Συγκέντρωση και διανομή ειδών πρώτης ανάγκης από το δίκτυο Covid-19: Αλληλεγγύη Θεσσαλονίκης

Με δέκα διανομές σε είδη πρώτης ανάγκης και σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης ξεκίνησε από χθες η ομάδα έμπρακτης αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας «Covid-19: Αλληλεγγύη Θεσσαλονίκης». Οι προμήθειες, που είχαν ξεκινήσει να συγκεντρώνονται εδώ και μία εβδομάδα στο «Μικρόπολις» και στο «Στέκι Μεταναστών», συσκευάστηκαν σε πακέτα με την τήρηση όλων των κανόνων υγιεινής, ασφάλειας και προστασίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του δικτύου. Έπειτα διανεμήθηκαν με οχήματα των μελών της ομάδας σε οικογένειες και άτομα που δεν είχαν τη δυνατότητα να έχουν πρόσβαση σε αυτά. Μάλιστα, το δίκτυο έχει ήδη εκδώσει και αναρτήσει τον σχετικό οδηγό με ασφαλείς πρακτικές για την τήρηση όλων των πρωτοκόλλων προστασίας και υγιεινής σε κάθε βήμα για την αμοιβαία βοήθεια. Το «Covid-19: Αλληλεγγύη Θεσσαλονίκης» ήδη αριθμεί δεκάδες μέλη με δυνατότητα κάλυψης μεγάλου εύρους περιοχών στη Θεσσαλονίκη όπως: Άνω Πόλη, κέντρο, Ντεπό, Χαριλάου κλπ.

«Σε ό, τι δημιουργείται σήμερα σε καθεστώς απομόνωσης, είμαστε όλες παρούσες και όλοι ορατοί στο δημόσιο χώρο και λόγο απαντώντας στην πράξη και σε χρόνο ενεστώτα πως τα δίκτυα αλληλεγγύης/αλληλοβοήθειας και οι συλλογικοί αγώνες είναι ο μόνος δρόμος απέναντι σε αυτή την κρίση», αναφέρεται σε ανακοίνωση του δικτύου. Στόχος είναι να συνεχιστεί καθημερινά, για όσο χρειαστεί, η κάλυψη των αναγκών για τη στήριξη ειδικά των ευπαθών ομάδων μέσα στη νέα συνθήκη της πανδημίας, χωρίς διαχωρισμούς και διακρίσεις. Στο πλαίσιο της ίδιας προσπάθειας, μάλιστα, ξεκινούν τη λειτουργία τους η ομάδα ψυχολογικής υποστήριξης και συμβουλευτικής όπως και ομάδα για νομική βοήθεια.

Όποιος και όποια επιθυμεί να συνεισφέρει στο εγχείρημα του «Covid-19: Αλληλεγγύη Θεσσαλονίκης» είναι σημαντικό να γνωρίζει πως κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 17.00-19.00 συγκεντρώνονται είδη πρώτης ανάγκης στο «Μικρόπολις» (Βενιζέλου &Βασιλέως Ηρακλείου 18), καθώς και στο «Στέκι Μεταναστών» (Ερμού 23). Επίσης για συμμετοχή στο δίκτυο μπορεί κανείς να συμπληρώσει τη σχετική φόρμα συμμετοχής και να δηλώσει σε ποιον από τους -μέχρι τώρα- προβλεπόμενους τομείς μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του. Το «Μικρόπολις» και το «Στέκι Μεταναστών» είναι οι μοναδικοί κοινωνικοί χώροι που είναι υπεύθυνοι για τη διαχείριση και διανομή των προμηθειών στο πλαίσιο του εν λόγω Συντονισμού.

Για περισσότερες πληροφορίες:

https://www.facebook.com/AntiviruSolidarityThess/
[email protected]

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6944515416
Ώρες επικοινωνίας: 10.00-14.00
Κέντρο / Άνω Πόλη / Φάληρο – Ντεπό – Χαριλάου
Ώρες παράδοσης: 17.00-21.00

Μοιραστείτε το άρθρο