Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες της 10ης Συνδιάσκεψης του ΚΚΕ(μ-λ)

Ολοκληρώθηκαν στις 5-6 και 7/7 οι εργασίες της 10ης Συνδιάσκεψης του ΚΚΕ(μ-λ) με επιτυχία. Η Συνδιάσκεψη ξεκίνησε με μεγάλη και μαζική πολιτική εκδήλωση στο Πάντειο. Στην αρχή της εκδήλωσης  προβλήθηκε βίντεο αφιερωμένο στη ζωή και τη διαδρομή του Ανδρέα Βογιατζόγλου, τον σύντροφο Γραμματέα της Οργάνωσης ο οποίος έφυγε από κοντά μας το 2022 (το βίντεο βρίσκεται παρακάτω).

Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν οι πολιτικές εισηγήσεις των συντρόφων Θοδωρή Φωτόπουλου (εδώ) και Νίκου Παπαβασιλείου (εδώ) στη διαδικασία της συνδιάσκεψης.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και χαιρέτησαν από την Ελλάδα οι οργανώσεις:
Διαρκής Αγώνας,
Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα (ΕΕΚ),
Επαναστατικό Κομμουνιστικό Κίνημα Ελλάδας (ΕΚΚΕ),
Μαρξιστικό – Λενινιστικό Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (Μ-Λ ΚΚΕ) ,
Νέο Αριστερό Ρεύμα για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση (ΝΑΡ)
Συνεπείς Κομμουνιστικές Δυνάμεις (ΣΚΔ)
Από το εξωτερικό χαιρετισμό απηύθυνε το Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας / Μαρξιστικό Λενινιστικό (TKP/ML) καθώς και η οργάνωση Κομμουνιστική Οικοδόμηση (Kommunistischer Aufbau) από τη Γερμανία.
Χαιρετισμό από το εξωτερικό στη 10 συνδιάσκεψη έστειλαν οι οργανώσεις:
Κομμουνιστικό Κόμμα Βραζιλίας
Κομμουνιστική Λίγκα Νορβηγίας – Να υπηρετούμε τον Λαό,
Κομμουνιστικό Κόμμα Αυστραλίας (Μαρξιστικό-Λενινιστικό),
Λαϊκό ρεύμα – Κόκκινος Ήλιος – Μεξικό,
Μαοϊκό Κομμουνιστικό Κόμμα – Ισπανικού κράτους,
Μαρξιστική Λενινιστική Κομουνιστική Οργάνωση – Προλεταριακός Δρόμος – OCML-VP, Γαλλία
Όλοι οι χαιρετισμοί βρίσκονται στο site του ΚΚΕ(μ-λ) εδώ.
Στις εργασίες του Σαββάτου και της Κυριακής το σώμα των αντιπροσώπων συζήτησε τόσο τις πολιτικές εξελίξεις και την κατάσταση στον κόσμο και στη χώρα, όσο και τις ανάγκες και απαιτήσεις της ταξικής πάλης τους όρους που αυτή διεξάγεται στη σημερινή περίοδο. Συζήτησε τον απολογισμό της δράσης της οργάνωσης τα τελευταία χρόνια τις δυνατότητες και τις αδυναμίες της και ανέδειξε τις κατευθύνσεις με τις οποίες θα κινηθεί το επόμενο διάστημα. Κυρίαρχο στοιχείο ο κοινός τόπος για μια αξιόμαχη κομμουνιστική οργάνωση με επαναστατικά κομμουνιστικά χαρακτηριστικά. Στη βάση αυτή αναδείχθηκε η κατεύθυνση της εκ νέου συγκρότησης του επαναστατικού κομμουνιστικού κινήματος και κόμματος που το ΚΚΕ(μ-λ) οφείλει να αναλάβει και να προωθήσει.
Στη συζήτηση και όλη τη διαδικασία κυρίαρχο στοιχείο ήταν η ενεργητική συγκροτημένη συμμετοχή δεκάδων νέων συντροφισσών και συντρόφων που με απαιτητικότητα και ευθύνη επισήμαναν αδυναμίες και καθυστερήσεις, καθώς και τους όρους και τους δρόμους με τους οποίους πρέπει και μπορεί να αντιμετωπιστούν για να γίνονται βήματα στην κατεύθυνση μιας μαζικής επαναστατικής κομμουνιστικής Οργάνωσης με αναβαθμισμένο ρόλο στο κίνημα και στη μαζική πάλη. Η ζωντάνια της συζήτησης το αναβαθμισμένο επίπεδό της αλλά και το νέο δυναμικό είναι στοιχεία ελπιδοφόρα που δείχνουν τις δυνατότητες που υπάρχουν να μπορέσει το ΚΚΕ(μ-λ) το επόμενο διάστημα να αναλάβει πιο αποφασιστικά περισσότερα και σημαντικότερα καθήκοντα στην ταξική πάλη. Το σώμα των αντιπροσώπων υπερψήφισε τις εισηγήσεις του απερχόμενου ΚΟ που ως αποφάσεις της 10ης Συνδιάσκεψης θα δημοσιευτούν σύντομα και εξέλεξε νέο Καθοδηγητικό Όργανο.
Με την εκτίμηση ότι μπροστά μας βρίσκονται νέα μεγαλύτερα κύματα πάλης απέναντι στην άγρια καπιταλιστική επίθεση την ιμπεριαλιστική εξάρτηση, και απέναντι στην κλιμάκωση των πολεμικών κινδύνων που απειλούν τους λαούς και το λαό μας, οι αποφάσεις της 10ης Συνδιάσκεψης αποτελούν δέσμευση για την υπηρέτηση αυτής της πάλης, για την στήριξη της ώστε να φέρνει επιτυχίες και τροποποιήσεις στον βαρύ αρνητικό συσχετισμό. Στην ίδια βάση οι αποφάσεις της 10ης Συνδιάσκεψης αποτελούν κάλεσμα στράτευσης και αγώνα στον εργαζόμενο λαό και στη νεολαία για να βρουν απάντηση και διέξοδο οι αγωνιστικές διαθέσεις και οι αγωνίες των μαζών για ζωή και δουλειά με δικαιώματα και για τη συγκρότηση της επαναστατικής προοπτικής τους.
Κ.Ο. του ΚΚΕ(μ-λ)
 
Μοιραστείτε το άρθρο