Παρέμβαση μελών του Φοιτητικού Συλλόγου Φυσικού ΑΠΘ στο ΑΤ Λευκού Πύργου, Τρίτη 6/4

Σε διαμαρτυρία προχώρησαν μέλη του Συλλόγου Φοιτητ(ρι)ών Φυσικού του ΑΠΘ σήμερα το πρωί μπροστά στο αστυνομικό τμήμα Λευκού Πύργου στην Αριστοτέλους με Ερμού, καταγγέλλοντας την αστυνομοκρατία, τη βία και τις βαρβαρότητες της αστυνομίας. Σήκωσαν πανό που έγραφε: Αμεση απελευθέρωση των 3 της Ν. Σμύρνης – Κανένας / Καμία μόνος στα χέρια του κράτους – Η (αντι)τρομοκρατική βασάνισε τον Άρη Π. – Τα ΜΑΤ παρενόχλησαν σεξουαλικά την 18χρονη Έφη / ΣΦ ΦΥΣΙΚΟΥ

Κείμενο του Συλλόγου Φοιτητ(ρι)ών Φυσικού ΑΠΘ σχετικά με την κρατική τρομοκρατία και καταστολή

Η στρατηγική της έντασης που εφαρμόζεται από το κράτος, τον τελευταίο καιρό, έχει σκοπό την καταστολή των κινημάτων -που ξεπηδάνε τελευταία στον ελλαδικό χώρο- και την πρόληψη της εντεινόμενης ριζοσπαστικότητάς τους. Η καταστολή έχει μία επιθετική συμπεριφορά πρόληψης, ανεξάρτητη από την κινητοποίηση του πλήθους, αδιαφορώντας για οποιαδήποτε επίφαση δημοκρατικότητας . Οι μηχανισμοί της, έχουν ευτελιστεί όπως γίνεται ξεκάθαρο και από την επιχείρηση εκκένωσης, την Πέμπτη 11/03 της κατειλημμένης πρυτανείας, όπου για μια κατάληψη φοιτητών ήρθε η (αντι)τρομοκρατική οργάνωση συνοδευόμενη με ελικόπτερο και drones, δημιουργώντας πολεμικό κλίμα. Σε παρόμοιο κλίμα ήταν και η  δήλωσή του Μητσοτάκη τη μέρα των γεγονότων στη Νέα Σμύρνη, όπου κήρυξε τον πόλεμο ενάντια στον εσωτερικό εχθρό, ο οποίος είναι τα κοινωνικά και ταξικά κινήματα. Παράλληλα , ΜΜΕ και κυβέρνηση καλλιεργούν ένα κλίμα διαχωρισμού των διαδηλωτών σε “καλούς” και “κακούς” , προσπαθώντας να διαχωρίσει το πιό αυθόρμητο ρεύμα από το πιο ριζοσπαστικό κομμάτι .

Παρόλ’αυτά οι αντιστάσεις συνεχώς διογκώνονται και αυτό φαίνεται από τις μαζικές πορείες που συνεχίζουν και θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται εβδομαδιαία. Αντίστοιχα, στη Νέα Σμύρνη, μετά την εισβολή των μπάτσων στην κεντρική πλατεία και το βασανισμό ατόμου που διαμαρτυρήθηκε για τους τραμπουκισμούς των μπάτσων (7/03), πραγματοποιήθηκε μία μεγαλειώδης πορεία (8/03) τουλάχιστον 10.000 ατόμων, από την οποία προέκυψαν και συγκρούσεις διαδηλωτών με τις δυνάμεις καταστολής. Η μετέπειτα στάση των ένστολων δολοφόνων της ΕΛ.ΑΣ. πήρε τα χαρακτηριστικά πογκρόμ κατά ανθρώπων στις γειτονιές της Νέας Σμύρνης, ακόμα και 2 ώρες μετά την πορεία, όπου έγιναν βασανισμοί, ξυλοδαρμοί και φόρτωμα ανυπόστατων κατηγοριών κακουργηματικού χαρακτήρα. Η κρατική τρομοκρατία συνεχίστηκε με εισβολές της αντιτρομοκρατικής σε σπίτια ατόμων τα οποία συλλάμβανε για τα γεγονότα της πορείας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η περίπτωση του Άρη Παπαζαχαρουδάκη, μέλους αναρχικής συλλογικότητας, ο οποίος απήχθη από μπάτσους μία μέρα μετά την πορεία και μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ, όπου ανακρίθηκε με πολύωρους βασανισμούς και του ζητήθηκε να «δώσει» πολιτικούς αγωνιστές. Ακόμα μέχρι και σήμερα συνεχίζεται η προφυλάκιση τριών ατόμων με βαριές κατηγορίες. Οι βασανιστές της ΕΛ.ΑΣ., κατά τη διάρκεια των επιδρομών τους, συνέλαβαν και τη 18χρονη Έφη, την οποία ξυλοκόπησαν και παρενόχλησαν σεξουαλικά μέσα στο κολαστήριο της ΓΑΔΑ. Όλα αυτά σκοπό έχουν την εμπέδωση γενικευμένου φόβου σε όσους/ες επιθυμούν και έχουν την ανάγκη να αγωνιστούν ενάντια στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα. Είναι σημαντικό να δείξουμε όλοι και όλες την έμπρακτη αλληλεγγύη μας στους 3 προφυλακισθέντες της Ν.Σμύρνης αλλά και σε όσους/ες μπαίνουν καθημερινά στο στόχαστρο της κρατικής καταστολής .

Μία αντίστοιχα κατασταλτική διαχείριση χρησιμοποιεί το κράτος και στον πρώην απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα  ο οποίος πραγματοποίησε  απεργία πείνας για δύο μήνες και δίψας τις τελευταίες 20 μέρες μέχρι και τις 12/3 όπου διεκόπη, διεκδικώντας τη μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού, όπως και δικαιούται. Παρ’ όλο που η απεργία πείνας έχει λήξει μετά από απόφαση του ίδιου του κρατούμενου, το δίκαιο αίτημά του παραμένει ο Δ. Κουφοντίνας και η στάση του ως πολιτικού κρατουμένου αποτελούν κομμάτι των κοινωνικών αγώνων και ο εκδικητικός τρόπος αντιμετώπισής του απ’ το κράτος είναι θέμα το οποίο αφορά άμεσα όλο τον αγωνιζόμενο κόσμο και την κοινωνική βάση.

ΚΑΝΕΝΑΣ/ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΟΣ/Η 
ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  
  •  
  •