ΒΙΟΜΕ: Στηρίζει εργαζόμενους στη TV100, καταγγέλλει μεθοδεύσεις στη ΔΕΠΘΕ

ΒΙΟΜΕ: Ψήφισμα στήριξης προς τους τρεις αρχισυντάκτες της ΔΕΠΘΕ

Στήριξη στους τρεις εργαζόμενους – αρχισυντάκτες στα δημοτικά μέσα ενημέρωσης της Θεσσαλονίκης (ΔΕΠΘΕ) και καταγγελία της εκδικητικής και αναιτιολόγητης απομάκρυνσης από τα καθήκοντά τους εξέδωσε με ψήφισμά της και η συνέλευση Εργαζομένων στη ΒΙΟ.ΜΕ.

Οι εργαζόμενοι της ΒΙΟΜΕ δεν “μασούν τα λόγια τους”. Στηρίζουν το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων και δηλώνουν ότι θα βρίσκονται στο πλευρό τους στη διεκδίκηση για πραγματική ενημέρωση των πολιτών και ιδίως από τα μέσα στα οποία συμβάλλουν όλοι οι πολίτες για την ύπαρξή τους. Ζητούν την άμεση επαναφορά των εκδικητικώς απομακρυσμένων αρχισυντακτών, και καταγγέλλουν την ελεγχόμενη ενημέρωση των δημοτικών μέσων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων στη ΒΙΟΜΕ:

Δεν είχαμε ποτέ αυταπάτες για την TV100, καθώς ελάχιστες φορές έχει καλύψει τον αγώνα μας, αλλά πολύ περισσότερες προτιμούσε να λιβανίζει τον κάθε δήμαρχο. Τελευταία είδαμε ξανά να ανασταίνονται και φαντάσματα, με τον καταδικασμένο Παπαγεωργόπουλο να φιγουράρει ξανά στη Δημοτική τηλεόραση που πληρώνουμε όλοι μας. ‘Έτσι τα τελευταία χρόνια η TV100 έχει δώσει περισσότερο χρόνο δημοσιότητας σε έναν εγκληματία, καταχραστή δημοσίου χρήματος, από ό,τι σε έναν αγώνα πολιτών της Θεσσαλονίκης που συνεχίζει την παραγωγή και δημιουργεί θέσεις εργασίας.

Όμως, παρά τις γραμμές της κάθε διοίκησης, πάντοτε υπήρχαν μέσα εργαζόμενοι που παλεύανε για να μεταδίδεται η αλήθεια. Αυτό βέβαια δεν άρεσε ιδιαίτερα στον Δήμαρχο Ζέρβα και στις αρχές που έχει διορίσει. Για αυτό δεν δίστασαν να παύσουν 3 αρχισυντάκτες από τα καθήκοντά τους. Αυτό μάλιστα το έκαναν χωρίς να προηγηθεί καμία κρίση ή κάποια γραπτή προειδοποίηση για πλημμελή άσκηση καθηκόντων.

Ενώνουμε τη φωνή μας με όσους αντιδρούν σε ακόμα μία εξόφθαλμη προσπάθεια ελέγχου της ενημέρωσης. Απαιτούμε να ανακληθεί άμεσα η απόφαση και οι τρεις αρχισυντάκτες να επιστρέψουν στη θέση τους. Δεσμευόμαστε πως αν αυτό δεν γίνει θα προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις μαζί με άλλους πολίτες και συλλογικότητες που αντιδρούν”.

Μοιραστείτε το άρθρο