Ηράκλειο: Τρομοκρατία, συλλήψεις και προσαγωγές στο σωρό

ΗΡΑΚΛΕΙΟ Του Σταύρου Γιακουβή

Δεκάδες προσαγωγές στο κέντρο του Ηρακλείου έκαναν διμοιρίες των ΜΑΤ, επιβάλλοντας κλίμα τρομοκρατίας, σε μια προσπάθεια να αποτρέψουν κάθε υποψία διαδήλωσης στην πόλη.

Διμοιρίες των ΜΑΤ είχαν παραταχθεί από νωρίς στον χώρο της πλατείας Ελευθερίας, όπου φοιτητικές οργανώσεις και συλλογικότητες της πόλης είχαν καλέσει σε συγκέντρωση για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Η εμφάνιση ομάδας φοιτητών που κρατούσαν πανό αποτέλεσε την αφορμή για την αστυνομική επέμβαση και το κλίμα αστυνομοκρατίας που επιβλήθηκε στη συνέχεια σε όλο το κέντρο της πόλης.

Τουλάχιστο δύο νεαρές κοπέλες συνελήφθησαν επιτόπου, με τους παρευρισκόμενους και διερχόμενους πολίτες να απαιτούν την άμεση απελευθέρωσή τους, φωνάζοντας συνθήματα κατά της αστυνομίας.

Ακολούθησε «σκούπα» των ΜΑΤ στην πλατεία και προσαγωγές κυριολεκτικά στο σωρό, ακόμη και επαγγελματιών που περνούσαν από την περιοχή για τις ανάγκες της δουλειάς τους. Χαρακτηριστική η εικόνα ενός νεαρού που βρέθηκε στην πλατεία, δεκάδες μέτρα μακριά από το σημείο που είχε εμφανιστεί η ομάδα των φοιτητών διαδηλωτών. Αστυνομικοί τον σταμάτησαν για έλεγχο, ενώ ήταν μόνος του, τον έριξαν στο έδαφος και τουλάχιστο τέσσερις πάνοπλοι ένστολοι βρέθηκαν από πάνω του για να τον ακινητοποιήσουν.

Η «εκκαθάριση» συνεχίστηκε στους πεζόδρομους του ιστορικού κέντρου, με διμοιρίες των ΜΑΤ να περνάν από έλεγχο κάθε διερχόμενο.

Πληροφορίες από τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρονται σε τουλάχιστον 60 προσαγωγές χωρίς να έχει γίνει γνωστό εάν κάποιες έχουν εξελιχθεί σε συλλήψεις.

 

Μοιραστείτε το άρθρο