την ανακοίνωση της Ολομέλειας της Εθνικής Επιτροπής Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ), θεσμικό όργανο της πολιτείας, που αναφέρει: «Η ΕΕΔΑ οφείλει, ως εκ του θεσμικού της ρόλου, να επανέλθει με δεύτερη δήλωση της στο θέμα του Βασίλη Δημάκη, καθώς με ανησυχία πληροφορήθηκε πως αντί για την Δ’ Πτέρυγα των Φυλάκων Κορυδαλλού, ο κύριος Δημάκης μετήχθη στις Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού. Σύμφωνα με διευκρινιστική ανακοίνωση της Γενικής Γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής, κυρίας Σοφίας Νικολάου, η μεταγωγή αυτή έχει προσωρινό χαρακτήρα με σκοπό την ‘επί 14ήμερο προφύλαξη του μεταγόμενου, σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την αντιμετώπιση της μετάδοσης του κορονοϊού, που τηρούνται απαρέγκλιτα σε όλα τα Καταστήματα Κράτησης της χώρας”. Στην ίδια ανακοίνωση, η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής διαβεβαιώνει ότι η παρακολούθηση των μαθημάτων του κυρίου Δημάκη στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του ΕΚΠΑ θα συνεχιστεί απρόσκοπτα». Σύμφωνα λοιπόν με την υπόδειξη του υπουργείου, απ’ ό,τι φαίνεται, και τα 41 μέλη της ΕΕΔΑ πάσχουν από δυσλεξία για να μην καταλάβουν τι ακριβώς εννοούσε η ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής στη διευκρινιστική της ανακοίνωση…

Στην προκειμένη περίπτωση η ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής και το υπουργείο ασκούν όχι αντεγκληματική, αλλά εγκληματική πολιτική σε βάρος του Βασίλη Δημάκη, χωρίς κανέναν ουσιαστικό λόγο. Ένα ολόκληρο υπουργείο ενάντια σε έναν κρατούμενο που θέλει να σπουδάσει… Αυτό θεωρείται σωφρονισμός και επανένταξη; Βέβαια, η κυρία Σοφία Νικολάου  σε άρθρο της στις 17/5/2020 στον “Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής” εισάγει ένα καινούριο δόγμα, πρόσθετα στο δόγμα «νόμος & τάξη», τον «αναγκαίο νεο-σωφρονισμό», εκθειάζοντας τα κατορθώματά της. Και προφανώς στο πλαίσιο του «αναγκαίου νεο-σωφρονισμού» τον οποίο ευαγγελίζεται περιλαμβάνεται η καταστρατήγηση και η καταπάτηση των δικαιωμάτων των κρατουμένων και προφανώς και ο βασανισμός. Κι αυτό είναι ολοφάνερο από την πρακτική της. Ο  «αναγκαίος νεο-σωφρονισμός» λοιπόν της Γενικής Γραμματέως μπήκε σε δοκιμή χωρίς δικαιώματα για τους κρατούμενους – μόνο μεταγωγές και πειθαρχείο.

Η Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατούμενων στέκεται όπως πάντα στο πλευρό του Βασίλη Δημάκη και στον δίκαιο αγώνα του για  εκπαίδευση και επανένταξη με τη μεταγωγή του στο κελί του στην Δ΄ πτέρυγα των Φυλακών Κορυδαλλού.

Καταδικάζουμε απερίφραστα την παρελκυστική τακτική του υπουργείου και της ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής, που με διάφορα επινοήματα εμποδίζουν την εκπαιδευτική διαδικασία του κρατούμενου, αποβλέποντας στην ψυχική και φυσική του εξόντωση, για λόγους ανεξήγητα τιμωρητικούς.  Ζητάμε  να μεταχθεί  άμεσα ο Βασίλης Δημάκης  στο κελί του και στα βιβλία του, ώστε έστω και την τελευταία στιγμή να μη στερηθεί τα εκπαιδευτικά του δικαιώματα  και να καταφέρει να συμμετάσχει στην εξεταστική του Ιουνίου.

Καλούμε κάθε ευαισθητοποιημένο και συνειδητοποιημένο άτομο να αντιταχθεί με κάθε τρόπο στον αναδυόμενο ολοκληρωτισμό εντός και εκτός φυλακής και στην καταπάτηση και τον ευτελισμό των δικαιωμάτων, υπογράφοντας το ψήφισμα προς το υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ (εδώ) και συμμετέχοντας στο ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ τη Δευτέρα 25 Μαΐου ώρα 17:30 Μετρό Κατεχάκη για διαμαρτυρία στο υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ (εδώ), έχοντας πάντα κατά νου ότι κανείς, όση εξουσία και να έχει, δεν δικαιούται να παίζει με τη ζωή ενός ανθρώπου.

Διαβάστε επίσης:

Αλληλεγγύη στον κρατούμενο φοιτητή Βασίλη Δημάκη

ΝΕΑ ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΕΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟ ΦΟΙΤΗΤΗ Β.ΔΗΜΑΚΗ

ΕΚΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΙΚΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΤΡΟΦΟ ΦΟΙΤΗΤΗ ΒΑΣΙΛΗ ΔΗΜΑΚΗ

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ & ΔΙΨΑΣ ΒΑΣΙΛΗ ΔΗΜΑΚΗ

ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΣΗ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ, ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΓΩΓΕΣ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ

τηλ: 6977029964 / email: [email protected]www.tokeli.gr

Μοιραστείτε το άρθρο