BLACK LIVES MATTER – REFUGEE LIVES MATTER Ενάντια στο ρατσισμό 26-27/6 ΦΩΤΟΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΟΡΕΙΑ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΛΟΝΙΚΗ

Β.Γλ.

BLACK LIVES MATTERREFUGEE LIVES MATTE

ΔΙΗΜΕΡΟ ΔΡΑΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ

 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 ΙΟΥΝΗ, Συλλαλητήριο, Άγαλμα Βενιζέλου 7μμ

ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΙΟΥΝΗ, Εκδήλωση 7 μμ Γήπεδα Μπάσκετ Ρουφ (Πειραιώς 160), Αθήνα

Συνδεθείτε και διαδυκτιακά στη πλατφόρμα ZOOM
Metting ID: 842 3841 3201

Β.Γλ.

ή στο σύνδεσμο
http://tinyurl.com/KEERFA27J

Όχι στις μαζικές εξώσεις προσφύγων- Άσυλο και στέγη για όλους!
Όχι στις ρατσιστικές απελάσεις – Ανοίξτε τα σύνορα!
Χαρτιά στους μετανάστες – Κλείστε τις Μόριες και τις Αμυγδαλέζες!

Ο συγκλονιστικός ξεσηκωμός στις ΗΠΑ και σε όλο τον πλανήτη μετά τη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζώρτζ Φλόϊντ, ενός ανθρώπου που φώναζε I CAN’T BREATH (ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΝΑΠΝΕΥΣΩ), ενώ ο αστυνομικός τον έπνιγε με το γόνατο στο σβέρκο, στέλνει παντού το μήνυμα ότι εκατομμύρια κόσμου είναι εξοργισμένα με τις άθλιες πολιτικές του ρατσισμού των κυβερνήσεων, με τις βαρβαρότητες της Αστυνομίας, τους φράκτες στα σύνορα, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τους πνιγμούς χιλιάδων προσφύγων στη Μεσόγειο.
Ο Τραμπ έχει τους φίλους του στην Ελλάδα: τη ΝΔ που κυβερνάει και την υπόδικη και υπό κατάρρευση Χρυσή Αυγή που μαζί την ακροδεξιά στην Ευρώπη πανηγύριζαν για την άνοδο του. Τις πολιτικές του ρατσισμού και της καταστολής εφαρμόζουν ξεδιάντροπα ο Μητσοτάκης και ο Μηταράκης εδώ.
Η ρατσιστική χυδαιότητα ξετυλίγεται με την εξαγγελία 11.237 εξώσεων από τα καμπ και τα διαμερίσματα του προγράμματος στέγασης ΕΣΤΙΑ, προσφύγων που έχουν πάρει άσυλο, ανάμεσα τους προσφυγομάνες με παιδιά τα οποία φοιτούν στα σχολεία δύο και τρία χρόνια.
Αντί να οδηγήσουν τους πρόσφυγες που παίρνουν άσυλο στην πλήρη ένταξη με εκμάθηση της γλώσσας και πρόσβαση στην εκπαίδευση για να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους, τους πετάνε ως άστεγους στο δρόμο σε πλατείες και πάρκα. Τους κόβουν το όποιο επίδομα αφήνοντας τους στην απόλυτη φτώχεια και πείνα. Και για τους αιτούντες άσυλο, από τον Σεπτέμβρη και μετά η κάρτα μετρητών μετατρέπεται σε κάρτα για ψώνια μόνο από σούπερ μάρκετ.
Αντί να δώσουν λεφτά για στεγαστικά προγράμματα, σπαταλάνε τα εκατομμύρια της χρηματοδότησης των ευρωπαϊκών προγραμμάτων για απευθείας αναθέσεις σε φίλους τους “έργων” όπως η κατασκευή κλειστών καμπ -φυλακών στα νησιά και στην ενδοχώρα. Επεκτείνουν το φράχτη του αίσχους στον Έβρο, όπως ο Τραμπ στο Μεξικό και οργανώνουν με παρακρατικό μηχανισμό παράνομες απελάσεις στα σύνορα. Απειλούν να πνίξουν μικρά παιδιά με τις βίαιες απωθήσεις βαρκών στον Αιγαίο.

