ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ – 28/5
Βροντερό ΟΧΙ στο αντεργατικό έκτρωμα
της κυβέρνησης
ΦΩΤΟ / ΒΙΝΤΕΟ

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΕ ΑΘΗΝΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΞΑΝΘΗ, ΠΑΤΡΑ


ΑΘΗΝΑ (Χαυτεία)

Διακλαδικές – διασωματειακές κινητοποιήσεις ενάντια στο αντεργατικό – αντισυνδικαλιστικό νομοσχέδιο, από κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία, εργατικές κινήσεις, συλλογικότητες, φοιτητικά σχήματα και οργανώσεις. Απέναντι στη μισθωτή σκλαβιά απαντάμε με αδιαμεσολάβητους, ταξικούς, κοινωνικούς αγώνες, διακήρυξαν οι χιλιάδες συμμετέχοντες στη συγκέντρωση και πορεία στην Αθήνα.

Η πορεία από τα Χαυτεία κινήθηκε επί της Σταδίου, Σύνταγμα, μπροστά στη Βουλή, Πανεπιστημίου και κατέληξε στα Προπύλαια. Είχε δυναμισμό, παλμό και πολλά συνθήματα, όπως χαρακτηριστικά: Κάτω τα χέρια από το 8ωρο, τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και τις ζωές μας. Τ’ αφεντικά μιλάνε για κέρδη και ζημιές, εμείς γι ανθρώπινες ζωές. Εργάτη χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά, μπορείς χωρίς αφεντικά. Η αλληλεγγύη το όπλο των εργατών, πόλεμο στον πόλεμο των αφεντικών. Καμία ειρήνη με τ’ αφεντικά, τρομοκρατία είναι η μισθωτή σκλαβιά.

ΦΩΤΟΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ

20:20 Η πορεία φτάνει μπροστά στη Βουλή και στις 20:30 καταλήγει στα Προπύλαια

20:10 Οι διαδηλωτές φθάνουν στο Σύνταγμα.

 

19:55 Η πορεία προσεγγίζει το υπουργείο εργασίας, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται εκεί.

19:50 Ξεκινάει η πορεία.

19:00 ΧΑΥΤΕΙΑ Συγκέντρωση.

https://new.infolibre.gr/2021/05/28/diakladikes-diasomateiakes-kinitopoiiseis-enantia-sto-antergatiko-antisyndikalistiko-nomoschedio-paraskeyi-28-5/

Μοιραστείτε το άρθρο