Δίκαιη μάχη για τα δικαιώματα των εργαζομένων στα ΜΜΕ και αλληλεγγύη στον αγώνα τους

ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΠΟ ΔΙΕΘΝΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

Πρόεδρος και γραμματέας της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (η οποία περιλαμβάνει στους κόλπους της 600.000 δημοσιογράφους ανά τον κόσμο) έσπευσαν να εκφράσουν την αλληλεγγύη και συμπαράστασή τους προς τους απεργούς δημοσιογράφους και εργαζομένους στα μέσα ενημέρωσης στην Ελλάδα, οι οποίοι εναντιώνονται στο νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης που αποτελεί λαιμητόμο για τα εργασιακά δικαιώματα αλλά παρέχει και νέα οικονομικά δώρα στους καναλάρχες.

Ο πρόεδρος της ΔΟΔ Γιουνές Μζαχέντ εκφράζει  με θερμά λόγια αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράσταση στους απεργούς δημοσιογράφους και εργαζόμενους στα ενημερωτικά Μέσα, δηλώνοντας ότι:

«Η Ομοσπονδία μας συμμετέχει στον αγώνα που δίνετε μη αποδεχόμενοι νόμους και μέτρα, που πλήττουν τα δικαιώματα των δημοσιογράφων και των εργαζομένων στα μέσα ενημέρωσης.

Μαζί θα συνεχίσουμε, με την υποστήριξη των Ενώσεων μελών από όλο τον κόσμο, θα εκφράσουμε αλληλεγγύη και θα αναλάβουμε πρωτοβουλίες, για να κερδίσουμε αυτή τη δίκαιη μάχη».

Ο γενικός γραμματέας της ΔΟΔ Αντουάν Μπελανζέ χαιρετίζει τη σημερινή απεργία εκφράζοντας, δηλώνοντας ότι:

«Είμαι πεπεισμένος ότι η αλληλεγγύη  αποτελεί θετικό παράγοντα για όλους όσους απεργούν και όσους εργάζονται για το γενικότερο συμφέρον και την προάσπιση της δημοσιογραφικής ποιότητας.

Ενωμένοι είμαστε πιο δυνατοί».

Μοιραστείτε το άρθρο