Επίθεση της αστυνομίας σε φοιτητές/ριες εντός του Α.Π.Θ., συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ/ΒΙΝΤΕΟ. Πορεία στις 19:00 στην Καμάρα

Ξεδιπλώνεται το σχέδιο κυβέρνησης και αστυνομίας για το πώς επιθυμούν να μοιάζουν τα πανεπιστήμια στο άμεσο μέλλον, ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ και της ασφάλειας να βρίσκονται σε κάθε γωνία του πανεπιστημίου, χρήση χημικών και ξυλοδαρμοί φοιτητ(ρι)ών που αντιστέκονται στη μετατροπή των πανεπιστημίων σε αστυνομοκρατούμενα τοπία. Σύγκρουση με τις δυνάμεις των ΜΑΤ που προχώρησαν αναίτια σε χρήση κρότου λάμψης και ξυλοδαρμούς φοιτητ(ρι)ών με τις ασπίδες, με έναν φοιτητή να βρίσκεται αιμόφυρτος στο έδαφος και να φεύγει με ασθενοφόρο μέσα από το Α.Π.Θ.

Έχει προγραμματιστεί πορεία στις 19:00 στην Καμάρα.

Συγκεντρώσεις για την υπεράσπιση του ασύλου και ενάντια στην αστυνομοκρατία που έχει επιβληθεί μέσα στο ΑΠΘ με στόχο την είσοδο της ΟΠΠΙ στο άμεσο μέλλον, πραγματοποίησαν φοιτητές/ριες μπροστά από την Πρυτανεία και τη Σ.Θ.Ε. Οι δυνάμεις της σχημάτων και των παρατάξεων της αριστεράς προχώρησαν σε διαμαρτυρία και πορεία εντός του Α.Π.Θ. για να δεχθούν την αναίτια επίθεση από τα ΜΑΤ με κρότου λάμψεις, χτυπήμα με τις ασπίδες και κλωτσιές κοντά στη γεωπονική σχολή.

Από πολύ νωρίς το πρωί ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ και της ασφάλειας βρίσκονταν περιμετρικά του Α.Π.Θ. και εντός της πανεπιστημιούπολης με πρόσχημα την προστασία των έργων για την κατασκευή βιβλιοθήκης στο πρώην στέκι στο βιολογικό. Η προσπάθεια της κυβέρνησης να νομιμοποιήσει τη μόνιμη εγκατάσταση της ΟΠΠΙ και η πρακτική δημιουργίας εντάσεων ως πείραμα και ως μέσο επιβολής συνεχίζεται. Η Σ.Θ.Ε. βρίσκεται συνεχώς περικυκλωμένη από ΜΑΤ και ασφάλεια.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ και ΒΙΝΤΕΟ (Β.Γλ.)


Δύο αναίτιες προσαγωγές της αστυνομίας. Ενός έξω από το Α.Π.Θ. και του άλλου έξω από το σπίτι του. Συνεχίζεται η κλιμάκωση της έντασης από κυβέρνηση και αστυνομία.

Κάλεσμα για πορεία στις 19:00 στην Καμάρα

Προσοχή σκληρές εικόνες, τραυματισμός φοιτητή

Μοιραστείτε το άρθρο