Καμπάνια για την απελευθέρωση του Öcalan

Συμμετέχετε στην καμπάνια για την απελευθέρωση του Öcalan*,
για να υπάρξει ειρήνη στην Τουρκία και την Μ. Ανατολή

Η κατάσταση τόσο στην Τουρκία όσο και στην Μ. Ανατολή, έχει εκτροχιαστεί – η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να δράσει άμεσα και να απαιτήσει ένα τέλος στην βία και την αιματοχυσία.
Κανένας λαός δεν έχει υποφέρει περισσότερο εξαιτίας αυτής της επίθεσης από τους Κούρδους.
Παρά τις ηρωικές τους προσπάθειες να νικήσουν το ISIS στην μάχη και να δημιουργήσουν μια νέου είδους κοινωνία στην Βορειοανατολική Συρία και παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες τους για διαπραγματεύσεις που θα οδηγήσουν σε ειρηνική λύση της διαμάχης, ο κόσμος παρέμεινε αμέτοχος, βλέποντάς τους να σφαγιάζονται και να γίνεται εθνοκάθαρση σε βάρος τους, από τις τουρκικές δυνάμεις και στρατιωτικούς συμμάχους τους.
Μεταξύ 2013-2015, είχε ξεκινήσει ένας ειρηνευτικός διάλογος μεταξύ της τουρκικής κυβέρνησης και του φυλακισμένου Κούρδου πολιτικού αρχηγού A.Öcalan , αλλά ο πρόεδρος Ερντογάν, ξαφνικά διέκοψε την διαδικασία, επιστρέφοντας πίσω στην βία και την αιματοχυσία.

Έχει έρθει η στιγμή αυτό να σταματήσει.
Έχει έρθει η στιγμή για επανέναρξη των ειρηνευτικών διαδικασιών.
Έχει έρθει η στιγμή να μπει ένα τέλος στην 20ετη φυλάκιση και ολοκληρωτική απομόνωση του Α. Öcalan και να του επιτραπεί να παίξει τον ζωτικής σημασίας ρόλο του , προκειμένου να επέλθει ειρήνη.

Η καμπάνια Ελευθερία για τον Όcalan, καλεί όλους τους πολιτικούς, την κοινωνία, και συνολικά την διεθνή κοινότητα, να δράσουν άμεσα , πριν είναι αργά.
Μπες στην καμπάνια και βοήθησε να ξεκλειδώσουν οι πόρτες της ειρήνης, στήριξε τα καλέσματά μας για :
– Άμεσο τέλος στην απομόνωση και απελευθέρωση του Κούρδου πολιτικού ηγέτη Α.Ö.
– Τέλος στην καταδίωξη των αντιφρονούντων και απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων από τις τουρκικές φυλακές
– Τέλος στις στρατιωτικές επιθέσεις της Τουρκίας σε βορειοανατολικη Συρία και Ιράκ
– Έναρξη νέας ειρηνευτικής διαδικασίας με πλήρη διεθνή συμμετοχή και στήριξη

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ – Για επικοινωνία: atinakurdistan@gmail.com

*Η καμπάνια για την απελευθέρωση του Öcalan είναι μια καμπάνια που ξεκίνησε από εργατικά σωματεία στην Αγγλία με σκοπό την απελευθέρωση του φυλακισμένου Κούρδου πολιτικού κρατούμενου Abdullah Öcalan.
Το 2017 στο ετήσιο συνέδριο της Ομοσπονδίας των Εργατικών Σωματείων ψηφίστηκε ομόφωνα ένα κάλεσμα για την άμεση απελευθέρωση του Öcalan και την επιστροφή σε ειρηνευτικές συζητήσεις μεταξύ Τουρκίας και εκπροσώπων των Κούρδων.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ: https://www.freedomforocalan.org/

Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  
  •  
  •