Πορεία αλληλεγγύης στους/στις μετανάστες/ριες στα δυτικά του κέντρου της Θεσσαλονίκης, 15/6

Με συνθήματα καταδίκης της κρατικής – κυβερνητικής αντιμεταναστευτικής πολιτικής και αλληλεγγύης προς τους/τις μετανάστες/ριες, πραγματοποιήθηκε πορεία από το άγαλμα Βενιζέλου προς τα δυτικά, πάνω από την Εγνατία, το ΥΜΑΘ, την Κασσάνδρου, την παλιά Λαχαναγορά και από εκεί, την Αντιγονιδών, την Φιλίππου, την Αριστοτέλους, με κατάληξη το σημείο εκκίνησης.

Με κύριο άξονα της κινητοποίησης: Να σταματήσουμε τον πόλεμο εναντίον των μεταναστ(ρι)ών, καταγγέλθηκε ο εγκλεισμός τους σε κέντρα κράτησης και καμπ, ο αποκλεισμός από στέγαση, περίθαλψη, ελευθερία στην μετακίνηση και γενικότερα από κάθε πτυχή αξιοπρεπούς ζωής.  Αλλά τονίστηκε και η αντίσταση, οι κομμένοι φράχτες, τα αυτοργανωμένα σχολεία, η κίνηση πέρα από σύνορα.

Χαρακτηριστικά φωνάχθηκαν τα συνθήματα: Η εθνική ενότητα με αίμα είναι βαμμένη, στον κόσμο των αφεντικών είμαστε όλοι ξένοι. Στον πάτο του Αιγάιου, στις νάρκες του Έβρου, κρίνεται η ασφάλεια του κάθε ευρωπαίου. Δεν υπάρχουν έλληνες και ξένοι, μόνο καταπιστές και καταπιεσμένοι. Οι μετανάστες είναι αδέλφια ταξικά, στρατόπεδα συγκέντρωσης ποτέ και πουθενά.

ΦΩΤΟΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑΣ

 

https://new.infolibre.gr/2021/06/14/sygkentrosi-kai-poreia-allileggyis-stoys-stis-metanastes-ries-triti-15-6-19-00-agalma-venizeloy/

Μοιραστείτε το άρθρο