ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2021
Βροντερό ΟΧΙ στα νέα κυβερνητικά σχέδια κατά της κοινωνίας και του κόσμου της εργασίας ΦΩΤΟς

Δυναμικό παρόν με παλμό και μαζικότητα έδωσαν δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι σε όλη την χώρα – Αθήνα, Θεσσαλονίκης, Πάτρα, Κόρινθο, Γιάννενα κα-,  διαδηλώνοντας ενάντια στο ζήτημα αιχμής του αντεργατικού νομοσχεδίου της κυβέρνησης και διατρανώνοντας ότι “δεν θα γίνουμε οι σκλάβοι του 21ου αιώνα”.

Σε όλη την Ελλάδα κατέβηκαν στους δρόμους για να τιμήσουν την Εργατική Πρωτομαγιά, ανταποκρινόμενοι στα καλέσματα εκατοντάδων (υπολογίζονται σε 400) Ομοσπονδιών, Συνδικάτων, Σωματείων, Εργατικών Κέντρων, συνδικαλιστικών σχημάτων, πολιτικών οργανώσεων, κοινωνικών συλλογικοτήτων, που κάλεσαν σε συγκεντρώσεις σε πάνω από 75 πόλεις της χώρας.

Ο κόσμος της εργασίας έδωσε δυναμικό παρόν, ως ένα βήμα μιάς αγωνιστικής πορείας που θα ανατρέψει τις αντικοινωνικές πολιτικές κυβέρνησης και αφεντικών, με βασικό σύνθημα κατά του αντεργατικού νομοσχεδίου που ετοιμάζεται και θα αποτελέσει έναν οδοστρωτήρα κατά των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων -ό,τι άφησαν οι μνημονιακές πολιτικές των κυβερνήσεων της 10ετίας.

ΒΑΣΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

ΑΘΗΝΑ: Πλατεία Κλαυθμώνος 11:00 (ΑΔΕΔΥ και αριστερές οργανώσεις), Σύνταγμα 10:00 (ΠΑΜΕ), Προπύλαια 11:00 (κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία βάσης, αριστερά, αντιεξουσιαστές), Κοραή (ΑΠΟ)

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΚαμάρα 10:30 (εργατικά σχήματα βάσης, αριστερές οργανώσεις, αντιεξουσιαστικός χώρος), Άγαλμα Βενιζέλου 10:30 (ΠΑΜΕ, ΕΝΙΘ), Αγ. Σοφία-Εγνατία (αριστερές οργανώσεις), ΕΚΘ (ΕΔΟΘ, Σύριζα)

Να σημειωθεί η ιδιαίτερη μαζικότητα των μπλοκ που σχημάτισαν τα σωματεία και εργατικά σχήματα βάσης μαζί με φοιτητικούς συλλόγους κατειλημμένων σχολών, αριστερές οργανώσεις και αντιεξουσιαστές. Ακολούθησαν οι συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ και κάποιων μικρών αριστερών συσπειρώσεων, ενώ στη συνέχεια τα μπλοκ άλλων αριστερών οργανώσεων (όπως ΟΚΔΕ, ΣΕΚ, ΛΑΕ), κοντά στα μπλοκ των καθεστωτικών συνδικαλιστικών κέντρων με τους Συριζαίους και μικρότερη συμμετοχή.

ΦΩΤΟΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΣΗΜΕΡΙΝΩΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ: ΑΘΗΝΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΒΟΛΟΣ, ΠΑΤΡΑ, ΧΑΝΙΑ, ΚΟΡΙΝΘΟΣ, ΝΑΥΠΛΙΟ, ΣΠΑΡΤΗ…

ΑΘΗΝΑ

12:00 Πορείες ενάντια στον αντεργατικό νόμο στο κέντρο της Αθήνας

Από τα Προπύλαια κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία βάσης, αριστερά, αντιεξουσιαστές.

Από την πλατεία Κλαυθμώνος με κεντρικό σύνθημα «Όχι στον εργασιακό Μεσαίωνα, κάτω τα χέρια από το 8ωρο», ΑΔΕΔΥ, ΕΚΑ, εργατικά σωματεία, συνδικάτα και κάποιες αριστερές οργανώσεις.

11:00 Συγκέντρωση ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

13:30 Η πορεία της Καμάρας ολοκληρώθηκε στην πανεπιστημιούπολη.

13:00 Η πορεία του ΠΑΜΕ ολοκληρώθηκε έξω από το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης

12:20 Οι διανομείς στην κορυφή της πορείας των αριστερών οεργανώσεων που ξεκίνησαν από την Αγ. Σοφία-Εγνατία, φτάνει στο ΥΜΑΘ “Το νομοσχέδιο – έκτρωμα δεν θα περάσει”

11:45 Στο δρόμο για να καταργηθεί ο νόμος της κυβέρνησης που μας θέλει σκλάβους, φώναζε η πορεία στην Αγ Σοφίας προς Τσιμισκή, περνώντας από τη συγκέντρωση που είχε καλεστεί για την Εγνατία.

11.20 Το μεγαλύτερο μπλοκ των σημερινών κινητοποιήσεων ξεκίνησε πορεία από την Καμάρα.

Στο Εργατικό Κέντρο η πορεία ΕΔΟΘ, ΑΔΕΔΥ και ΣΥΡΙΖΑ

11.00 Συγκέντρωση στην Καμάρα από εργατικά σχήματα βάσης, φοιτητικούς συλλόγους κατειλημμένων σχολών, αριστερές οργανώσεις και αντιεξουσιαστικό χώρο

11:00 Συγκέντρωση ΠΑΜΕ στο άγαλμα Βενιζέλου

ΒΟΛΟΣ

 

ΠΑΤΡΑ

ΧΑΝΙΑ

ΚΟΡΙΝΘΟΣ

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΣΠΑΡΤΗ – ΝΙΣΑΦΙ, ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

https://new.infolibre.gr/2021/05/05/protomagiatiki-apergia-pemptis-6-5-lt-br-gt-dynamiko-ochi-tis-agonizomenis-koinonias-lt-br-gt-kata-toy-neoy-kyvernitikoy-antergatikoy-odostrotira/

 

Μοιραστείτε το άρθρο