Επτά χιλιάδες μετανάστες χωρίς χαρτιά βρίσκονται ήδη στις Αμυγαδαλέζες και τα αστυνομικά τμήματα που ξαναγεμίζουν με νέες επιχειρήσεις σκούπα της ΕΛΑΣ μετά την άρση των μέτρων για το κορονοϊό. Όλο το διάστημα των μέτρων της πανδημίας, τα καμπ και οι φυλακές ήταν σε συνθήκες υπερσυνωστισμού ενώ η Μόρια εξακολουθεί να έχει 15000 πρόσφυγες σε σκηνές.

Έχουμε την δύναμη να τους σταματήσουμε! Οι πρόσφυγες στα καμπ του Ελαιώνα, της Μαλακάσας, της Ριτσώνας, των Διαβατών και αλλού εμπόδισαν μαζί με το κίνημα αλληλεγγύης την άμεση έξωση των προσφύγων που σχεδίαζε να κάνει ο Μηταράκης την 1η Ιούνη. Επιμένει όμως και σχεδιάζει να κάνει τις εξώσεις “με πρόγραμμα και σταδιακά” και γι αυτό χρειάζεται να κλιμακώσουμε τις δράσεις μας και όχι να εφησυχάσουμε!
Να απαιτήσουμε μαζί με τους εργαζομένους στην εκπαίδευση, την υγεία, τον επισιτισμό, τον πολιτισμό, την νεολαία που βγήκε στους δρόμους εξοργισμένη για τη δολοφονία του Τζωρτζ Φλόϊντ, να μπει τέλος στις ρατσιστικές πολιτικές.
Να δοθούν τώρα σπίτια για όλους, για τους πρόσφυγες, τους Ρομά, τους άστεγους με ένα μαζικό πρόγραμμα κοινωνικής στέγασης, με αξιοποίηση όλων των δημόσιων κτιρίων του ΕΦΚΑ, του κράτους και των Δήμων που είναι διαθέσιμα.
Να μπει τέλος στην πολιτική που ποινικοποιεί την προσφυγιά και την μετανάστευση, με την άμεση απόδοση ασύλου και χαρτιών σε όλους, με το κλείσιμο των στρατοπέδων συγκέντρωσης, με ανοιχτά σύνορα για τους κατατρεγμένους.

Σας καλούμε να οργανώσουμε μαζί με τους πρόσφυγες από τα καμπ και τις κοινότητες μεταναστών ένα Διήμερο δράσης ενάντια στο ρατσισμό, στις 26 και 27 Ιούνη. Να πιάσουμε το νήμα των διεθνών κινητοποιήσεων που στις 21 Μάρτη αντιμετώπισαν τις απαγορεύσεις λόγω της πανδημίας αλλά τώρα ξεχειλίζουν σε όλο το πλανήτη.

ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Διαδήλωση: Παρασκευή 26 Ιούνη – 7μμ Άγαλμα Βενιζέλου

Όχι στις εξώσεις προσφύγων    

Συνεχίζοντας με συνέπεια την ολομέτωπη επίθεση σε κάθε φτωχό και κατατρεγμένο, η κυβέρνηση Μητσοτάκη προχωράει στην έξωση 1.100 αναγνωρισμένων προσφύγων από τους χώρους που διαμένουν, πετώντας τους στο δρόμο. Ήδη είχε ανακοινώσει ότι μετά τις 31/5 θα προχωρήσει σε εξώσεις από τις δομές και διαμερίσματα που διαμένουν και στη διακοπή των πενιχρών επιδομάτων που δίνονται στους πρόσφυγες, παρόλο που χρηματοδοτούνται από προγράμματα της Ύπατης Αρμοστείας και άλλων διεθνών οργανισμών. Τέτοια είναι η λύσσα και το μίσος των νεοφιλελεύθερων κανίβαλων ενάντια σε κάθε φτωχό και κολασμένο. Η επίθεση της κυβέρνησης δεν έχει μένει αναπάντητη, καθώς οι πρόσφυγες έχουν προχωρήσει σε κινητοποιήσεις και διαμαρτυρίες (πχ. στο Κρανίδι).

