Συνέλαβαν και κρατούσαν πέντε μαθητές στην αστυνομική διεύθυνση Αθηνών. Τους προσάγουν στα δικαστήρια!!! ΑΦΕΘΗΚΑΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ από Ενώσεις Γονέων και Κηδεμόνων και πλήθος οργανώσεων/φορέων

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ συμπαράστασης σήμερα Δευτέρα 19/10 στα δικαστήρια στις 11:00

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΛΜΕ ΕΩΣ ΤΙΣ 14:00

13:35 Ελεύθεροι αφέθηκαν οι πέντε μαθητές και ορίστηκε δικάσιμος για τις κατηγορίες που τους προσάπτονται.

Μαζική ήταν η παρουσία κόσμου, μαθητών, γονέων, εκπαιδευτικών, αλληλέγγυων στα δικαστήρια.

Ψήφισμα της ΟΛΜΕ σχετικά με τη σύλληψη μαθητών στο  συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στις 15 Οκτωβρίου.

Η κυβέρνηση δείχνει για άλλη μια φορά το σκληρό αυταρχικό της πρόσωπο απέναντι στους μαθητές μας. Μετά το χτύπημα των ΜΑΤ με χημικά στο τελευταίο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο ΥΠΑΙΘ, οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν, την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου – ημέρα πανδημοσιοϋπαλληλικής απεργίας – σε μια ακόμα αυταρχική ενέργεια.

Μαθητές από σχολεία του Ιλίου, του Χαλανδρίου, της Σιβιτανίδεου, της Αθήνας, ανάμεσά τους και εκλεγμένα μέλη 15μελών συμβουλίων, κρατούνται από την Πέμπτη στην ΓΑΔΑ χωρίς να μπορούν να δουν τις οικογένειες τους παρά μόνο τους δικηγόρους τους. Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στους μαθητές μας, που κατηγορούνται σε βαθμό κακουργήματος.

Οι μαθητές που βρίσκονται στα κελιά της ΓΑΔΑ εδώ και τέσσερις μέρες, αντιμετωπίζονται από τις αστυνομικές δυνάμεις και την κυβέρνηση ως εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου, ενώ τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου οδηγούνται στο αυτόφωρο.

Η κυβέρνηση προχωρά σε μια ενορχηστρωμένη επιχείρηση κατασυκοφάντησης και τρομοκράτησης των μαθητών που διεκδικούν τα δίκαια αιτήματα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, για 15 μαθητές στις τάξεις, για να καλυφθούν τα κενά με διορισμούς εκπαιδευτικών.

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ καταγγέλλει την επιχείρηση εκφοβισμού, το όργιο τρομοκρατίας και την απόπειρα κατασυκοφάντησης του μαθητικού κινήματος που προσπαθεί να επιβάλλει η κυβέρνηση με τις συλλήψεις από το «σωρό» 14χρονων και 15χρονων μαθητών από το συλλαλητήριο της Πέμπτης 15 Οκτωβρίου. Εκφράζει την αλληλεγγύη του στους συλληφθέντες μαθητές!

Απαιτούμε να αφεθούν άμεσα ελεύθεροι και να απαλλαχθούν οριστικά από κάθε κατηγορία!

Καλούμε τους συναδέλφους σε παράσταση διαμαρτυρίας στα δικαστήρια της “Ευελπίδων” (κτίριο 9) στις 11.00 πμ.

Για το λόγο αυτό κηρύσσουμε 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας από τις 11.00 ως τις 14.00.

«Το ΔΣ της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Αττικής καταγγέλλει την απαράδεκτη σύλληψη και κράτηση στην ΓΑΔΑ από την προηγούμενη Πέμπτη, 5 μαθητών που συμμετείχαν στο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο. Οι 5 ανήλικοι μαθητές (ένας από 7ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου, δύο από το ΕΠΑΛ Ιλίου, ένας από το 59ο Γυμνάσιο Αθηνών και ένας από την Σιβιτανίδειο) κρατούνται επί τέσσερις ολόκληρες ημέρες, χωρίς να έχουν δικαίωμα ούτε να επικοινωνήσουν με τις οικογένειες τους!.

Η σύλληψη τους εντάσσεται σε ένα γενικευμένο σχέδιο να τρομοκρατηθούν οι μαθητές που αγωνίζονται για μία καλύτερη εκπαίδευση, για μία καλύτερη ζωή !!!. Στόχος της Κυβέρνησης είναι η μετατροπή των παιδιών μας σε αυριανούς υπάκουους σκλάβους που θα φοβούνται να ορθώσουν την φωνή τους και να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους. Με την ωμή καταστολή και την απρόκλητη βία επιδιώκει να βάλει “φίμωτρο” στους χιλιάδες μαθητές , γονείς και εκπαιδευτικούς που αγωνίζονται για το δικαίωμα στην υγεία και τη μόρφωση!

