Ραδιομαραθώνιος ενάντια στο πολυνομοσχέδιο για το περιβάλλον

Σήμερα Παρασκευή 24 Απρίλη

από το Καραντίνα Social web radio (ιντερνετικό ραδιόφωνο της καμπάνιας #ΚανέναςΜόνος,ΚαμίαΜόνη)

Το «Καραντίνα Social» στηρίζει και συμμετέχει στην καμπάνια για την άμεση απόσυρση του αντιπεριβαλλοντικού νομοσχεδίου.

Η ανακοίνωσή του για τον ραδιομαραθώνιο:

Οι ανθρώπινες ζωές και το περιβάλλον είναι πάνω από τα κέρδη των εταιρειών.

Η μάχη απέναντι στην πανδημία είναι μάχη υπεράσπισης της ανθρώπινης ζωής. Η μάχη ενάντια στην εμπορευματοποίηση της φύσης και των περιβαλλοντικών καταστροφών είναι μάχη για τις ζωές μας.

Απαιτούμε την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου!

Όλοι και όλες μαζί να προστατέψουμε το φυσικό περιβάλλον απέναντι στα κέρδη των εταιρειών!

Το αναλυτικό πρόγραμμα του ραδιομαραθώνιου:

Στις 15:00 και στην εκπομπή “Χωρίς μάσκα” ο Στέλιος Φ. φιλοξενεί στο μεσημεριανό μαγκαζίνο τον Νίκο Σίμο, δασολόγο, τη Ροδούλα Κωνσταντινίδου, περιβαλλοντολόγο, και τον Ηλία Ταρναρά, μηχανικό υδραυλικών έργων, προκειμένου να φωτίσουν τις συνέπειες του Ν/Σ αναφορικά με τις περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις, τα δάση και τα ποτάμια.

Συνεχίζουμε στις 16:00 στο “Blues Brothers” με τον Λευτέρη & Χρήστο Α. σε μια εκδρομή στη Χαλκιδική, όπου συναντούν τη Μαρία Καδόγλου από το Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων και συζητούν για το Ν/Σ και (φυσικά) για τις Σκουριές.

Στις 17:00 ο Νίκος Ν. στην εκπομπή “Να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους” συνομιλεί με τον Σπύρο Ψαρούδα από την περιβαλλοντική οργάνωση “Καλλιστώ” και τον Παναγιώτη Γιαννόπουλο από την Πρωτοβουλία Αθήνας για την προστασία των Αγράφων για τις προβλέψεις του Ν/Σ για τις ΒΑΠΕ (αιολικά, υδροηλεκτρικά, φωτοβολταϊκά).

Στις 18:30 ακούμε τα “Διεθνή Νέα”, ένα ένθετο με ειδήσεις από όλο τον κόσμο που ξεχώρισαν.

Ο Χρήστος Τ. με “Τα Νέα των από κάτω” παίρνει τη σκυτάλη στις 19:00 και υποδέχεται στον αέρα του Karantina Social τον Πέτρο Κακούρο για να φωτίσουν τις διατάξεις του Ν/Σ σχετικά με τις ζώνες Natura και τους φορείς διαχείρισης.

Στις 20:00 η Κυριακή Κ. στην εκπομπή “Φύρδην μίγδην” κουβεντιάζει με τη Δέσποινα Σπανούδη, χημικό μηχανικό και μέλος της Πρωτοβουλίας Αθήνας ενάντια στις Εξορύξεις Υδρογονανθράκων και του Περιβαλλοντικού Δικτύου Αθήνας.

Τέλος, στις 21:00 η Mrs. Tambourine Woman (aka. Μιχαέλα Τ.) κλείνει τον ραδιομαραθώνιο με “Songs from the Wood” και ανάλυση πτυχών του Ν/Σ από τον Άκη Ζαρκαδούλα.

Περισσότερες πληροφορίες:

Καραντίνα Social web radio

Καμπάνια «Άμεση Απόσυρση του Αντιπεριβαλλοντικού Νομοσχεδίου»

Μοιραστείτε το άρθρο