ΔΙΚΗ Χ.Α. Εισαγγελική πρόταση για αναστολή των ποινών στους καταδικασθέντες!!!

ΔΕΥΤΕΡΑ 19/10 11:30 Συνεχίστηκε σήμερα η διαδικασία στο Α’ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών με την εισαγγελέα, πιστή στην απαλλακτική θέση που είχε για τους καταδικασθέντες ως μετέχοντες σε εγκληματική οργάνωση, πρότεινε οι ποινές φυλάκισης των 57 να έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα μέχρι τη διεξαγωγή της δίκης τους σε β’ βαθμό στο Εφετείο (!!!), εκτός του Ρουπακιά… 

15:00 Το δικαστήριο διέκοψε για αύριο στις 10:00

ΕΝΤΟΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΗΓΟΡΩΝ ΠΟΛΙΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΣ ΜΕ ΤΗΝ Χ.Α.

Ε. Τομπατζόγλου: «Υποθέσαμε εσφαλμένως ότι δεν γινόταν να πέσει πιο χαμηλά»

Ε. Τομπατζόγλου, συνήγορος Πολιτικής Αγωγής της οικογένειας του Παύλου Φύσσα: Υποθέσαμε εσφαλμένως ότι δεν γινόταν να πέσει πιο χαμηλά. Κι όμως κατάφερε πάλι να κάνει το ακατόρθωτο, με πρόταση-ντροπή και με αιτιολογία που υποτιμά δικαστήριο και θύματα. Προφανώς η εισαγγελέας της έδρας βάζει άλλα πράγματα πάνω από την επαγγελματική της αξιοπρέπεια.

Κ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: «Την θυμόμαστε από άλλες δίκες κατηγορουμένων του αναρχικού χώρου που η συμπεριφορά της ήταν τελείως αντίθετη»

Κώστας Παπαδάκης, συνήγορος Πολιτικής αγωγής των Αιγυπτίων ψαράδων: Τώρα που η δίκη τελειώνει η εισαγγελέας έχει αποβάλει όλα τα προσχήματα και έχει μετατραπεί απροκάλυπτα σε συνήγορο υπεράσπισης των κατηγορουμένων. Με την ίδια ζέση που πρότεινε να αθωωθούν τώρα εισηγείται να δοθεί ανασταλτική δύναμη σε όλους. Την θυμόμαστε από άλλες δίκες κατηγορουμένων του αναρχικού χώρου που η συμπεριφορά της ήταν τελείως αντίθετη και οδήγησε στη φυλακή άνθρωπο που στη συνέχεια αθωώθηκε με παράνομη φυλάκιση πέντε χρόνων. Όμως η εισαγγελέας δεν αναμασά μόνο τα νομικά, αλλά και τα πολιτικά τους επιχειρήματα. Ανάμεσα στα άλλα, παραβλέπει το γεγονός ότι υπάρχει κατηγορούμενος που έχει καταδικαστεί για βόμβα στο παρελθόν, ο Μιχαλολιάκος και κατηγορούμενος που έχει τους περιοριστικούς όρους που είχαν τεθεί στην προδικασία, όπως ο Λαγός. Είναι βέβαιο ότι το δικαστήριο όπως απέφυγε να κάνει το λάθος και να αθωώσει τους κατηγορουμένους ακούγοντας την εισαγγελέα, έτσι δε θα το κάνει και τώρα για να παράσχει ανασταλτικό αποτέλεσμα. Αλλιώς θα είναι η πρώτη εγκληματική οργάνωση στη δικαστική ιστορία της χώρας που θα έχουν καταδικαστεί 50 μέλη της και θα έχουν αφεθεί οι 49 ελεύθεροι.

