Καταγγελία δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων της αριστεράς για τη βία στη συγκέντρωση του Πολυτεχνείου στην Θεσσαλονίκη

ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ Ανταρσία στην Κεντρική Μακεδονία

Καταγγέλλουμε την αστυνομική βία και τις συλλήψεις στη συγκέντρωση του Πολυτεχνείου στη Θεσσαλονίκη!

Δήλωση -Καταγγελία δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων της μαχόμενης Αριστεράς σε Θεσσαλονίκη-Κ. Μακεδονία.
Σήμερα, 47 χρόνια μετά την πτώση της πόρτας του Πολυτεχνείου από τα χουντικά τανκς, γίναμε μάρτυρες της κατασταλτικής εκδικητικότητας της κυβέρνησης Μητσοτάκη και στην Θεσσαλονίκη, όπως και όλη την Ελλάδα!

Σε μια υποδειγματική  απ’ όλες τις απόψεις πορεία αγωνιστικής μνήμης και τηρώντας απαρέγκλιτα όλους τους προβλεπόμενους κανόνες προστασίας της δημόσιας υγείας, εργαζόμενοι, φοιτητές και δημοκράτες πολίτες, βρέθηκαν εντελώς αναίτια περικυκλωμένοι από εκατοντάδες αστυνομικούς, άνδρες της ασφάλειας και ΜΑΤατζήδες ώστε να μην προσεγγίσουν το προξενείο των ΗΠΑ, αυτό το άβατο του ιμπεριαλισμού.

Κόντρα σε κάθε λογική και καταστρατηγώντας κάθε κανόνα προστασίας της δημόσιας υγείας οι αστυνομικοί, αφού σταμάτησαν την πορεία, μετέτρεψαν την οδό Τσιμισκή σε μαζικό κρατητήριο.
Μετά από ατομικό έλεγχο στους περισσότερους, κάτι που παραπέμπει σε τακτικές των  πιο σκοτεινών χρόνων αυτής της χώρας, έκοψαν δεκάδες αναίτια πρόστιμα!

Στις αντιδράσεις των μελών του κινήματος, συνέλαβαν διαδηλωτές, ανάμεσά τους τον δάσκαλο Ηλία Σμήλιο, εκλεγμένο δημοτικό σύμβουλο με την Ανυπακοή στις Γειτονιές Αμπελοκήπων-Μενεμένης και τους φοιτητές Ζήση Μπάγιο και Νίκο Ματσούκα.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση και την αστυνομία  για τις χουντικής εμπνεύσεως δράση τους και το αποτρόπαιο πρόσωπο του ολοκληρωτισμού που είδαμε ακόμη μια φορά.
Ζητάμε την άμεση ελευθέρωση των συλληφθέντων συντρόφων μας, την απαλλαγή τους από κάθε δίωξη και την ακύρωση όλων των προστίμων.

Συνεχίζουμε να εμπνεόμαστε από το πνεύμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και να παλεύουμε καθημερινά για:

ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!

Υ.Γ. Μόνο ο ΛΑΟΣ μπορεί να σώσει τον ΛΑΟ

  • Αγαπητός Θανάσης, περιφερειακός σύμβουλος με την Ανταρσία στην Κεντρική Μακεδονία-Αντικαπιταλιστική Αριστερά
  • Βλαχομήτρος Δημήτρης, δημοτικός σύμβουλος Θέρμης Μέτωπο Ρήξης και Ανατροπής
  • Γαζάκης Αντώνης, δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης με την Πόλη Ανάποδα-Δύναμη Ανατροπής
  • Κυπραίου Μαρία, δημοτικός σύμβουλος με την Πόλη Αλλιώς – Ενωτική Ανατρεπτική Παρέμβαση στον Δ. Νεάπολης – Συκεών
  • Λαθήρας Γιάννης, δημοτικός σύμβουλος με την Πόλη Αλλιώς – Ενωτική Ανατρεπτική Παρέμβαση στον Δ. Νεάπολης – Συκεών
  • Χαραλαμπίδου Δέσποινα, περιφερειακή σύμβουλος με την Ανυπότακτη Δημοκρατική Μακεδονία

Ανταρσία στο Αιγαίο – Αντικαπιταλιστική Αριστερά

Οι σύγχρονες χούντες θα ανατραπούν ο λαός θα νικήσει

Οι χουντικής έμπνευσης απαγορεύσεις της κυβέρνησης της ΝΔ, έσπασαν μαχητικά σήμερα στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν στα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Η Ανταρσία στο Αιγαίο – Αντικαπιταλιστική Αριστερά χαιρετίζει όλους τους διαδηλωτές που βρέθηκαν στην πλατείες των πόλεων και των χωριών των νησιών μας και έδωσαν ηχηρή απάντηση στην κυβερνητική καταστολή, τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα. 

Η επιστράτευση από την κυβέρνηση εκατοντάδων αστυνομικών κατά των διαδηλωτών στα νησιά της Περιφέρειας μας, ακόμη και στην σεισμόπληκτη Σάμο. Η ιδιαίτερη σπουδή του αστυνομικού Διευθυντή Λέσβου να επιβάλει πρόστιμα σε διαδηλωτές στην Μυτιλήνη, καταπατώντας ως και τις αποφάσεις της κυβέρνησης, δείχνει το μίσος των κατασταλτικών μηχανισμών του κράτους και της κυβέρνησης στο εξεγερτικό πνεύμα του Πολυτεχνείου. Τα όσα έγιναν στα νησία του βορείου Αιγαίου είναι σε άμεση σύνδεση με τα όσα έγιναν σε όλες σχεδόν τις πόλεις της χώρας με τις επιθέσεις διάλυσης όλων των συγκεντρώσεων, της δεκάδες προσαγωγές και συλλήψεις, καθώς και τους τραμπουκισμούς σε βάρος βουλευτών του ΚΚΕ. Όλα αυτά καταδεικνύουν το αυταρχικό πρόσωπο της κυβέρνησης.

Φανερώνουν ωστόσο ταυτόχρονα την χρεωκοπία της, τον πανικό της για την αποτυχία της στην αντιμετώπιση της πανδημίας, το φόβο μπροστά στην έκρηξη της λαϊκής οργής, που δε θα αργήσει.

Η αποθράσυνση της κυβερνητικής και της κρατικής μηχανής διευκολύνεται εξαιρετικά, από τη θλιβερή στάση ακόλουθου που τηρεί το ΚΙΝΑΛ και από την πλήρη υποταγή του ΣΥΡΙΖΑ που φτάνει στη σημείο να εκλιπαρεί συγκυβέρνηση με τη ΝΔ!

Απαιτούμε την άμεση διαγραφή των αυθαίρετων και εξοντωτικών προστίμων που έχουν επιβληθεί σε γιατρούς, εργαζόμενους και συνδικαλιστές. Ο αγώνας για ψωμί, παιδεία, υγεία, ελευθερία συνεχίζεται. Τώρα είναι η ώρα να μιλήσει ο λαός. Γιατί μόνο ο λαός σώζει το λαό.

Μοιραστείτε το άρθρο