Στη διάρκεια της απαγόρευσης της κυκλοφορίας και της καραντίνας, οι πρόσφυγες έμειναν απροστάτευτοι, δεν τους παρέχονταν ούτε στοιχειώδη μέτρα ατομικής προστασίας, στοιβάζονταν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης ρισκάροντας τις ζωές τους. Αυτό είναι το δόγμα των ά(χ)ριστων της αγοράς: λεφτά στα ΜΜΕξαπάτησης για να μας πιπιλίζουν το μυαλό με την «θεόσταλτη» κυβέρνηση Μητσοτάκη που ήρθε να μας σώσει – εξαθλίωση και καταστολή στους πρόσφυγές, στους κολασμένους της γης που για το ξερίζωμά τους είναι οι ίδιοι συνένοχοι, μαζί με τους Ευρωπαίους και Αμερικάνους ιμπεριαλιστές. Πριν την καραντίνα, είχαμε την εθνικιστική παράκρουση της κυβέρνησης της ΝΔ, που έστελνε τους πραιτοριανούς της να πνίξουν στα χημικά τους πρόσφυγες στον Έβρο, με την υποστήριξη διάφορων ομάδων ακροδεξιών, φασιστοειδών και κάθε λογής τραμπούκου.

Η κυβέρνηση της ΝΔ σε συνεργασία με όλο το μνημονιακό συρφετό (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ κ.ά.) έχουν δείξει το μένος τους απέναντι σε φτωχούς, νέους, εργαζόμενους και πρόσφυγες. Ο μεν ΣΥΡΙΖΑ με τα στρατόπεδα συγκέντρωσης που άνοιξε κατά την περίοδο διακυβέρνησής του και με την υπογραφή της αιματοβαμμένης συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας – και με τους Παπαδημούληδες να κάνουν «προοδευτικές» μπίζνες στις πλάτες των προσφύγων. Η δε ΝΔ με την τήρηση της συμφωνίας, με το ρατσιστικό δηλητήριο, με τις εξώσεις. Και οι δύο τους μαζί, ξαφρίζοντας τη λαϊκή κατοικία με πλειστηριασμούς για τα κοράκια fund και τραπεζών! Αυτό είναι το μέλλον που μας επιφυλάσσουν: εργαζόμενοι νέοι και πρόσφυγες, να μένουμε άστεγοι και εξαθλιωμένοι – και χρήματα με το τσουβάλι να χαρίζονται στους πλούσιους αεριτζήδες φίλους και στα υποτακτικά ΜΜΕ τους.

Μόνη λύση οι αγώνες μας – Ντόπιοι και πρόσφυγες παλεύουμε μαζί    Ο πόλεμος που γεννά την προσφυγιά, η ανεργία, η ανέχεια που μας επιφυλάσσει το Νέο Σύστημα Εκμετάλλευσης, δεν θα σταματήσουν αν το εργατικό κίνημα δεν βάλει φρένο με τους αγώνες του. Ήδη τα παραδείγματα των αγώνων, εκρήξεων και εξεγέρσεων είναι πολλά παγκοσμίως. Από την ισοπεδωμένη από τον νεοφιλελευθερισμό Χιλή, ως την παγκόσμια ιμπεριαλιστική δύναμη των ΗΠΑ και τις μητροπόλεις των ευρωπαίων ιμπεριαλιστών. Μόνο με την οργάνωση των «από κάτω», με μαχητικούς αγώνες, ντόπιοι και πρόσφυγες μπορούμε να προστατευτούμε από τα αδηφάγα αρπαχτικά της αστικής τάξης, να ανατρέψουμε το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα που γεννά πολέμους και προσφυγιά – και να επιβάλουμε το δίκιο μας με μια Κυβέρνηση των Εργαζομένων.

– Κάτω τα χέρια από τους πρόσφυγες. Κάτω η Ευρώπη Φρούριο. Κανένα «κλειστό κέντρο» φυλακή. Άσυλο, Στέγη, Περίθαλψη σε όλους τους πρόσφυγες. Ταξιδιωτικά έγγραφα για ελεύθερη, ασφαλή, οργανωμένη μετακίνηση.  – Ντόπιοι και πρόσφυγες παλεύουμε μαζί. Μαζική, μαχητική υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας σε στέγαση, σίτιση, υγεία. – Με την αυτοοργάνωση των «από κάτω», να ξηλώσουμε το Νέο Σύστημα Εκμετάλλευσης και την εξαθλίωση που γεννά.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Ολοι/ες στο αντιρατσιστικό συλλαλητήριο, Παρασκευή 26 Ιούνη, 7.00μμ Άγαλμα Βενιζέλου

Η εξέγερση στις ΗΠΑ και ο ξεσηκωμός σε όλο τον πλανήτη, μετά τη ρατσιστική δολοφονία από την αστυνομία του Αφροαμερικανού Τζώρτζ Φλόϊντ, στέλνει παντού το μήνυμα ότι εκατομμύρια κόσμου είναι εξοργισμένοι με τις δολοφονικές πολιτικές του ρατσισμού των κυβερνήσεων και με τις βαρβαρότητες της αστυνομίας.

