Οκτώ χρόνια απ’ τη δολοφονία του Σαχτζάτ Λουκμάν από τους ναζιστές
Πορεία στην μνήμη του

8 χρόνια απ’ τη δολοφονία του μετανάστη Σαχζάτ Λουκμάν απ’ τους Ναζιστές

Πορεία Σάββατο 16 Γενάρη 2021 στις 12μ.μ. πλατεία Μερκούρη, Άνω Πετράλωνα

Τιμούμε την μνήμη του Σαχτζάτ Λουκμάν – Δεν ξεχνάμε !

Στις 17 Γενάρη 2021 συμπληρώνονται 8 χρόνια από τη μέρα που έπεσε νεκρός στο οδόστρωμα της διασταύρωσης Τριών Ιεραρχών και Φυλασίων μετά από τα δολοφονικά χτυπήματα των μελών της ναζιστικής “Χρυσής Αυγής” Χρήστου Σεργιόπουλου και Δημήτρη Λιακόπουλου, ο 27χρονος Πακιστανός εργάτης – μετανάστης Σαχτζάτ Λουκμάν. Ήταν ξημέρωμα της 17 Γενάρη 2013 και πήγαινε με το ποδήλατο για το μεροκάματο στη λαϊκή. Του κάρφωσαν επτά μαχαιριές στη πλάτη, στα χέρια και στο λαιμό, τον άφησαν αιμόφυρτο και τράπηκαν σε φυγή.

Στη μεγαλειώδη αντιφασιστική συγκέντρωση των πενήντα χιλιάδων λαού, μπροστά από το Εφετείο στις 7 Οκτώβρη 2020 η ναζιστική οργάνωση μαζί και οι δολοφόνοι του Λουκμάν, καταδικάστηκαν. Όμως οι ομογάλακτοι των δολοφόνων καταδικασθέντες υπαρχηγός Χρήστος Παππάς και ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός διέφυγαν στο εξωτερικό. “Πίσω έμεινε” η πολιτική της ακροδεξιάς σαν κυρίαρχη πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης. Αυτό φάνηκε ήδη στις μεγάλες διαδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου, στην κρατική βαρβαρότητα και τρομοκράτηση την μέρα εκείνη, στην πλ. Μερκούρη και στα Σεπόλια, στην διαδήλωση για “το δικαίωμα στην απεργία και την διαδήλωση” της 26/11/20 και στην επέτειο για την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Όλα αυτά εν μέσω πανδημίας και στο όνομα της “υγειονομικής ασφάλειας”.

Ποιούς κοροϊδεύουν; Μπροστά στο φόβο των εξεγέρσεων εξοπλίζονται, με στρατό και αστυνομία, ετοιμάζονται για πολεμικά σφαγεία, ενώ αφήνουν ανοχύρωτο το εθνικό σύστημα υγείας, τα νοσοκομεία και την πρωτοβάθμια υγεία, διαλύουν τα εργασιακά δικαιώματα και την παιδεία. Και από την άλλη σπέρνουν τρόμο, καταργούν το πανεπιστημιακό άσυλο, γεμίζουν τις φυλακές χωρίς λήψη υγειονομικών μέτρων σε συνθήκες απόλυτου εγκλεισμού, στοιβάζουν πρόσφυγες στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, με την ανοχή τους γίνονται φασιστικές επιθέσεις σε χώρους φιλοξενίας ασυνόδευτων παιδιών και σε κοινωνικά ιατρεία.

Η ξενοφοβία, ο ρατσισμός, η έμφυλη βία, ο εθνικισμός και ο κοινωνικός κανιβαλισμός δεν θα περάσουν !

Στις γειτονιές που έπεσε νεκρός ο Σαχτζάτ Λουκμάν οι κάτοικοι ξέρουν από αγώνες για την ελευθερία από τον καιρό της Επανάστασης του 1941-49 μέχρι τις μέρες μας. Δεν ξεχνάμε τις επιθέσεις των φασιστών στο στέκι της “Αντίπνοια”, την επίθεση με βιτριόλι στην εργάτρια – μετανάστρια Κων/να Κούνεβα, τους εμπρησμούς σε σπίτια αγωνιστών/τριών από μπράβους της νύχτας, τους εμπρησμούς στις καταλήψεις Παναιτωλίου 21, την δολοφονική απόπειρα των φασιστών στο κατειλημμένο πρώην ΠΙΚΠΑ.

Ο αγώνας για ελευθερία είναι αδιαχώριστος από την διεθνιστική πάλη ενάντια στα πολεμικά σφαγεία και ενάντια στο σύστημα που γεννά πολέμους, δικτατορίες και προσφυγιά. Η φετινή χρονιά όπως δείχνουν και οι διεθνείς αναμετρήσεις, μας δίνουν την δυνατότητα τα αδύνατα να γίνουν δυνατά ! Πρέπει εδώ και διεθνώς να ξεμπερδέψουμε με αυτές τις πολιτικές, που μόνο πολέμους και συμφορές μπορούν να σπείρουν, με την ανεξάρτητη -από κυβέρνηση, κράτος, αφεντικά- δράση της εργατικής τάξης. Με αυτοοργάνωση. Μαζί στους αγώνες σε κάθε γειτονιά και σε κάθε χώρο δουλειάς !

Σήμερα που σε όλο τον κόσμο, δισεκατομμύρια εξαθλιώνονται και εξεγείρονται η ΠΑΛΗ για τη ΖΩΗ είναι καθήκον όλου του αγωνιζόμενου αντιφασιστικού κινήματος.

Το μέλλον μας ανήκει, οι αναμετρήσεις είναι μπροστά μας παλεύοντας για υγεία, στέγη, ψωμί, δουλειά και ελευθερία μέχρι τη στιγμή της κοινωνικής απελευθέρωσης.

Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ !

Τον φασισμό βαθειά κατάλαβέ τον, δεν θα πεθάνει μόνος τσάκισέ τον !

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΕΕΚ – Τροτσκιστές)

Μοιραστείτε το άρθρο