24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ Ν/ΣΧ
Στη βουλή η κυβέρνηση κομπάζει,
στους δρόμους η κοινωνία αγωνίζεται

Χιλιάδες εργαζόμενοι έχουν ανταποκριθεί σε όλη την Ελλάδα στα καλέσματα εργατικών κέντρων, ομοσπονδιών, σωματείων, που καλούν στη σημερινή νέα 24ωρη απεργία , με συμμετέχοντες την ΑΔΕΔΥ (εκτός της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και των μέσω μαζικής μεταφοράς μέχρι τις 10:00, μετά τη χθεσινή δικαστική απόφαση), το ΕΚΑ και ΕΚΠ, το ΠΑΜΕ και εργατικές συλλογικότητες βάσης, αλλά όχι την ΓΣΕΕ και το ΕΚΘ (στάση 13:00-17:00). ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πανσπερμία συγκεντρώσεων στην Αθήνα ολημερίς, από τις 11:00 Κλαυθμώνος – Κοραή έως το Σύνταγμα 10:30 και 17:00 ΠΑΜΕ, 12:00 ΔΟΕ, 16:00 ΓΣΕΕ, 18:00 ΕΚΑ. Στον Πειραιά από τις 05:30 στο λιμάνι, όπου επικράτησε ένταση (μετά την δικαστική απόφαση που έκρινε παράνομη την απεργία της ΠΝΟ). Στην Θεσσαλονίκη στις 11:00 Καμάρα σωματεία-συλλογικότητες βάσης (όπως και στις 17:00) και στην Αγ. Σοφίας-Εγνατία εργατικά σχήματα, στις 10:30 ΠΑΜΕ άγαλμα Βενιζέλου. Συγκεντρώσεις και σε: Πειραιά, Γιάννενα, Λάρισα, Ηράκλειο, Πάτρα.

Παράλληλα με τους εκβιασμούς κυβέρνησης και εργοδοτών προς τους εργαζόμενους, ήρθαν και δικαστικές αποφάσεις που έκριναν παράνομη την απεργία μέχρι τις 10:00 στο χώρο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και των μέσων μαζικής μεταφοράς, ώστε να μην παρεμποδιστούν οι πανελλαδικές εξετάσεις. Παρόμοια δικαστική απόφαση βγήκε και στον Πειραιά κατά της 24ωρης απεργίας της ΠΝΟ, η οποία μαζί με τα 13 ναυτεργατικά σωματεία επιμένει και δίνει ραντεβού στους καταπέλτες των πλοίων, ενώ στις 10:00 καλεί σε συγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Την ίδια ώρα δε, που συνδικάτα και οργανώσεις κατεβαίνουν στο δρόμο, στη βουλή κατά τη συζήτηση του αντεργατικού εκτρώματος η κυβέρνηση εμφανιζόταν προκλητική, εκβιαστική και υποδαυλίζουσα τον κοινωνικό διαχωρισμό.

ΦΩΤΟΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πορεία Καμάρας

 

ΠΑΜΕ στο ΥΜΑΘ

Συγκέντρωση Αγίας Σοφίας και Εγνατίας

Συκέντρωση Φιλίππου και Άγνωστου Στρατιώτη

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΠΟΙΟΙ ΚΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΥ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΟΛΗ ΤΗ ΜΕΡΑ:

https://new.infolibre.gr/2021/06/15/oloimeres-kinitopoiiseis-enantia-lt-br-gt-sto-antergatiko-n-sch-tis-kyvernisis/

Μοιραστείτε το άρθρο