Τις πολιτικές του ρατσισμού και της καταστολής του Τραμπ συνεχίζει να εφαρμόζει και εδώ η κυβέρνηση της ΝΔ με την πρόσφατη εξαγγελία των 11.237 εξώσεων από τα καμπ και τα διαμερίσματα του προγράμματος στέγασης ΕΣΤΙΑ, προσφύγων που έχουν πάρει άσυλο, ανάμεσα τους και προσφυγομάνες με παιδιά τα οποία φοιτούν στα σχολεία. Αντί να οδηγήσουν τους πρόσφυγες που παίρνουν άσυλο στην πλήρη ένταξη, τους πετάνε ως άστεγους στο δρόμο σε πλατείες και πάρκα, τους κόβουν το όποιο επίδομα αφήνοντας τους στην απόλυτη φτώχεια και πείνα. Αντι να δώσουν λεφτά για εκπαίδευση, δουλειές και στεγαστικά προγράμματα, σπαταλάνε τα εκατομμύρια για απευθείας αναθέσεις σε φίλους τους “έργων” όπως η κατασκευή κλειστών καμπ -φυλακών στα νησιά και στην ενδοχώρα, επεκτείνουν το φράχτη του αίσχους στον Εβρο και οργανώνουν με παρακρατικό μηχανισμό παράνομες απελάσεις στα σύνορα.

Επτά χιλιάδες μετανάστες χωρίς χαρτιά βρίσκονται ήδη στις Αμυγαδαλέζες και τα αστυνομικά τμήματα που ξαναγεμίζουν με νέες επιχειρήσεις σκούπα της ΕΛΑΣ μετά την άρση των μέτρων για το κορονοϊό. Όλο το διάστημα των μέτρων της πανδημίας, τα καμπ και οι φυλακές ήταν σε συνθήκες υπερσυνωστισμού ενω η Μόρια εξακολουθεί να έχει 15.000 πρόσφυγες σε σκηνές. Η κυβέρνηση έχει βάλει στο στόχαστρο το κίνημα αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες ενώ επιχειρεί να ποινικοποιήσει την αντιρατσιστική δράση των γιατρών και των εκπαιδευτικών με τις διώξεις του γιατρού Γιάννη Κούτρα στη Θεσσαλονίκη και του εκπαιδευτικού Τζεμαλή Μηλιαζήμ στην Ξάνθη.

Απέναντι σε αυτή τη ρατσιστική εκστρατεία, το μόνο που έχει να πει η “υπεύθυνη αντιπολίτευση” του ΣΥΡΙΖΑ είναι να εγκαλεί την κυβέρνηση γιατί δεν επιταχύνει την οικοδόμηση του ρατσιστικού φράχτη του Έβρου. Άλλωστε η ρατσιστική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, οι Μόριες, είναι έργα της δικιάς του κυβέρνησης.

Έχουμε την δύναμη να τους σταματήσουμε! Να απαιτήσουμε μαζί με τους εργαζομένους στην εκπαίδευση, την υγεία, τον επισιτισμό, τον πολιτισμό, την νεολαία που βγήκε στους δρόμους εξοργισμένη για τη δολοφονία του Τζώρτζ Φλόϊντ, να μπει τέλος στις ρατσιστικές πολιτικές.

Όχι στις εξώσεις προσφύγων – Κλείστε στα Στρατόπεδα Συγκέντρωσης – Χαρτιά – Άσυλο – Σίτιση και Στέγη στους πρόσφυγες!

Όχι στις ρατσιστικές απελάσεις – Ανοίξτε τα σύνορα για τους πρόσφυγες!

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί σε συμμετοχή στην αντιρατσιστική διαδήλωση στις 26 Ιούνη, στις 7.00 μμ στο Άγαλμα Βενιζέλου.