ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΟΖΑΒΑ Τα πολιτικά πατήματα προς τις κοινότητες και την αυτοδιεύθυνση

ΣΤΟ ΚΑΜΠ ΤΩΝ ΣΚΟΥΡΙΩΝ: Κούρδοι από τη Ροζάβα, αναρχικοί από τη Γαλλία, από την αυτοοργανωμένη δομή υγείας Εξαρχείων, το Κοινωνικό Ιατρείο Θεσσαλονίκης και οι Τσιριτσάντσουλες. – ΣΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ 9Η ΜΕΡΑ: ΒΙΟΜΕ ΚΑΙ ΣΤΑΓΙΑΤΕΣ για την αυτοδιαχείριση εν μέσω πανδημίας.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31/7 – 8Η ΜΕΡΑ

Το σημερινό πρόγραμμα περιλάμβανε:

Δελτίο Tύπου 8η μέρα – Η ευχάριστη έκπληξη του δεκαημέρου

Χθες (σήμερα) 31/07/2020 το βουνό και οι άνθρωποι του υποδέχτηκαν με ανοιχτές αγκαλιές Κούρδους αγωνιστές από τα εδάφη της ελεύθερης Ροζάβα. Το κίνημα ξεκίνησε με μαρξιστική λενινιστική κατεύθυνση, μετεξελίσσεται όμως διαρκώς καθώς οι συνθήκες και οι άνθρωποι του ψάχνουν τα δικά τους πολιτικά πατήματα προς την αυτοδιεύθυνση. Προτεραιότητες αποτελούν η πολιτική ζύμωση, η οργάνωση των κοινοτήτων, των συνελεύσεων, της ανοικοδόμησης των πόλεων και των χωριών, την ίδια ώρα που έχουν να αντιμετωπίσουν επιθέσεις τζιχαντιστών, του τούρκικου κράτους και ανά καιρούς το συριακό κράτος, ανάλογα με διακρατικές ανάγκες και ανταγωνισμούς.

Ακολουθούσε η εκδήλωση – ενημέρωση για τον αναρχικό φούρνο στη Γαλλία, μιας και λόγω συνθηκών ο ομιλητής δυσκολεύτηκε να ταξιδέψει την προκαθορισμένη ημερομηνία. Ο φούρνος ονομάζεται η κατάκτηση του ψωμιού και είναι τίτλος εμπνευσμένος από το ομώνυμο βιβλίο του Κροπότκιν. Απασχολεί 11 εργαζόμενους, οι οποίοι δουλεύουν πέντε μέρες την εβδομάδα, με ίσες απολαβές και αποφάσεις που παίρνονται στην συνέλευση τους. Πρόκειται για μια προσπάθεια να ανοιχτούν πέρα από τον αναρχικό χώρο της Γαλλίας και παρέχουν δωρεάν τα προϊόντα τους σε όσους δεν έχουν χρήματα/απόρους. Παράλληλα οι τιμές στο ψωμί είναι αυτές της αγοράς παρόλο που είναι βιολογικό.

Τη σκυτάλη ανέλαβαν η αυτοοργανωμένη δομή υγείας Εξαρχείων και το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης σε μια εκδήλωση για την υγεία και το περιβάλλον. Ήταν αυτονόητα αναπόφευκτη η αναφορά της πανδημίας και η σχέση της με την εντατικοποίηση του δυτικού τρόπου ζωής και την συνεχή βίαιη καταλήστευση της φύσης. Προτάθηκε η λύση της αποανάπτυξης, κόντρα στη βιομηχανική ανάπτυξη.

Η ημέρα έκλεισε με την εξαιρετική -για ακόμα μια φορά- θεατρική παράσταση «Μετανοείτε» της θεατρικής ομάδας «Τσιριτσάντσουλες».

Η πρώτη του Αυγούστου βρίσκει το δεκαήμερο, να πιάνει το νήμα της αυτοδιαχείρισης εν μέσω πανδημίας και την καταστολή που δέχεται και θα συναντήσει μουσικούς σε μια ιδιαίτερη βραδιά.

Συνέλευση 10ήμερου Αγώνα και Ελευθερίας – Επιτροπή Αγώνα Μεγάλης Παναγίας

ΣΑΒΒΑΤΟ 1/8 – 9Η ΜΕΡΑ

Το αυριανό πρόγραμμα περιλαμβάνει:

18.00: Αυτοδιαχείριση και πανδημική καταστολή.

Σωματείο Εργαζομένων ΒΙΟΜΕ / Λαϊκή Συνέλευση Σταγιατών

Βράδυ: Το δεκαήμερο αγώνα παρέα με τους: Social Waste / Δημήτρη Μυστακίδη / Φώτη Σιώτα / Χρήστο Μαστέλλο / FUKU / Γιώργο Μιχαήλ / Δημήτρη Βαβλιαρα

ΣΚΟΥΡΙΕΣ 2020 – 7ο ΔΕΚΑΗΜΕΡΟ ΑΓΩΝΑ

Επιτροπή αγώνα Μεγάλης Παναγιάς

epitropiagonapanagias.blogspot.com

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ 1ΗΣ ΜΕΡΑΣ ΜΕ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΕΚΑΗΜΕΡΟΥ:

Άρχισε το 10ήμερο αγώνα και ελευθερίας στο δάσος των Σκουριών 24/7 – 2/8