ΕΕΔΑ Πρακτικός Οδηγός Δικαιωμάτων: 20 ερωτήσεις & απαντήσεις για την επαφή πολιτών και αστυνομίας

Πρακτικός Οδηγός Δικαιωμάτων: 20 ερωτήσεις & απαντήσεις για τα δικαιώματα των πολιτών κατά την επαφή τους με την αστυνομία

Αθήνα, 10 Ιουλίου 2024

H Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕλΕΔΑ) δημοσιεύει έναν Πρακτικό Οδηγό με ερωτήσεις και απαντήσεις για τα δικαιώματα των πολιτών κατά τη συναναστροφή τους με την αστυνομία.

Μέσα από ερωτήσεις και απαντήσεις ο Οδηγός με τίτλο «20 ερωτήσεις και απαντήσεις για τα δικαιώματα των πολιτών κατά την επαφή τους με την αστυνομία» επιδιώκει να καλύψει το κενό ενημέρωσης των πολιτών για συγκεκριμένα δικαιώματα, αλλά και αρμοδιότητες των αστυνομικών οργάνων, κατά την επαφή τους με πολίτες. Έμφαση δίνεται σε περιπτώσεις που αφορούν ελέγχους στον δρόμο και προσαγωγές, σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο. Στον Οδηγό θα βρείτε απαντήσεις σε ερωτήματα από διαφορετικές προσεγγίσεις και ρόλους, είτε πρόκειται για την οπτική ενός ατόμου που ελέγχεται, είτε για αυτόπτη μάρτυρα, είτε για αστυνομικό.

Ο Οδηγός δημοσιεύεται στο πλαίσιο των δράσεων που έχει αναλάβει η ΕλΕΔΑ ενάντια στην αστυνομική αυθαιρεσία και ατιμωρησία. Θα ακολουθήσει μια έκδοση στην ελληνική και αγγλική γλώσσα στην οποία θα περιλαμβάνονται «αλήθειες και ψέματα» για την ΕΛ.ΑΣ., καθώς και ένα βίντεο με μαρτυρίες και εμπειρίες θυμάτων αστυνομικής βίας ή αυθαιρεσίας. Το έργο χρηματοδοτείται από το Guerilla Foundation.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Μοιραστείτε το άρθρο