Ανταρσία στο Αιγαίο – Να κλείσουν τα ΚΥΤ σε Μόρια, Βαθύ και ΒΙΑΛ

Ανταρσία στο Αιγαίο – Αντικαπιταλιστική Αριστερά

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους υγειονομικούς!

Άμεσο κλείσιμο των ΚΥΤ σε Μόρια, Βαθύ και ΒΙΑΛ για να προστατευτούν οι πρόσφυγες και οι κάτοικοι των νησιών από την πανδημία του κορονοϊού!

Σήμερα Τρίτη 7 Απριλίου, η Ανταρσία στο Αιγαίο – Αντικαπιταλιστική Αριστερά ενώνει την φωνή της με τις φωνές των υγειονομικών που αγωνίζονται για καθολική, δημόσια δωρεάν και ποιοτική υγεία. Η αυριανή παγκόσμια ημέρα υγείας και πανελλαδική μέρα δράσης για την υγεία  πρέπει όλος ο λαός να δείξει τη στήριξη του στον αγώνα των εργαζομένων στα νοσοκομεία για δημόσια δωρεάν ποιοτική Υγεία.

Τα νησιά του βορείου Αιγαίου αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα στον τομέα της υγείας εδώ και δεκαετίες υποστελεχωμένα νοσοκομεία και κέντρα υγείας, μεγάλες ελλείψεις σε διαγνωστικά μέσα κ.ά. Από το 2015 οι μονάδες υγείας των νησιών – με το μειωμένο προσωπικό – έχουν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα υγείας σημαντικά αυξημένου πληθυσμού λόγου του εγκλωβισμού δεκάδων χιλιάδων προσφύγων στα νησιά μας. Η υγειονομική κρίση του κορονοϊού κάνει ακόμη πιο δύσκολη την κατάσταση για όλους μας.

Τώρα είναι η ώρα να παλέψουμε για δημόσια υγεία. Μένουμε ενέργοι και διεκδικούμε:

  • Για μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής όλου του λαού με άμεση ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, προσλήψεις υγειονομικών και εφαρμογή των απαιτούμενων μέτρων για την προστασία τους.
  • Για να μην πληρώσουν τη κρίση οι εργαζόμενοι.
  • Για ελευθερίες-δικαιώματα. Η πανδημία δεν αντιμετωπίζεται με αστυνομία και απαγόρευση κυκλοφορίας αλλά με δημόσια και δωρεάν υγεία.
  • Εφαρμογή μέτρων προστασίας σε όλους τους χώρους εργασίας.
  • Να κλείσουν άμεσα τα ΚΥΤ στη Μόρια, το Βαθύ και την ΒΙΑΛ. Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που βρίσκονται σε αυτά να μεταφερθούν άμεσα στα εκατοντάδες κλειστά ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια που υπάρχουν στα νησιά μας.

Η Ανταρσία στο Αιγαίο – Αντικαπιταλιστική Αριστερά θα συμμετέχει με αντιπροσωπεία και τήρηση όλων των μέτρων ατομικής προστασίας, στις δράσεις διαμαρτυρίας που οργανώνονται στα νοσοκομεία και κέντρα υγείας των νησιών μας. Κανένας μόνος στην επιδημία. Αγώνας για δημόσια δωρεάν υγεία, εργασία, ελευθερία

 

Μοιραστείτε το άρθρο