Θ. ΚΑΜΠΑΓΙΑΝΝΗΣ: «Υπάρχει κάτι σάπιο μέσα στην Εισαγγελία αυτής της χώρας όταν η εισαγγελική λειτουργός λέει ψέματα ενώπιον ενός δικαστηρίου»

Θ. Καμπαγιάννης, συνήγορος πολιτικής αγωγής των Αιγυπτίων αλιεργατών στη δίκη της Χ.Α.: «Υπάρχει κάτι σάπιο μέσα στην Εισαγγελία αυτής της χώρας όταν η εισαγγελική λειτουργός λέει ψέματα ενώπιον ενός δικαστηρίου ότι ο Λαγός δεν παραβίασε τους περιοριστικούς όρους, κάτι το οποίο είναι ευρύτατα γνωστό. Υπάρχει κάτι σάπιο στην Εισαγγελία αυτής της χώρας όταν η εισαγγελική λειτουργός λέει ότι το αδίκημα της προμήθειας εκρηκτικών υλών, για το οποίο έχει καταδικαστεί ο Μιχαλολιάκος, είναι χαμηλής ποινικής απαξίας. Σε κάθε περίπτωση αν, όπως είπε η Κυρία Εισαγγελέας, η Χρυσή Αυγή έχει διαλυθεί, ας πάρει ένα τηλέφωνο το Μιχαλολιάκο προκειμένου να τον ενημερώσει.

Π. Σαπουντζάκης: «Αν δοθεί αναστολή κινδυνεύει η δημοκρατία. Η ΧΑ καταδικάστηκε ακριβώς επειδή υπονομεύει τους δημοκρατικούς θεσμούς»

Π. Σαπουντζάκης, συνήγορος πολιτικής αγωγής στην υπόθεσης επίθεσης στο ΠΑΜΕ: Η πρόταση της για την αναστολή των ποινών των έχει την ίδια βαρύτητα με την πρόταση της περί αθωότητας των κατηγορουμένων και περί μη υπάρξεως της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. Η κυρία Εισαγγελέας επίσης επικαλέστηκε ότι δε συντρέχουν επιβαρυντικές περιπτώσεις στα πρόσωπα κάποιων κατηγορουμένων αναφερθείσα στην περίπτωση του Μιχαλολιάκου, ο οποίος καταδικάστηκε το 79 σε μια ποινή. Ξέχασε να πει ότι αυτή η ποινή ήταν ότι τότε έβαζε βόμβες σε κινηματογράφους, που έδειχναν σοβιετικά έργα, όπως παρέβλεψε και την προκλητική συμπεριφορά του κ. Λαγού. Αν δοθεί αναστολή κινδυνεύει η δημοκρατία. Η ΧΑ καταδικάστηκε ακριβώς επειδή υπονομεύει τους δημοκρατικούς θεσμούς. Οι κατηγορούμενοι με τη στάση τους δεν παρέχουν κανένα εχέγγυο ότι δεν θα τελέσουν άλλα εγκλήματα.

ΚΕΕΡΦΑ «Η εισαγγελική πρόταση για αναστολή ποινών των νεοναζί είναι δώρο στους νεοναζί

Οι ναζί στη φυλακή, όχι ξανά ατιμωρησία!

Η εισαγγελέας της έδρας του δικαστηρίου Αδαμαντία Οικονόμου επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά το κόσμο που της καταλογίζει ότι είναι “εισαγγελέας υπεράσπισης” της Χρυσής Αυγής , ακόμη και τώρα που έχει καταδικαστεί ως εγκληματική οργάνωση.

Η πρόταση της να επιβληθεί φυλάκιση μόνο στον Ρουπακιά και να ανασταλούν όλες οι ποινές των καταδικασμένων νεοναζί της Χρυσής Αυγής μέχρι την εκδίκαση της έφεσης, δηλ του επταμελούς διευθυντηρίου της εγκληματικής οργάνωσης, όσων συμμετείχαν σε αυτήν και όσων έδρασαν με τα τάγματα εφόδου είναι ένα τεράστιο σκάνδαλο.

