ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΠΘ Οι φοιτητές ζητάνε την παραίτηση του πρύτανη

Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΑΠΕΤΥΧΕ- ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ !

Σήμερα Πέμπτη 25/6 οι Φοιτητικοί Σύλλογοι για μια ακόμη φορά κινητοποιηθήκαμε μαζικά στην Πρυτανεία του ΑΠΘ, σε συνέχεια των πολλών κινητοποιήσεων και της κατάληψης στο κτίριο διοίκησης όλο το προηγούμενο διάστημα.

Για μια ακόμη φορά η στάση της πρυτανείας Παπαϊωάννου, είναι στάση αυταρχισμού, στοχοποίησης και αμφισβήτησης των φοιτητικών συλλόγων. Φαίνεται ότι οι αυταρχικές πρακτικές της πρυτανείας, που υπονομεύουν τη δράση και τις διεκδικήσεις των φοιτητικών συλλόγων, συνεχίστηκαν και σήμερα.

Σήμερα λοιπόν, πιεζόμενη από τη μαζική κινητοποίηση των φοιτητικών συλλόγων, στην οποία οι φοιτητές παρέμεναν στο κτίριο απαιτώντας η πρυτανεία να λογοδοτήσει για τις πρόσφατες επιλογές της, εμφανίστηκε ο αντιπρύτανης πίσω από κλειδωμένες καγκελόπορτες και συνοδευόμενος από μπράβους για να δηλώσει με περίσσιο θράσος ότι «η ηλεκτρονική εξέταση πραγματοποιείται με επιτυχία», ότι «η αστυνομία δεν ήρθε ποτέ στο Πανεπιστήμιο» κι ότι «όλα αυτά είναι προϊόντα της φαντασίας των φοιτητών». Η στάση αυτή συνοδεύεται από τη ρητορεία περί μειοψηφιών και αμφισβήτησης των αποφάσεων των Φοιτητικών Συλλόγων, εφαρμόζοντας την κυβερνητική γραμμή της στοχοποίησης του φοιτητικού συνδικαλισμού. Υποτιμάται, υποβαθμίζεται και εντέλει υποσκάπτεται συστηματικά η λειτουργία και τα κεκτημένα δεκαετιών των φοιτητικών συλλόγων σε μια κατεύθυνση πλήρως ευθυγραμμισμένη με τους στρατηγικούς στόχους της κυβέρνησης για την τριτοβάθμια και τους Φοιτητικούς Συλλόγους.

«Προϊόντα της φαντασίας των φοιτητών» κατά τα λεγάμενα του αντιπρύτανη, αποτελούν οι καθημερινές «πτώσεις» της πλατφόρμας του elearning, η μη αποδοχή των εκπρόθεσμων γραπτών λόγω τεχνικών δυσλειτουργιών από τους καθηγητές, ο απειροελάχιστος προσφερόμενος χρόνος εξέτασης δυσανάλογα με τα υπέρογκα θέματα, τα πολλαπλά εξεταστικά φίλτρα, οι κάμερες στις εξετάσεις και η τρομοκράτηση των φοιτητών για «κόψιμο» τους και αποκλεισμό από την εξεταστική του Σεπτέμβρη, εάν υποπέσει στην αντίληψη του διδάσκοντα, πως «μια δεύτερη σκιά πέρασε πίσω από τον εξεταζόμενο την ώρα της εξέτασης» !!!

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η πρυτανεία αυτή δεν μπορεί να λογοδοτήσει ενώπιον των φοιτητών καθώς οι επιλογές που παίρνει για τον τρόπο με τον οποίο εξεταζόμαστε και σπουδάζουμε έχουν ναυαγήσει παταγωδώς και η αυταρχική της στάση την έχει οδηγήσει στο να είναι η πλέον απονομιμοποιημένη πρυτανεία στη χώρα. Λογοδοτεί μονάχα στην κυβέρνηση και την υπουργό παιδείας, αφού πρώτη-πρώτη δίνει το «παρών» στην εφαρμογή και υλοποίηση των νομοσχεδίων της που καταστρέφουν κομμάτι-κομμάτι τα δικαιώματά μας.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι, δίνουμε ξεκάθαρη απάντηση. Την ώρα που κατακτήσεις και δικαιώματα δεκαετιών αμφισβητούνται, που βιώνουμε τους δυσμενέστερους όρους σπουδών και εξέτασης με διαλυμένα τα πτυχία μας και την εργασιακή μας προοπτική, δεν θα σταματήσουμε να διεκδικούμε τα αυτονόητα. Δεν θα επιτρέψουμε σε καμία πρυτανεία να αποφασίζει πίσω από κλειστές πόρτες τους όρους σπουδών μας και να πειραματίζεται κάθε βδομάδα ακόμα πιο αποτυχημένα, με μια ηλεκτρονική εξεταστική που διακυβεύει την ομαλή λήψη του πτυχίου μας. Οι αυθαιρεσίες των καθηγητών στις δικές μας πλάτες, τελειώνουν εδώ. Τα κλειδώματα, οι τραμπουκισμοί και τα οι μπράβοι, η κοροϊδία και ο αυταρχισμός, δείχνουν μια πρυτανεία που ελάχιστη νομιμοποίηση έχει. Η απάντηση των Φοιτητικών Συλλόγων είναι ξεκάθαρη: Πρύτανης που κλειδώνει φοιτητές και εργαζόμενους , βάζει μπράβους να χτυπούν φοιτητές, φέρνει τα ΜΑΤ για να τρομοκρατήσει τους φοιτητές ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ. Πρυτανεία που μετρά από όλα αυτά συνεχίζει να μην λογοδοτεί στους Φοιτητικούς Συλλόγους, τους πετάει έξω από κάθε διαδικασία και αμφισβητεί τα αιτήματα τους, ΑΠΟΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ! Οι φοιτητικοί σύλλογοι θα τελειώσουν το όργιο αυταρχικότητας και επιβολής της Πρυτανείας του ΑΠΘ.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ – ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΣΥΓΚΛΗΤΟΙ – ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΥΤΑΡΧΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ – ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :

  • ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΣΥΓΚΛΗΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ • ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΥΤΑΡΧΙΚΟΤΗΤΑ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ • ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ-ΕΞΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ • ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ • ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ/ ΚΑΜΙΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ-ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ
  • ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ

ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΣΕ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΠΘ ΑΠΟ 26/6.

Μοιραστείτε το άρθρο