Απαιτούμε εδώ και τώρα να αφεθούν ελεύθεροι οι μαθητές και να απαλλαγούν πλήρως από τις ανυπόστατες κατηγορίες που τους βαραίνουν! Δηλώνουμε απερίφραστα ότι εμείς οι γονείς θα παραμείνουμε δίπλα στους αγωνιζόμενους μαθητές μας. Τα αιτήματα τους είναι δίκαια, είναι και δικά μας αιτήματα. Δηλώνουμε ότι η τρομοκρατία της κυβέρνησης και το οργανωμένο σχέδιο της δεν θα περάσει! Καλούμε όλους τους Συλλόγους και τις Ενώσεις της Αττικής να καταγγείλουν την ωμή τρομοκρατία εις βάρος των παιδιών μας!!!

Όλοι αύριο Δευτέρα 19/10/2020 στις 11 πμ στην κινητοποίηση συμπαράστασης στους 5 μαθητές, στο κτήριο 9 των Δικαστηρίων της Ευελπίδων.

Αθήνα, 18 Οκτώβρη 2020».

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Χαλανδρίου καταγγέλλει: Ο μαθητής Β.Γ. από το 7ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου συνελήφθη την Πέμπτη μετά το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο και κρατείται από τότε στη ΓΑΔΑ. Αύριο στις 11 το πρωί θα απολογηθεί στον ανακριτή κατηγορούμενος για κακουργηματικές πράξεις!

Ο Β.Γ. είναι εκλεγμένο μέλος του 15μελούς του σχολείου του και με αυτή του την ιδιότητα εκπροσωπούσε το σχολείο του στο συλλαλητήριο των μαθητών την Πέμπτη 15/10 στο κέντρο της Αθήνας, όπου μαζί με χιλιάδες άλλους μαθητές που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο διεκδικεί 15 μαθητές ανά τάξη, μέτρα υγιεινής, προσωπικό καθαριότητας, διορισμούς εκπαιδευτικών.

Συνελήφθη για κακούργημα, εντελώς αναίτια, τη στιγμή που αποχωρούσε από κατάστημα εστίασης στην πλατεία Συντάγματος, και κρατείται επί τέσσερις ολόκληρες ημέρες, χωρίς να έχει δικαίωμα, ανήλικο παιδί, να επικοινωνήσει με την οικογένειά του! Η σύλληψη του εντάσσεται σε ένα γενικευμένο σχέδιο να τρομοκρατηθούν οι μαθητές που αγωνίζονται για μία καλύτερη εκπαίδευση, για μία καλύτερη ζωή. Στόχος των δυνάμεων καταστολής δεν είναι η δήθεν «εμπέδωση αισθήματος ασφαλείας» αλλά η μετατροπή των αυριανών πολιτών σε πειθήνιους σκλάβους που θα φοβούνται να αρθρώσουν φωνή διαμαρτυρίας και να διεκδικήσουν τα δίκαιά τους.

Στη θέση του Β.Γ. θα μπορούσε να βρίσκεται οποιοδήποτε παιδί που διεκδικεί τα δίκαια αιτήματα της σχολικής κοινότητας. Είμαστε στο πλάι του παιδιού, της οικογένειάς του, των συμμαθητών του και διεκδικούμε όχι μόνο να αφεθεί άμεσα ελεύθερος αλλά και να αποσυρθούν όλες οι ανυπόστατες κατηγορίες.

Καταγγέλλουμε την επιχείρηση τρομοκρατίας και εκφοβισμού από την Κυβέρνηση, και καλούμε όλους τους γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς, αλλά κι όλους τους πολίτες σε συγκέντρωση συμπαράστασης στις 11 το πρωί της Δευτέρας στο κτήριο 9 των Δικαστηρίων της Ευελπίδων.

Ανακοίνωση εξέδωσε και ο δήμος Χαλανδρίου για στήριξη στον 14χρονο Βαγγέλη: «Το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης έχει εκφράσει με το ψήφισμά του στις 9/10 την πλήρη αντίθεσή του σε οποιαδήποτε προσπάθεια συκοφάντησης και ποινικοποίησης των μαθητικών αγώνων και κάλεσε την Πολιτεία να επανεξετάσει τη στάση της, μακριά από απαράδεκτες τιμωρητικές λογικές αυταρχισμού, βίας και αυθαιρεσίας εναντίον ανήλικων μαθητών. Την Δευτέρα 19.10, και ώρα 11 π.μ. θα είμαστε στη συγκέντρωση αλληλεγγύης μαζί με τους Συλλόγους Γονέων και τους συμμαθητές τού Βαγγέλη στα δικαστήρια της Ευελπίδων όπου καλείται να απολογηθεί ενώπιον τού ανακριτή για κακουργηματικές κατηγορίες οι οποίες μπορεί να έχουν βαριές συνέπειες στην μετέπειτα ζωή ενός ανήλικου παιδιού. Ζητάμε την απελευθέρωσή του και την απαλλαγή από τις κατηγορίες προκειμένου να συνεχίσει τη ζωή και τη φοίτησή του στο σχολείο του.»