Είναι η στιγμή το δικαστήριο να αποφασίσει ότι δεν ακυρώνει τον εαυτό του, την ίδια την διαδικασία που το οδήγησε στην ιστορική απόφαση καταδίκης της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση. Η ατιμωρησία των ναζί ως αποτέλεσμα της διαχρονικής ασυλίας που απολάμβαναν από τους κρατικούς μηχανισμούς, την Αστυνομία και τα δικαστήρια πρέπει να πάρει οριστικό τέλος, με την φυλάκιση της ηγεσίας της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής και όσων διέπραξαν τα αποτρόπαια εγκλήματα που ήρθαν στο φως στη δίκη.

Επιτέλους οι ναζί στη φυλακή!»

ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΣ:

Αποδείχθηκε ότι οι κατηγορούμενοι είχαν γνωστή διαμονή και τήρησαν όλους τους όρους που τους επιβλήθηκαν, ενώ εξακολουθούν να τους τηρούν. Παρουσιάζονται στο ακροατήριο οπότε τους ζητηθεί και δεν είναι ύποπτοι φυγής. Δεν είναι ύποπτοι φυγής εκπροσωπήθηκαν νόμιμα από τους δικηγόρους τους, όταν τους ζητήθηκε από το δικαστήριο εμφανίστηκαν στη δίκη. Μάλιστα τελευταία εμφανίστηκαν πολλοί εκ των κατηγορουμένων και πρώην βουλευτές. Όλοι ενώπιον της δικαιοσύνης είναι ίσοι ανεξαρτήτως αξιωμάτων. Από κανένα στοιχείο δεν προκύπτει ότι αν αφεθούν ελεύθεροι θα διαπράξουν και άλλα εγκλήματα. Όλοι έχουν λευκά ποινικά μητρώα, πλην του Μιχαλολιάκου, ο οποίος έχει μια καταδίκη σε ηλικία 22 ετών, του Αλεξόπουλου και του Μπούκουρα που έχουν κάποιες καταδίκες για παραβάσεις. Οι κατηγορούμενοι δεν διέπραξαν νέες αξιόποινες πράξεις, αφού διαλύθηκε η Χ.Α., έκλεισαν τα γραφεία τους και η εφημερίδα τους. Η άμεση εκτέλεση των ποινών θα προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη καθώς η διαδικασία μέχρι το εφετείο θα είναι μακροχρόνια. Έχουν όλες τις προϋποθέσεις να τους δοθεί αναστολή με περιοριστικούς όρους. Οι κατηγορούμενοι δεν προσπάθησαν να αποφύγουν τη σύλληψή τους.

ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΔΙΕΚΟΨΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΣΚΕΦΘΕΙ…

ΕΠΑΝΗΛΘΕ ΜΙΣΗ ΩΡΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ με τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπσιης…

Κατά συγχώνευση οι τελικές ποινές που το Α’ Τριμελές Εφετείο Αθηνών έχει επιβάλλει στους καταδικασθέντες νεοναζί είναι:

Στον Ρουπακιά ισόβια και 14 έτη,

στην ηγετική ομάδα για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης 10-13,5 έτη κάθειρξη,

για ένταξη σ’ αυτήν 5-7 έτη,

για την υπόθεση Φύσσα 2-10 έτη,

για τους Αιγύπτιους αλιεργάτες 7-11 έτη,

για τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ 3-11,

άλλοι 1-2 έτη.

https://new.infolibre.gr/2020/10/15/akroamatiki-diadikasia-sto-dikastirio-gia-to-an-oi-neonazi-pane-sti-fylaki/

https://new.infolibre.gr/2020/10/14/pinakes-me-tis-poines-stis-opoies-katadikastikan-ta-meli-tis-egklimatikis-organosis-ch-a/

https://new.infolibre.gr/2020/10/14/dikaiosyni-gia-toys-dolofonoys-ochi-gia-tis-katharistries-katadiki-stin-praxi-kai-ochi-sta-chartia/

https://new.infolibre.gr/2020/10/14/diki-ch-a-14-10-en-anamoni-tis-apofasis-gia-tis-poines-stoys-katadikasthentes/

 

Μοιραστείτε το άρθρο