Συγκέντρωση στήριξης στον 14χρονο συλληφθέντα της μαθητικής πορείας της 15/10

Να αποσυρθούν τώρα όλες οι κατηγορίες για τον 14χρονο συλληφθέντα της μαθητικής πορείας της 15ης Οκτωβρίου, καμία δίωξη ενάντια στο μαθητικό κίνημα

Αύριο στις 11πμ δικάζεται στα δικαστήρια της Ευελπίδων, ο Β.Γ., συλληφθέντας της μαθητικής και πανεκπαιδευτικής πορείας. Πιο συγκεκριμένα ο δεκατετράχρονος μαθητής συνελλήφθη την Πέμπτη 15/10 και από τότε κρατείται για τέσσερεις μέρες χωρίς να του επιτρέπεται να επικοινωνήσει με κανέναν και διώκεται ακόμα και με κατηγορίες για κακουργήματα(!!). Αυτή η δίωξη έρχεται να προστεθεί στο γενικευμένο κλίμα εκφοβισμού που προσπαθεί το κράτος να επιβάλλει στους μαθητές και στις μαθήτριες με σκοπό να καταστείλει τους αγώνες τους.

Ως κλαδική εκπαίδευσης της Α.Π. Ροσινάντε καλούμε αύριο στις 11πμ στα δικαστήρια της Ευελπίδων, κτίριο 9 σε συγκέντρωση στήριξης στον συλληφθέντα και απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση του. Αλληλεγγύη στον συλληφθέντα και στον αγώνα των μαθητών/τριών, να παύσουν εδώ και τώρα όλες οι κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί ενάντια στον Β.Γ..

ΑΝΑΡΧΟΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΡΟΣΙΝΑΝΤΕ

Συλληφθέντες μαθητές στα κρατητήτρια επί τέσσερις μέρες, χωρίς επισκεπτήριο και δυνατότητα αλλαγής ρούχων!

Όλες; και όλοι αύριο στις 11 π.α. στα δικαστυήρια της Ευελπίδων!

Οι μαθήτριες και οι μαθητές έχουν φωνή, ας τις/τους ακούσουμε!

Αύριο Δευτέρα, στις 11.30, περνάνε από τον ανακριτή ανηλίκων στην Ευελπίδων οι 5 ανήλικοι μαθητές, μεταξύ των οποίων ένας δεκατετράχρονος και δυο δεκαπεντάχρονοι, κατηγορούμενοι για τη συμμετοχή τους στο μαθητικό συλλαλητήριο της Πέμπτης(15/10) στο κέντρο της Αθήνας.

Οι μαθητές παραπέμπονται με κατηγορίες για τις οποίες δεν προβλέπεται φυλάκιση, παρόλα αυτά, με απόδοση κατηγορίας για έκρηξη στον δεκατετράχρονο- κάτι που δεν προκύπτει από το υλικό της δικογραφίας- μεθοδεύτηκε η επί 4 ημέρες κράτησή τους στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ και παρέμειναν εκεί επί ώρες κρατούμενοι με χειροπέδες, με προφανή σκοπό προκαταβολικής τιμωρίας και παραδειγματισμού. Πιο συγκεκριμένα ο δεκατετράχρονος Β.Γ.,μέλος του δεκαπενταμελούς συμβουλίου του 7ου Γυμνασίου Χαλανδρίου, συνελήφθη μετά από δύο σωματικούς ελέγχους από την αστυνομία χωρίς να βρουν τίποτα πάνω του που να δικαιολογεί κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος. Μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ και θα δικαστεί με τη διαδικασία του αυτοφώρου, ενώ μέχρι στιγμής κρατείται στη ΓΑΔΑ χωρίς να μπορούν να τον δουν οι γονείς του παρά μόνο ο δικηγόρος της οικογένειας.

Για άλλη μια φορά κράτος και κυβέρνηση αντιμετωπίζουν τα αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας με άγρια καταστολή, συλλήψεις και ψεύτικα κατηγορητήρια. Το μαθητικό κίνημα και τα δίκαια αιτήματά του αποτελούν απειλή για την Κυβέρνηση, η οποία με τις επιλογές της δείχνει εγκληματική αδιαφορία για τις διεκδικήσεις των μαθητ(ρι)ών για μια ασφαλή και συμπεριληπτική εκπαιδευτική διαδικασία. Η στάση της για ακόμη μια φορά είναι τιμωρητική και προσπαθεί να εκφοβίσει και να τρομοκρατήσει τους μαθητές και τις μαθήτριες ώστε να σταματήσουν τον δίκαιο αγώνα τους.

Εμείς στεκόμαστε αλληλέγγυοι/ες στους μαθητές και τις μαθήτριες και παλεύουμε μαζί τους για να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Απαιτούμε απόσυρση όλων των κατηγοριών, την άμεση παύση κάθε δίωξης και την αθώωση των μαθητών που διώκονται.

Όλες και όλοι αύριο στις 11 π.μ. στα δικαστήρια της Ευελπίδων! Οι μαθήτριες και οι μαθητές έχουν φωνή, ας τις/τους ακούσουμε!

Συνάντηση για μια Αντικαπιταλιστική και Διεθνιστική Αριστερά

Ανακοινώσεις εξέδωσαν και: ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΜέΡΑ25

Μοιραστείτε το άρθρο